diagnostic - atrofie optica | glob dezorganizat

30-05-2010
Yioana
Nu este medic/terapeut
Yioana
Buna ziua. In urma unui consult oftalmologic am primit drept diagnostic glob preatrofic hipoton, ocluzie pupilara la ochiul stang. Mentionez ca pana acum 2 ani nu zaream decat o lumina destul de slaba. Momentan ochiul este acoperit de o albeata si nu mai vad deloc cu el. La alt consult oftalmologic mi s-a pus alt diagnostic: glob dezorganizat. La alt consult mi s-a pus ca diagnostic cataracta congenitala (glob dezorganizat).
La ochiul drept am o miopie mica (- 0, 5). Pe viitor exista riscul de a se trage si la acest ochi?
As vrea sa stiu unde as putea sa fac un consult in care sa mi sa puna un diagnostic mai clar si daca exista sanse de recapatare a vederii; as mai vrea sa stiu daca cu acest handicap pot beneficia de o pensie si daca exista medicamente care ar putea sa ma ajute. daca se poate, as vrea sa stiu si pretul unei consultatii deoarece sunt neasigurata.
2 comentarii
0
01-06-2010, ora 13:25
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! As vrea sa stiu ce s-a intamplat cu ochiul stang;un traumatism? Este foarte important sa stim pentru ca ne intrebati daca OD va fi afectat; daca OS a suferit un traumatism, exista riscul afectarii ochiului sanatos printr- o afectiune care are la baza un mecanism autoimun, numita oftalmie simpatica, afectiune despre care am citit ca se poate declansa si dupa treizeci de ani de la un traumatism ocular; Oftalmia simpatica se manifesta ca o uveita a ochiului sanatos.Cat despre formularea diagnosticului: un glob grav lezat, in care nu se mai recunoaste o structura anatomica normala este numit glob dezorganizat; treptat, se produce o involuitie sau atrofiere, globul ocular se micsoreaza; un glob atrofic nu mai poate fi recuperat;( Cataracta congenitala ??? citind diagnosticul dezorganizarea globului ocular, as banui mai degraba o cataracta traumatica;) numai bine
0
07-06-2010, ora 01:34
89LOREDANNA
Nu este medic/terapeut
89LOREDANNA
VA ROG..UN RASPUNS
buna ziua.va rog din tot sufletul meu sami raspundeti si mie...vreau sa stiu daca pot face operatia cu lasek..am21 de ani si din cl a6a port ochelari...nu pot sa fac nimic fara ei: ma doare capul ingrozitor am ameteli stare de voma..dar totusi vreau sa nu mai port ochelari si sa stiu daca exista vreo sansa ptr operatie..Dr.mia scris ca am miopie medie, astigmatism miopic compus. OD-SF -3.25 CIL -0.75 AX 20 OS-SF-3.25 CIL-0.50 AX 80 DP65mm// va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.