Durere colon stang

24-08-2023
inasha
Nu este medic/terapeut
inasha
Buna ziua!
Am 34 de ani si de cateva luni simt durere si disconfort pe partea stanga :
Ianuarie - primele dureri/intepaturi in stanga jos, lateral stanga obilic (toate investigatiile ginecologice bune)
Februarie - durea sau disconfortul iradiaza in spate (ecografie abdominala - se vad 2 calculi de aprox 2 mm) primesc tratament pana in iunie.
Iunie- durerea parca se acutizeaza, simt disconfort stanga lateral, junghiuri/intepaturi rectale. Fac pauza 1 luna (interventie chirurgicala -operatie extrauterina pe partea drapta)
Iulie - dupa recuperare operatii, durerile in stanga apar parca mai intense, deja simt durerea sub coaste, spate stanga, fese si picior uneori.
Din propria initiativa fac un CT ABDOMINAL SI PELVIN care este in LIMITE NORMALE, merg la consult la GASTROENTEROLOG.
DL Doctor imi face inca o Ecografie care nu evidentiaza nimic, vede raportul CT, hemoragii oculte negativ si Colonoscopia facuta cu 4 ani in urma care evidentiaza un colon iritabil. Imi spune ca nu e cazul pentru alta Colonoscopie si primesc tratament Spasmomen, IBU.

Durerile nu au disparut in staga, oricum nu sunt permanente, au aparut balonari, gaze (inainte nu erau atat de dese) etc. Precizez ca tranzitul e normal, fara diaree, cosntipatie sau sangerari.

In familia nu a fost si nici nu este nimeni cu cancer de colon, mama a fost diagnosticata recent cu deverticului.

E posibil sa am cancer de colon? M-am programat pentru o noua colonoscopie..
3 comentarii
0
26-08-2023, ora 10:37
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Bună ziua.
Din toate investigațiile pe care le-ați prezentat, probabilitatea de cancer e FF redusă.
Colonoscopia e recomandat să se facă o dată la 5 ani, mai ales peste 40-50 de ani.
0
10-12-2023, ora 12:45
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Colonoscopia este relevantă. Dacă nu a evidențiat cancer, nu este vorba despre așa ceva. Și eu am colon iritabil, de mai mulți ani (sunt pensionar). Am efectuat 2 colonoscopii (una în 2017 și una în ianuarie 2022). La ambele, diagnosticul a fost: colon iritabil formă spastică, boală diverticulară, boală hemoroidală. Durerile provocate de colonul iritabil se manifestă în partea stângă, sub coastă și sunt foarte persistente, în unele intervale de timp sunt permanente. Pe lângă dureri, am balonări, gaze și disconfort abdominal. Scaunul este normal, fără sângerări. Nici eu nu am crezut că un colon iritabil poate provoca atâtea neplăceri (și mă refer, în primul rând, la durerile care uneori sunt foarte mari, dar și la stările de greață și, mai rar, de vărsături). Eu am făcut și câteva gastroscopii și am fost diagnosticat cu gastrită antrală congestivă incipientă, hernie hiatală și esofagită de reflux. Mi s-a spus de către medicul gastroenterolog că durerile și starea de greață s-ar putea să fie și de la gastrită. Partea proastă e că un colon iritabil nu se vindecă, iar simptomele (în special durerea) pot fi foarte greu diminuate cu medicamente.Am luat controloc, debridat, spasmomen, meteospasmyl și altele, dar fără rea mare succes.
0
03-04-2024, ora 11:33
inasha
Nu este medic/terapeut
inasha
Buna ziua!
Pana la urma am facut colonoscopia in octombrie 2023, a doua si totul este in regula. Durerile cel mai probabil sunt de la coloana.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: durere colon

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: