Durere in calcai

05-10-2016
niki25
Nu este medic/terapeut
niki25
Buna ziua. De aproximativ doi ani am o durere in calcai dimineata ce dispare dupa cativa pasi si reapare la repaus prelungit, mers pe teren denivelat sau la efort, deasemenea si alte articulatii se umfla si devin dureroase la efort sau pe vreme rece.In trecut am facut tratament cu moldmin dar problemele au reaparut in timp. Cand am facut analize am avut mereu VSH-ul si ASLO mare. Exudatul a iesit negativ si acidul uric normal. Ce sa fac ca sa scap de durerea de calcai care uneori seamana cu o arsura? Am 49 de ani, sunt femeie, muncesc mult in aer liber
13 comentarii
1
06-10-2016, ora 01:43
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
Este posibil sa suferiti de o aponevrozita plantara a post-piciorului, care poate genera in timp si cioc calcaneean (daca nu exista cumva deja).
Faceti o radiografie de profil calcaneu pe partea respectiva; daca exista osteofit calcaneean in formare se va vedea.
Tratamentul anti-inflamator general si local are justfucare pentru 10-14 zile, asociat cu masuri de igiena a mersului si posturii.
Evitati pantofii cu talpa subtire si tare (gen "pantofi de nunta"), statul in picioare sau mersul indelungat, mai ales pe teren accidentat.
Daca exista la indemana un plantograf electronic, faceti si o plantograma; ar putea fi relevanta.
Contactati un medic ortoped.
Cu stima
SL Univ. DR. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Constanta
0
06-10-2016, ora 20:14
niki25
Nu este medic/terapeut
niki25
Va multumesc mult pt raspuns!
1
07-10-2016, ora 11:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
As adauga un mic detaliu dupa comentariului distinsului coleg Dr. Marius Enescu.
Talalgiile (durerile calcaneene) sunt determinate, in peste 95% din cazuri, de greutatea excesiva (asociata, evident, si cu efortul excesiv: stat in picioare, mers pe jos).
Prin urmare, orice tratament comporta, cvasi-exclusiv, reducerea solicitarii mecanice a retro-piciorului (greutate, efort).
Ce greutate/inaltime aveti?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
08-10-2016, ora 21:59
niki25
Nu este medic/terapeut
niki25
Durerile au aparut cand lucram la mcDonald, s, 12h3omin+10min pauza6h navetao zi libera, timp de 5 ani. Sunt supraponderala, m-am ingrasat 15 kg in 4 luni pe fond emotional. Intr-un singur an mi-a decedat tatal sotul somer, soacra dementa senila pe fondul unui AVC, apoi deces anul urmator s.a. A fost greu dar am reusit sa slabesc 6 kg, acum m-am blocat.Locuiesc la tara in prezent, am o mica ferma de legume, animale... sunt f activa, ma odihnesc cand simt ca nu mai pot. Mananc pasari de curte, legume proaspete, conserve facute de mine... unde gresesc?Am facut fitnes de pe net desi e f dureros pt mine, a dat rezultate dar nu prea am timp... Mentionez si ca sunt la premenopauza si am si uter fibromatos ce trebuie operat.
0
08-10-2016, ora 23:48
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg: ce greutate/inaltime aveti?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
11-10-2016, ora 20:30
niki25
Nu este medic/terapeut
niki25
165cm-78, 700 kg si 106-86-106. Am avut 85. M-am ingrasat treptat dupa 40 de ani pana acum 3 ani cand am pus 15 kg in 4 luni. Pana la 40 de ani am avut in jur de 60 kg. Celelalte dureri de articulatii le am de f mult timp
0
11-10-2016, ora 22:53
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Asa dupa cum va precizam, talalgiile (durerile calcaneene) sunt determinate, in peste 95% din cazuri, de greutatea excesiva (asociata, evident, si cu efortul excesiv: stat in picioare, mers pe jos).
Prin urmare, trebuie sa renuntati la vreo 20 kg si sa reduceti drastic efortul fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Daca veti refuza sa renuntati la kilogramele in plus si daca veti continua cu eforturile actuale, va veti confrunta rapid cu distrugerea genunchilor (gonartroza), a gleznelor, a soldurilor si a coloanei vertebrale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
12-10-2016, ora 20:02
niki25
Nu este medic/terapeut
niki25
Eu incerc singura sa slabesc dar fara efort fizic nu stiu cum as putea...Ce-mi recomandati? Nu vreau sa abuzez de bunavointa d-voastra dar nu am mai fost niciodata atat de grasa si imi doresc enorm sa slabesc. Daca as dori sa vin la o consultatie unde va pot gasi? Si inca ceva, antiinflamatoarele imi fac bine, e ok sa le folosesc? Va multumesc pt ajutor, multa sanatate!
0
12-10-2016, ora 21:11
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Nu puteti slabi prin efort fizic, este o contradictie in termeni.
Slabirea se realizeaza 100% prin dieta.
A incerca sa slabiti prin miscare duce, evident, la distrugerea ireversibila a articulatiilor.
Antiinflamatoarele sunt total contraindicate (sunt inutile si chiar periculoase, deoarece v-as putea crea impresia ca puteti trai cu greutatea actuala si la efortul actual).
Eu nu va pot ajuta mai mult decat am facut-o deja.
Trebuie sa intelegeti ca nu exista nici o metoda prin care sa va puteti continua efortul la dimensiunea actuala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
12-10-2016, ora 22:34
niki25
Nu este medic/terapeut
niki25
Am omis sa va spun ceva, in tinerete am suferit o cazatura urata pe scari, multe minute nu m-am putut ridica si am ramas pt multi ani cu o durere de glezna si apoi o slabiciune la un picior, din acest motiv ma sprijineam mai mult pe piciorul care ma doare acum, deasemenea am observat ca eu calc de atunci pe partea externa a piciorului. O sa tin dieta dar cu restul va fi cam greu...
0
12-10-2016, ora 23:02
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Renuntarea la kilogramele in exces si reducerea drastica a eforturilor fizice este imperativa.
Daca nu intelegeti aceste sfaturi, genunchii se vor distruge foarte repede, facandu-va restul vietii un calvar.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
12-10-2016, ora 23:27
niki25
Nu este medic/terapeut
niki25
Reducerea efortului inseamna ca atunci cand apar durerile sa fac o pauza pana dispar?
0
13-10-2016, ora 13:36
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
NU.
Este vorba, evident, de reducerea permanenta (spre zero) a solicitarii piciorului (stat in picioare, mers pe jos).
In momentul in care greutatea va fi normala va putea fi discutata o reluare progresiva a eforturilor.
Daca nu intelegeti aceste sfaturi, genunchii se vor distruge foarte repede, facandu-va restul vietii un calvar.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dureri în talpă - ce ar putea fi?
  •