Durere in git
Buna, am o problema de acum 2 luni aproape după o răceală am senzatia nod in git, cel mai tare simt asta după orele 8 seara si se agravează pînă ce nu ma culc ( ma pun in pat pe la 11 seara, cîteodată pe la 12) cu greu adorm din cauza acestui nod in git, pînă dimineata imi trece, totuși simt senzatia de nod in git in timpul zilei dar e ok nu ma deranjează, tare, vreo 2 săptămîni in urma aveam senzația că ma sufocă cineva din cauza acelui nod, de atunci beau ceai cu miere cam 2-3 ori pe zi si ma lasa dar nu de tot, va rog ajutatima cu ceva, ce sa fac să-mi treacă?
11 comentarii
Vreau sa mai adaug ca si omulețul mie umflat, e putin mai lung ca de obicei, e putin mai lung in forma ascuțită
Bună seara! Senzația de nod în gât se poate datora unei afecțiuni a esogafului, a căilor respiratorii sau poate apărea prin compresiune realizată de formațiuni cervicale (adenopatii, glandă tiroidă mărită de volum). Dacă nu există alte simptome asociate puteți merge la ORL pentru o laringoscopie sau la gastroenterologie în cazul în care este o afecțiune digestivă (spasm esofagian difuz etc). Pe parte respiratorie puteți avea o hipersensibilitate bronșică care să producă ocazional bronhospasm care să se manifeste ca nod în gât. Aveți probleme cu respirația? Să respirați mai dificil? Respirați mai greu atunci când stați întins? Aștept răspunsurile dumneavoastră. O seară binecuvântată!
Multumesc mult pentru raspuns, nu am probleme cu respiratia, nodul acest in git a apărut acum o luna jumate după o răceală mai severa, acum nu ma doare nimic, pieptul e in regula, inima parca tot e in regula, numai nodul in git nu e in regula, plus omulețul (lueta) se umfla putin si se lung este cam 2 cm probabil sau 1, 5cm odata cu acest nod in git, pînă cînd la medic nu am fost pentru ca nu sunt in tara
Bună ziua! Inflamația luetei este de competența medicului ORL. Edemul și inflamația luetei poate avea legătură cu senzația de nod în gât pe care o resimțiți. Vă sfătuiesc când aveți posibilitatea să mergeți la un consult medical. O zi liniștită!
Buna, am fost la medic cam o saptamina in urma, stiu ca cam tirziu am apelat dar in sfîrșit am putut apela la medic, ce mia spus la medic ? Mia spus că cel mai probabil e faringita bacteriana mia dat antibiotic pe 10 zile Cefdinir 300MG, 2 pastilute pe zi, dimineata si seara, deja o săptămînă de cînd le beau dar nu vad efect, nu pot dormi seara si tot seara ma strînge la git si capul ma doare ca nu dorm, capul ma doare la nivelul fruntei sus, parca se misca niște vinisoare si e insuportabil, seara mai iau niste ibuprofen dar cîteodată uit sa le iau..intrebarea mea e ca spoate sa clatesc gura apa cu sare sau spoate sa beau ceai cu miere ? De ce spun miere, anul trecut am aflat ca probabil sunt alergic la florile de primăvară sau puful de plop sau orice se misca primăvara, incep sa ma înăbușe si tusesc la medic mia dat inhalator de 80$ si niste spray in nas de alergie si ma liniștește, ziceam de miere cu ceai mai înainte, cum amigdalitele sunt inflamate spoate ceai cu miere ? Mierea nu poate sa fie alergica si sami mențină amigdalitele inflamate ? Vreau sa mai incerc azi sau mîine la medic dar mai întîi am vrut sa va spun cei cu mine si ce mai spoate de facut ? Merci mult.
Mai adaug ceva la toate spuse, la o amigdalita ceia ce vad eu e o pată mica alba sau gălbuie cine stie poate mai sunt si in dosul lor de aceia simt nodul in git si seara devin mai dureroase, si cu cit mai tare obosesc cu atît mai tare ma strînge la git de ce oare ? Obosesc vreau sa zic ca nu muncesc nimic la moment, obosesc de somn probabil..
Bună seara! Dacă aveți amigdalele inflamate ar fi bine să mergeți la un medic de boli infecțioase pentru consult și eventual tratament. Dacă sunteți alergic la polen e posibil să aveți o hipersensibilitate la miere, dar nu cred că aceasta menține inflamația din gâtul dumneavoastră. Dacă mai aveți nevoie de ajutor vă rog să-mi scrieți. O seară liniștită!
Nu am fost atent la mesajul anterior pentru ca m-am simtit oribil,
Ați întrebat : Respirați mai greu atunci când stați întins?, aici pot sa spun ca cînd stau întins pe spate simt de parca ceva mi se apasă cit din laturi atît si in fata partea gîtului chiar si in zona mărul lui adam, nu pot sa dorm noaptea si durerea ce o simt mai tare se incepe pe la orele 5 dimineata pînă la orele 7, cu greu adorm si ma simt istovit, la doctor inca n-am reusit sa plec, astazi pot sa zic ca ma simt mai binisor dar oricum simt aceste amigdale mîine voi avea 10 zile de cînd beau antibiotic Cefdinir capsule 300 mg dar nu vad schimbări mari, sa zicem poate numai 5% din sută ma lăsat, este posibil ca acest antibiotic nu merge sau trebuie sa incerc si altceva?, nustiu ce sa fac.
Ați întrebat : Respirați mai greu atunci când stați întins?, aici pot sa spun ca cînd stau întins pe spate simt de parca ceva mi se apasă cit din laturi atît si in fata partea gîtului chiar si in zona mărul lui adam, nu pot sa dorm noaptea si durerea ce o simt mai tare se incepe pe la orele 5 dimineata pînă la orele 7, cu greu adorm si ma simt istovit, la doctor inca n-am reusit sa plec, astazi pot sa zic ca ma simt mai binisor dar oricum simt aceste amigdale mîine voi avea 10 zile de cînd beau antibiotic Cefdinir capsule 300 mg dar nu vad schimbări mari, sa zicem poate numai 5% din sută ma lăsat, este posibil ca acest antibiotic nu merge sau trebuie sa incerc si altceva?, nustiu ce sa fac.
Bună seara! După un consult ORL sau de boli infecțioase se va vedea dacă antibioticul a fost eficient sau nu, eventual excluzându-se patologia amigdaliană ca și cauză a dispneei și investigând și alte cauze, precum cardiacă sau pulmonară. Dacă tratamentul nu a fost eficient, probabil se va schimba antibioticul sau vi se va recomanda amigdalectomie, adică îndepărtarea chirurgicală a amigdalelor (o procedură simplă). Aștept să-mi scrieți cum a fost la consult și care este evoluția bolii. O seară liniștită!
Revin după o lungă pauza, in sfîrșit ma simt foarte bine, acum stiu ce aveam am apelat la cîțiva doctori am facut analize cu ultrasunete si de vina era glanda tiroidă, mi sa spus ca am ceva acolo si mia dat pastile iodomarin si niste unguent, mi sa spus sa iau iodomarin timp de 3 luni apoi o pauza de 3 luni si iara sa urmez acel iodomarin timp de 3 luni cam atît...
Bună seara! Întradevăr și glanda tiroidă poate da fenomene de compresiune la nivel cervical, cauzând dispnee. Mă bucur că ați rezolvat această problemă și ați identificat cauza simptomelor dumneavoastră. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Durere in zona gatului cand misc capul
- 9Abces
- 1Tuse, usturime si senzatia ca mi se misca ceva in gat.
- 7Bube pe limba: mari, roz si nedureroase
- 5extirparea amigdalelor, durere groaznice in gat
- 0Durere in gat inainte de operatie
- 2Dureri in gat si de urechi
- 1durere in gat
- 0Antiinflamator: durere in gat si raguseala
- 1Problema Durere in gat
- 1Durere in gat si febra
- 4Durere in gat de aprox. un an
- 2probleme cu gatul
- 5Posibil sa am Hpv oral?
- 9Dureri/usturimi frecvente în gat