Dificultati inghitire mancare

14-11-2023
CristiM22
Nu este medic/terapeut
CristiM22
Buna, de aproximativ un an am niste dificultati de inghitire cand vine vorba de mancare, cu lichidele nu am nici o problema. A inceput, nu imi dau seama exact din ce cauza, dar tin minte ca in prima saptamana abia inghiteam bucati mici, dupa care s-a mai ameliorat treptat, iar la un moment dat a stagnat asa. Pot inghiti doar dupa ce mestec foarte bine mancarea si inghit bucatele mici. Nu am nici un alt simptom in afara de acesta. In prima faza am facut exudat faringan, acolo a iesit o bacterie Klebsiella si mai cumva. Am luat un antibiotic, insa fara rezultate. Dupa care am facut o gastroscopie, acolo a iesit totul in regula in mare, foarte putin reflux gastric, insa nimic semnificativ din ce am inteles, mi s-a recomandat un consult ORL. La consultul ORL au vazut ceva umflaturi, iar diagnosticul a iesit laringita cauzata de BRGE. Am primit un tratament pe care l-am urmat, insa nu s-a schimbat nimic. Rog pr cineva care a avut problema asemanatoare si a reusit sa rezolve sa ma ajute. Mentionez ca nu am niciun alt simptom, acesta este singurul, cand inghit simt ca mancarea se blocheaza undeva mai jos de marul lui adam, doar mancare, la lichide nici o problema.

Multumesc!
1 comentarii
0
19-11-2023, ora 19:19
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Buna seara! Ma confrunt cu o situatie asemanatoare. Din pacate eu nu pot deloc solide sa mananc, doar piureuri si mancare pasata, iaurturi, budinci si cam atat. De vreo 2 luni sunt in situatia asta, sunt disperata. Simt mereu ca am ceva in gat, ca un nod in interior si de asemenea am si un mucus permanent in gat pe care nu il pot elimina. Iar mancarea simt la fel ca se blocheaza undeva la baza gatului, in zona tiroidei.
Am fost la infectioase si in mucus s-a gasit Ecoli pentru care am facut o saptamana antibiotic injectabil, insa nu vad rezultate semnificative, desi ma asteptam sa rezolv odata pentru ca nu mai suport aceasta situatie. Momentan nu am facut endoscopie, urmeaza ca sa pot sa fiu sigura 100% ca nu este nimic in gat. La tranzitul baritat nu a iesit nimic totusi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.