Durere in gat si refuza mancarea total
Buna, va rog ajutati-ma sa inteleg ce sa intampla cu baietelul meu de 2ani si 6 luni, acum 3 zile cand am depistat ca ar avea ceva la gat am plecat cu el la medicul de familie, prezenta febra loca(gat si burtica) si gat umflat (mai mult in partea dreapta) spunea ca il doare burtica, medicul de familie a zis ca in gat nu are nimic si sa mergem la ORL pentru consult la ureche, la ORL a spus ca nu are nimic la ureche, si ca la gat ar fi ceva probleme ca e umflat si ne-a prescris antibiotic si calmate, (tin sa mentionez ca pe toata durata boli NU i-a curs nasul, NU a stranutat sau tusit, NU a ragusit sau sa aibe flegma.), in urmatoarele zile copilu a inceput sa refuze mancarea si lichidele, i-a crescut temperatura timp de 48, timp in care am tinut-o sub control cu paracetamol supozitoare, gatul parea foarte umflat la exterior inspre ureche un pic si obraji tot cam umflat, cand inghitea apa mancare ducea mana la urechea dreapta si plangea de durere, dupa acestea 3 zile de la aparitia boli febra sa diminuat, insa refuzul mancari tot mai evident, verificandui gura am observat pe varfu limb, ceru guri si lateralu guri aparitia de pete alb-galbui de diferite dimensiuni, chiar si gingiile arata cam ciudat, (am tratat acele rani din gurita cu glicerina boraxata) problema majora e ca nu manaca cum ar trebui, mi-e frica ca daca merg la medic o sa ii adiministreze antibiotic puternic intravenos, ca medici de aici de la noi cam asta stiu antibiotic puternic apoi mai vedem ce are nu stiu cum sa fac dati-mi un sfat, multumesc
3 comentarii
Buna seara.
Manifestarile descrise de d-voastra sugereaza o stomatita aftoasa cu adenopatie satelita. Fiind o patologie virala, tratamentul antiinflamator si aplicatiile locale la nivel bucal cu antiseptic ar trebui sa fie suficiente. Exista totusiriscul de suprainfectie bacteriana, precum si cel al deshidratarii. La unele cazuri este necesar tratament intravenos (hidratare, antiinflamator, chiar antibiotic).
Va sfatuiesc sa mergeti cu copilul la medic pentru control si reevaluarea terapiei. Multa sanatate!
Manifestarile descrise de d-voastra sugereaza o stomatita aftoasa cu adenopatie satelita. Fiind o patologie virala, tratamentul antiinflamator si aplicatiile locale la nivel bucal cu antiseptic ar trebui sa fie suficiente. Exista totusiriscul de suprainfectie bacteriana, precum si cel al deshidratarii. La unele cazuri este necesar tratament intravenos (hidratare, antiinflamator, chiar antibiotic).
Va sfatuiesc sa mergeti cu copilul la medic pentru control si reevaluarea terapiei. Multa sanatate!
Intre timp fetita noastra de 1 an a manifestat aceleasi sintome, asa ca ne-am internat de urgenta, asteptam rezultatele de analizelor, diagnosticul ar fi angina acuta cu imflamarea glandelor parotide si submandibulare, dreapta si stomatita aftoasa, la fetita doar angina acuta cu inflamarea glandelor (si durere) pe partea stanga.
multumim de raspuns!
multumim de raspuns!
Buna dimineata!
Le doresc micutilor insanatosire grabnica!
Le doresc micutilor insanatosire grabnica!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Nu vrea sa manance...
- 10Dureri in gat si de limba
- 0Durere in zona gatului
- 1durere in gat in sarcina, un tratament?
- 2Tuse, durere in gat
- 1durere persistenta in gat
- 4Bube pe limba si durere in gat
- 6durere in gat
- 18Bebe 3 luni mananca putin
- 2Probleme cu mancarea
- 1Artrita cricoaritenoida?!
- 6Durere în gât!
- 0Durere amigdala sublinguala???
- 5Posibil sa am Hpv oral?
- 0Durere foarte mare in gat
- 0Senzatie de jena in gat