diabet
in urma efectuarii unor analize la Centrul de diabetologie din Bucuresti Str. I.L.Caragiale, glicemia a avut valorile 101-106; nu am simptome de diabet si totusi mi s-a propus o glicemie provocata (75 g.glucoza). este necesar sa fac o astfel de analiza in conditiile in care nu am simptomele specifice de diabet: pofta de mancare exagerata, slabire, sete etc.?
2 comentarii
si mie mi s-a propus, totusi glicemia a iesit putin mai mare 117.
apoi am mai facut-o de cateva ori(o data la medicover si a iesit 70) si de cateva ori acasa si iesea in jur de 70 pe nemancate si 90 seara dupa ce mancam toata ziua.
sper din tot sufletul ca nici tu nici eu sa n-avem nimic mai ales ca eu am doar 20 de ani.
oricum o sa fiu atent toata viata. la vara s-ar putea sa fac un astfel de test dupa ce o sa mai slabesc.
mult succes.
apoi am mai facut-o de cateva ori(o data la medicover si a iesit 70) si de cateva ori acasa si iesea in jur de 70 pe nemancate si 90 seara dupa ce mancam toata ziua.
sper din tot sufletul ca nici tu nici eu sa n-avem nimic mai ales ca eu am doar 20 de ani.
oricum o sa fiu atent toata viata. la vara s-ar putea sa fac un astfel de test dupa ce o sa mai slabesc.
mult succes.
0
21-08-2014, ora 14:01
Dr. Stan Cristina-Gabriela
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Buna ziua! Este necesara efectuarea glicemiei provocate in conditiile unor valori glicemice mai mari, mai ales daca sunt mari pentru prima data, chiar daca nu aveti simptomatologia specifica diabetului zaharat, aceasta simptomatologie nu este obligatorie pentru a pune un diagnostic de diabet.
Nu este o investigatie complicata, iar eu va sfatuiesc sa o faceti daca asa v-a recomandat medicul dvs, mai ales ca veti putea diagnostica prin intermediul ei nu numai diabetul ca atare ci si tulburari metabolice incipiente, asa cunoscutul " prediabet" ce va va fi de folos in schimbarea stiului de viata pentru a evita aparitia teoretica a unui diabet real.
Nu este o investigatie complicata, iar eu va sfatuiesc sa o faceti daca asa v-a recomandat medicul dvs, mai ales ca veti putea diagnostica prin intermediul ei nu numai diabetul ca atare ci si tulburari metabolice incipiente, asa cunoscutul " prediabet" ce va va fi de folos in schimbarea stiului de viata pentru a evita aparitia teoretica a unui diabet real.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2diabet si candida
- 9Regimul in diabet
- 3diabetul insulino depedent asociat cu xenical
- 3baietul meu are diabet?
- 14Crizere diabet doresc inscriere transplant de pancreas
- 2tratament pentru diabetici
- 3Bypass-diabet
- 6intrebare: am auzit de un medical naturist pentru diabet... O fi bun?
- 0Epilepsie si diabet - pensie de boala
- 2diabet de tip 2
- 1ii amortesc maine si o dor foarte tare
- 2diabetul este boala
- 1din cauza diabetului s-a innegrit pielea de pe tibie?
- 1Cauza hiperglicemiei
- 2Diabet Tip 1, dureri ciudate, stari si mai ciudate (sistem digestiv, gat, incheieturi)
- 1Buna. Diabet la 7 ani
- 54Diabetul de tip 2 - cum sa scapam de el
- 1Diabet / Hiv / Analize
Mai multe informații despre: diabetul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabet insipid
- Diabetul gestational
- Diabetul zaharat
- Cetoacidoza diabetica
- Picior diabetic
- Retinopatia diabetica
- Fenomenul Somogyi
- Ulcerele diabetice (mal perforant plantar)
- Boala buloasa a diabetului
- Diabetul in sarcina
- Sfaturi pentru persoanele cu diabet
- Regim diabet
- Indulcitorii artificiali - o alternativa sigura pentru zahar?
- Diabet zaharat
- Noile clasificări ale diabetului zaharat 2018 (5 tipuri)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: