Diagnostic stress post traumatic, unde ?
Buna ziua, am 40 de ani si realizez ca am stress post traumatic, am toate simptomele si sunt convins ca suferinta mea, depresia de atatia ani este cauzata de stressul post traumatic, cosmarurile, suferinta pe care o simt zilnic. As vrea sa stiu unde in Bucuresti pot sa iau legatura cu un psihiatru bun care ma poate diagnostica corect.
Pana acum am primit diagnostic doar de depresie majora ori simpla anxietate, uneori nimic. Insa nu am spus medicilor despre cosmaruri si despre trairile recurente pe care le am legat de traumele pe care le-am ascuns de atata timp. La ultimii 2 medici psihiatrii am primit raspunsul : nu prea stim nimic despre stressul asta post traumatic, dar putem sa spunem ca poate aveti depresie. Am ramas perplex si am inteles cati nepregatiti sunt in Romania si ofera tratament fara sa stie mare lucru, deci vreau sa imi spuneti daca stiti clar un medic in Bucuresti capabil sa diagnosticheze stressul post traumatic, inteleg ca e o afectiune dificila si mai "noua" insa sunt convins ca in Romania exista medici capabili sa faca diferenta dintre anxietate si stress post traumatic. Va multumesc anticipat. Mentionez ca imi afecteaza foarte mult viata de zi cu zi traumele, practic sunt total schimbat de cand am suferit aceste traume, traiesc permanent in frica legata de ceea ce s-a intamplat atunci. Stima
Pana acum am primit diagnostic doar de depresie majora ori simpla anxietate, uneori nimic. Insa nu am spus medicilor despre cosmaruri si despre trairile recurente pe care le am legat de traumele pe care le-am ascuns de atata timp. La ultimii 2 medici psihiatrii am primit raspunsul : nu prea stim nimic despre stressul asta post traumatic, dar putem sa spunem ca poate aveti depresie. Am ramas perplex si am inteles cati nepregatiti sunt in Romania si ofera tratament fara sa stie mare lucru, deci vreau sa imi spuneti daca stiti clar un medic in Bucuresti capabil sa diagnosticheze stressul post traumatic, inteleg ca e o afectiune dificila si mai "noua" insa sunt convins ca in Romania exista medici capabili sa faca diferenta dintre anxietate si stress post traumatic. Va multumesc anticipat. Mentionez ca imi afecteaza foarte mult viata de zi cu zi traumele, practic sunt total schimbat de cand am suferit aceste traume, traiesc permanent in frica legata de ceea ce s-a intamplat atunci. Stima
6 comentarii
Buna.
Psihiatrii nu va pot oferi decat tratament medicamentos si in Bucuresti.
Trebuie sa mergeti la un psiholg bun.
Psihiatrii nu va pot oferi decat tratament medicamentos si in Bucuresti.
Trebuie sa mergeti la un psiholg bun.
Dumneavoastra glumiti ? psihologii dau diagnostic mai bun decat psihiatrul ? din cate stiu eu psihiatrul poate da acest diagnostic
Va trimit pe privat numarul unui psihiatru bun din Bucuresti.
poate ca o solutie ar fi cautarea unor psihiatrii tineri. posibil ca asta sa fie un termen mai nou cu care cei in varsta sa nu fie invatati.
Asa este, sunt nepregătiți și superficiali.Eu m am dus acum 7 ani cu delir de persecuție și m au diagnosticat cu tulburare anxios depresiva.Tratamebtul, antidepresive.Mai rau mi au făcut.Am revenit, spunându le ca " am ceva ", m au întrebat atat:"va simțiți urmărit?".Am răspuns "Nu", pentru ca nu ma simțeam urmărită, dar ma simțeam rau Diagnosticul, tulburare anxios depresiva, tratamentul, iar antidepresive.Asa ca au trecut 3 ani jumătate în care eu ma tratam cu antidepresive, timp În care s agravat boala.Asta se întâmpla la doctor din București.
Diagnosticul nu se poate pune după o consultație la medic. Psihologul, în baza unei evaluări psihologice care presupune interviu clinic și mai multe teste, stabilește psihodiagnosticul. Evaluarea se va întinde pe parcursul mai multor ședințe. Psihologul clinician, în baza evaluarii psihologice, vă poate îndruma către medicul psihiatru. Pentru SSPT tratamentul poate fi medicamentos + psihoterapie sau doar psihoterapie. Toate cele bune.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Sindrom posttrombotic si sarcina
- 83Tulburare posttraumatica de stres
- 32stres posttraumatic ori boala grava?
- 3Anxietate, atacuri de panica, stres post-traumatic
- 3Daca folosesc tehnica Rewind
- 6Trecut in mare parte traumatic, ce facem în situația asta?
Mai multe informații despre: Stresul posttraumatic sindromul posttrombotic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: