Deviatie de sept - un impediment la vizita medicala? | Forumul Medical ROmedic

Deviatie de sept - un impediment la vizita medicala?

08-04-2013
DonStalin
Nu este medic/terapeut
DonStalin
Buna ziua!Am fost diagnosticat cu deviatie de sept.Anul acesta as vrea sa particip la concursul de admitere din cadrul unei scoli militare, reprezinta deviatia de sept un impediment la vizita medicala?Multumesc anticipat!
7 comentarii
0
08-04-2013, ora 20:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. daca deviatia e mare...pot sa fii respins
0
08-04-2013, ora 22:21
DonStalin
Nu este medic/terapeut
DonStalin
Va multumesc!
0
15-01-2015, ora 22:32
Anja_iana
Nu este medic/terapeut
Anja_iana
Buna seara. Acum vreo 10 ani am suferit un traumatism si m-am ales cu o deviatie de sept si nasul strâmb. Intrucât am început să am probleme mari de sanatate (respir greu, nu pot trage aer in piept cum trebuie, ma doare capul ingrozitor si de multe ori si pieptul), m-am hotarat de curand sa fac operatia de deviatie de sept.

Am cateva intrebari:
- ca urmare a acestei operatii, medicul ORL imi va indrepta si nasul sau pentru acest aspect ar trebui o noua operatie, de rinoplastie? Ce modificari fizice va suferi nasul in urma operatiei de deviatie?

- operatia de deviatie de sept este decontata de casa de asigurari sau se plateste? (daca e facuta in spitalul public, desigur). Dar daca aceasta operatie este insotita si de rinoplastie?

Multumesc.
0
16-01-2015, ora 20:49
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. operatia de deviatie de sept..este decontata de casa de asigurari
si aduce inbunatatire respiratiei nazale
este corect sa se faca cu anestezie toatala
nu acceptati cu anestezie locala..fiindca doare si n.o sa stati cuminte si ca rezultat medicul n.o sa faca operatia complet si bine
deci doar cu anestezie totala
2. operatia de rinoplastie pentru nasul extern si infrumusetare se face contracost in clinici private
0
20-01-2015, ora 20:37
oana.larisa03
Nu este medic/terapeut
oana.larisa03
Buna seara.IN urma unei radiografii SAF rezultatul a fost urmatorul: voalarea sinusurilor frontale respectiv sinus maxilar de partea dreapta.Minima deviatie a septului nazal.Hipertrofie a cornetelor nazale inferioare. Precizez ca este al treilea an cand mi se intampla sa fac sinuzita ultimul tratament mai exact in ianuarie fiind injectabil cefort, voltaren, movalis.Intrebarea mea este ce trebuie sa fac pentru a scapa de aceasta problema definitiv...mentionez ca am zile in care am dureri groaznice de cap, ameteli, stari de voma si mai nou simt ca o presiune la ceafa cu stari de voma :(
0
21-01-2015, ora 20:09
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. un consult la stomatolog si radiografii la radacina dintilor de sus..de sub sinus
2 micsorarea cu radiofrecventa a cornetelor nazale
o respiratie buna nazala duce la aerisirea corecta a sinusurilor si scade riscul infectarii
0
20-09-2022, ora 13:56
cristina_bia
Nu este medic/terapeut
cristina_bia
Buna ziua, astazi am fost la o consultatie ORL pentru rinita hipertrofica si mi s-a spus ca am deviatie de sept care trebuie operata neaparat, pana in 60 ani (eu am 57) fiindca in timp se va agrava, ca exista posibilitatea sa fac accident vascular din lipsa oxigenarii creierului si o sa ajung sa folosesc aparatul CPAP (cred ca asa se scrie) fiindca nu o sa mai pot respira. Eu am fost acum 3-4 ani la alt doctor tot pentru rinita, care intr-adevar mi-a spus ca am deviatie de sept, dar ca nu este mare si nu trebuie operata. Eu nu stiu ce sa cred si nu stiu ce sa fac.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: