Durere de cap de peste o luna

15-12-2023
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Salut,

Acum mai bine de o luna am inceput sa am dureri de cap in zona fruntii si ochilor, initial pe stanga, apoi pe dreapta si apoi toata zona fruntii /ochilor si pot spune ca si maxilar. La medicul de familie mi-a dat augmentin 5 zile, vazand ca starea nu se inbunatateste, am fost la ORL, radiografie SAF si o camera bagata pe nas. rezultat sinuzita frontala cronica ( scria pe radiografie ceva de opac ). MI-a schimbat tratament cu tavanic, am luat 7 zile tavanic, durerile nu mai sunt ce au fost dar tot am presiune si o durere in zona fruntii si a ochilor.

Ca sa intelegeti, durerea nu este una care creste in intensitate, o pot suporta fara antiinflamatoare sau analgezice dar la 3-4 zile mai am si cate-o durere de cap de necesita antiinflamator.

Informatii suplimentare :
Am avut acum 10 ani un tomograf care a evidentiat o sinuzita cronica frontala ( pe o parte ) si una maxilara ( dar pe parte opusa, nu mai stiu, stanga ori dreapta )
Am 2 operatii de deviatie de sept cu mai bine de 15 ani in urma ( am practicat box ), dar nasul tot infundat il am si la a 2 a operatie mi s-a ingaurit septul, asta mi-a zis alt medic orl
Lucrez la pc, petrec peste 8h zilnic sau mai mult.
sufar si de anxietate si atacuri de panica
tensiunea arteriala este cam mare, pana acum 5-6 luni o aveam 12/7, acum e cam 14/9 dar m-am ingrasat vreo 9-10 kg si asa mi se intampla tot timpul, daca slabesc iarasi tensiunea va scadea si ea. 39 ani 1.83 si 94kg, pana acum 5-6 luni am stat undeva in 82-83 si in trecut 77. Am dat-o pe cola si fara regim :)
Sport fac de 3-4x pe saptamana ( pana sa am aceasta problema cu durerea de frunte )

In fine, ideea e ca m-a cam suparat rau durerea/disconfortul asta


sa fac un tompgraf ceva ?
1 comentarii
0
11-01-2024, ora 01:31
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Dacă aveți deja un diagnostic de sinuzită cronică pus de un specialist ORL (pe radiografie), probabil că NU mai trebuie să faceți CT.
CT-ul este, într-adevăr, cea mai bună examinare pentru sinuzită (se vede clar dacă în sinusuri este aer sau lichid, se poate vedea dacă mucoasa de pe pereții lor este îngroșată sau nu etc.). Probabil ORL-istul a preferat radiografia din cauza iradierii. Sunteți tânăr, cu cât mai puține iradieri cu atât mai bine.

Probabil este mai bine să "păstrați" CT-ul în rezervă, dacă va fi nevoie de el înainte de de o intervenție ORL pentru sinuzită - se poate dilata cu un balon intrarea în sinus, iar secrețiile pot să se scurgă din el. Aceasta se face doar dacă sinuzita nu se rezolvă altfel.

Deviația de sept poate duce uneori la sinuzită cronică, pentru că se comprimă ieșirea din sinus, secrețiile nu se pot scurge din el, iar în biologie tot ce nu curge se poate infecta.

Poate exista sinuzită după rinite alergice, prin același mecanism (mucoasa se umflă, ieșirea din sinus se comprimă, sinusul se umple de secreții ). Dacă este cazul, investigați și tratați alergiile. Calitatea aerului contează mult, dacă aveți ocazia stați în aer curat - scade inflamația mucoasei, se pot deschide sinusurile și poate curge din ele lichidul.

Ați scris că de vreo 5 luni ați crescut în greutate, iar de o lună a început sinuzita. Este posibil să fie în legătură una cu alta (desigur, nu este obligatoriu). Țesutul gras face o stare de inflamație difuză, în tot corpul. Merită să ajungeți la greutatea corporală ideală și să renunțați la "junk food" și la "soft drinks". Chiar dacă sună greu de crezut, s-ar putea să ajute la sinuzită.

În rest, probabil că aveți tratament pentru sinuzită - lavaje, sprayuri, mucolitice, antibiotice etc. - cum vi s-a indicat de la ORL.


Multă sănătate!

Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerile de cap severe sporesc riscul de boli cardiovasculare, mintale sau neurologice, cât și de absenteism de la locul de muncă
  •