Dermatita / probleme piele și blana

30-03-2022
Elena0pj
Nu este medic/terapeut
Elena0pj
Buna ziua ! Am un cățel in vârsta de 3 ani jumătate din rasa Amstaff. Începând de la vârsta de 3 luni a început sa se scarpine in zona urechilor, ulterior mâncărimea s-a extins și la bot, gat și piept. A făcut o mulțime de analize, începând de la urechi ( pentru malasezia ), sange, teste de alergie, glanda, raclaje piele, etc.
Pana in prezent problema lui nu s-a rezolvat, fiind ținuta sub control cu prednisolon, dexametazona, cytopoint și in ultimul an cu medrol, de astăzi am schimbat tratamentul pe apoquel.
De un an blana lui a început sa cada foarte rau, in prezent are o alopecia destul de gravă. Foarte ciudat este faptul ca unde se lovește/zgârie ii creste blana foarte deasa, exact cum ar trebui sa o aibă. Pe restul corpului unde are alopecie, se vad fire foarte mici care au ieșit din piele dar au stacnat de mai bine de 10 luni. La fel și dinții de jos dintre canini au căzut. Am mers la foarte mulți medici și nimeni nu stie ce are și cum se poate trata. Toti ii prescriu același tratament.
Ca hrana primește taste of the wild varianta cu somon +ulei de somon pentru blana. Nu primește gustări. Baie ii fac cu un șampon medicinal cu clorhexidrina și ketokonazol. Am încercat vitamine pentru blana și pipete pentru creștere dar fără succes.
Va rog sa îmi spuneti dacă ati mai întâlnit aceasta situație și cum poate trata, unde ar trebui sa merg cu el și ce teste sau tratamente sa mai incercam. Mulțumesc !!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.