Despre ccineva care fumeaza iarba zilnic si nu se poate abtine

22-11-2018
AndraBb
Nu este medic/terapeut
AndraBb
As dori sa intreb ce pot sa fac in legatura cu o persoana foarte apropiata mie care pur si simplu consuma canabis zilnic, cateodata de mai multe ori pe zi si nu se poate abtine. Deja se intampla de aproximativ 11 luni. Ce pot sa fac sa ajut aceasta persoana? Am incercat sa discut insa imi zice ca este ceva normal si ca doar se relaxeaza asa cum imi place si mie sa consum 1 pahar 2 de alcool zilnic. Nu pot sa zic ca ma deranjeaza in mod special, decat atunci cand trebuie sa mergem cu masina si el este fumat. imi este frica ca o sa facem accident din cauza ca nu gandeste limpede.
1 comentarii
0
06-01-2019, ora 18:21
VlabiouzzZzZ
Nu este medic/terapeut
VlabiouzzZzZ
Dragă Andra,

Spune-i persoanei respective că s-a demonstrat științific că șofatul sub influența cannabisului scade capacitatea de concentrare și atenția la drum, nu la fel ca alcoolul dar semnificativ cât să fie periculos. Acestea fiind spuse, următorul tău gest responsabil ar trebui să fie să nu te mai urci cu el la volan.

Dacă atunci când vorbiți despre asta, își susține obiceiul argumentând cu efectele terapeutice, spune-i că prin ardere majoritatea proprietăților se pierd iar un lucru ce se știe cert este că, consumul cronic (zilnic) sporește apariția Alzeimerului.

Spune-i că dacă va continua în ritmul acesta va ajunge destul de repede să nu se mai bucure de efecte, dar nici să-i mai placă să nu fie sub influență și în loc ca tot să fie mai fain și mai gustos și mai amuzant, va fi doar moleșită și cu nici un chef de a face ceva. Dacă nu va folosi doar pentru ocazii speciale ci o va folosi pentru orice o să ajungă să piardă tot amuzamentul pe care-l are acum și îi va părea rău.

Și mai spune-i că nu-i critică, ci e grijă și că alegerile îi aparțin însă e greu să le vezi pe toate singur și că îi ești alături dacă vreodată va voi să înlocuiască, măcar momentan, consumul cu prezența ta în încercarea obținerii unei stări similare prin divertisment și afecțiune și orice decizie poate fi mai bună dacă ești bine documentat atât pro cât și contra.

Cu drag,
Un cunoscător
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.