dupa cezariana am mai probleme cu vederea
Acum un an si jum am nascut prin cezariana.De atunci am f mari prob cu vederea (mentionez ca am avut diabet gestational).
Mai exact in timpul sarcinii au aparut prob dar nu asa de majore cum sunt acum.A inceput prin incetosarea vederii iar in timp cu aparitia unei pete in campul vizual care tinea cam o jum de ora iar in acest rastimp crestea ca marime.Dupa ce am nascut nu am mai avut acest simptom in schimb au aparut altele mai grave si mai stresante cum ar fi: cand sunt f obosita vad dublu, imi apar puncte luminoase in vedere care joaca in campul vizual (aceste puncte le vad tot timpul) imi mai apar ca niste pete negre care coboara si urca odata cu miscarea ochilor, cand intru intr-o incapere intunecata cand incep sa ma obisnuiesc cu intunericul vad in campul vizual ca si cum m-as uita la tv fara program (asa-zisii pureci), iar cand ma intind, asta tot cand e intuneric, vad ca prin valuri care imi misca in vedere cam vreo 2 min. si dupa imi revin.
Ce ar putea fi? Sunt f stresata de aceste simptome si cu cat trece timpul se inrautateste! Am fost si la oftalmolog si mi s-a spus ca nu am nimic!
Nu stiu ce sa mai fac...
Mai exact in timpul sarcinii au aparut prob dar nu asa de majore cum sunt acum.A inceput prin incetosarea vederii iar in timp cu aparitia unei pete in campul vizual care tinea cam o jum de ora iar in acest rastimp crestea ca marime.Dupa ce am nascut nu am mai avut acest simptom in schimb au aparut altele mai grave si mai stresante cum ar fi: cand sunt f obosita vad dublu, imi apar puncte luminoase in vedere care joaca in campul vizual (aceste puncte le vad tot timpul) imi mai apar ca niste pete negre care coboara si urca odata cu miscarea ochilor, cand intru intr-o incapere intunecata cand incep sa ma obisnuiesc cu intunericul vad in campul vizual ca si cum m-as uita la tv fara program (asa-zisii pureci), iar cand ma intind, asta tot cand e intuneric, vad ca prin valuri care imi misca in vedere cam vreo 2 min. si dupa imi revin.
Ce ar putea fi? Sunt f stresata de aceste simptome si cu cat trece timpul se inrautateste! Am fost si la oftalmolog si mi s-a spus ca nu am nimic!
Nu stiu ce sa mai fac...
3 comentarii
Buna dimineata! Pare sa fie vorba despre miodezopsii; ar trebui examinat vitrosul pentru a evidentia modificarile de transparenta ale acestuia, un examen atent al fundului de ochi, un camp vizual computerizat, curba tonometrica, pahimetrie, gonioscopie; si cicloplegie, poate este necesara prescrierea unei corectii optice? De asemenea, investigatii sangvine screening: HL, frotiu sangvin, VSH, glicemie, uree, creatinina, TGP, TGO, colesterol, examen sumar urina; Hb glicozilata; cum este tensiunea arteriala? Sunteti hipotensiva, TA scade cand va ridicati? Sa faceti si un consult la Boli Interne, eventual monitorizare Holter a TA si a frecventei cardiace;Va mai recomand odihna, consum redus de cafea, nu fumati; regim alimentar bogat in fructe s legume proaspete( in fiecare zi un fruct sau o leguma proaspata); Vitreoclar -1 tb pe zi, , 3 luni, apoi cura lunara repetata la 3 luni;numai bine
De curand am facut analize la sange si mi-a iesit VSH-ul marit:18, glicemia pe nemancate:106, proteina c reactiva>6, hematocritul:33.5, ureea serica:44, creatinina serica:0.75, amilaza serica:22.Am scris aici valorile ridicate care mi le-au gasit in sange.Am facut si TGO SI TGP si au iesit normale.Am avut de vreo cativa ani tensiunea mica in urma unei diete prin infometare":9.8, dar de cand am nascut cand creste, cand scade.De fumat nu fumez, de baut cafea am mai baut dar ma simteam rau si imi apareau in campul vizual ca niste musculite argintii pt cateva secunde si de atunci nu mai beau cafea.Ce parere aveti despre aceste valori ridicate iesite in urma analizelor de sange?Va multumesc din suflet pt raspuns!O zi buna!
Am uitat sa scriu ca am facut si ecografie la glanda tiroida si mi-au gasit un nodul solid la lobul drept destul de mare.Ar putea avea legatura cu glanda tiroida toate tulburarile de vedere care le am?Multumesc anticipat!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Steriletul... conditii, cezariana
- 4ma poate ajuta si pe mine cineva?
- 3cezariana... ce implica? ce riscuri sunt?
- 3Aderente - ce presupune asta si care sunt implicatiile?
- 4usturimi ingrozitoare la urinat
- 3dupa cezariana s-au legat trompele uterine, persoana respectiva mai poate ramane insarcinata?
- 4probleme ginecologice
- 8dureri in toate oasele
- 4copil decedat la 8 ore dupa nastere. de ce?
- 5uter cu aspect fibromatos
- 6anticonceptionale si menstruatia neregulata
- 0Nastere naturala sau cezariana
- 0Dureri de burta dupa a doua cezariana
- 1Nastere naturala sau cezariana?
- 9Inflamatie cu scurgere albicioasa-galbuie
- 3Dureri la 3 luni dupa cezariana
Mai multe informații despre: Diabetul gestational Nasterea prin cezariana
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: