Dermatită atopică
Bună seara, am fost diagnosticată de către medicul dermatolog cu dermatită atopică. Mi-a recomandat crema Elidel de două ori pe zi și după fiecare folosire, să mă dau cu o cremă hidratantă. Folosesc crema de o lună și câteva zile, nu văd nicio schimbare, uneori chiar am impresia că e extinsă inflamația mai mult decât de obicei. Eczema e pe obraji, puțin pe nas și bărbie, nu mă mănâncă niciodată, doar sunt roșie și aspră în zonele respective. Nu înțeleg de ce nu se întâmplă nimic, aproape termin tubul și nu știu dacă să continui cu Elidel sau să cumpăr altă cremă. Îmi puteți recomanda dumneavoastră o cremă mai puternică sau una care dă cât de cât rezultate? Ce credeți despre faptul că nu mi s-a ameliorat dermatita deloc? Vă mulțumesc mult!
7 comentarii
Buna ziua,
Dermatita atopica este o afectiune cronica care necesita uneori analize de laborator. Trebuie sa schimbati tratamentul Daca nu apar rezultate si sa evitati factorii declansatori.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Dermatita atopica este o afectiune cronica care necesita uneori analize de laborator. Trebuie sa schimbati tratamentul Daca nu apar rezultate si sa evitati factorii declansatori.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Bună ziua, mulțumesc pentru răspuns! Ce analize ar trebui să fac?
Buna! Si eu am dermatita atopica si singura crema care m-a ajutat a fost Nizoral. Am avut o perioada in care pielea din jurul nasului, fruntii si scalpului se intarise asa rau de zici ca era tabla si se cojea intruna. Dupa multe incercari esuate, am inceput sa folosesc Nizoral si vreau sa spun ca m-a ajutat enorm. In maxim o luna nu mai aveam nimic. Dupa cum probabil stii, dermatita atopica o poti doar tine in frau cu ajutorul tratamentului. Daca incerci Nizoral si functioneaza si pentru tine, nu este nevoie sa o folosesti permanent ci doar cand ti se pare ca eczema isi face aparitia din nou.
Mulțumesc mult, am să încerc și revin cu un mesaj!
Am citit acum că e folosită pentru dermatita seboreică, eu am doar roșeață și mici bubițe pe obraji, oare e ok dacă o folosesc?
Mie mi-a fost recomandata de doctor si pentru alta problema de piele, imi aparusera niste pete in zona gatului tot asa fara mancarimi sau altceva si a functionat si pentru acea problema. Deci ai putea sa incerci cateva zile si vezi daca se mai amelioreaza simptomele. O alta problema de o am si eu acum este mentinerea pielii de pe fata hidratata. Am tenul de tip mixt si obrajii sunt tot timpul uscati. Am incercat un numar foarte mare de creme hidratante dar nici macar una nu mi-a prins bine. Toate imi cauzeaza roseata si mancarimi. Daca ai vreo sugestie, ascult!
Buna ziua,
Nizoral este o crema antimicotica, pentru tratarea dermatofitilor- ciupercilor. Uneori se poate folosi si in dermatita atopica, cand aceasta este suprainfectata cu pityrosporum.
In ceea ce priveste analizele este dificil sa va recomand fara un consult- puteti sa faceti analize generale de sange, exudat nazal, faringian, ex coproparazitologic, sumar urina.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Nizoral este o crema antimicotica, pentru tratarea dermatofitilor- ciupercilor. Uneori se poate folosi si in dermatita atopica, cand aceasta este suprainfectata cu pityrosporum.
In ceea ce priveste analizele este dificil sa va recomand fara un consult- puteti sa faceti analize generale de sange, exudat nazal, faringian, ex coproparazitologic, sumar urina.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4dermatita atopica
- 7dermatita atopica la un bebe de 6 luni
- 19dermatita atopica la sugar de 2 luni
- 8prurit, dermatita atropica, sarcina
- 4crema dermalibour, depresia atopica, depresie
- 4dermatita atopica - homeopatia ajuta?
- 6ochii umflati si cu riduri
- 3tratament dermatita atopica
- 2Dermatita atopica la copii si raceala
- 0Dermatita atopica
- 0dermatita atopica
- 0dermatita atopica sau altceva?
- 3Ig E este mare in dermatita atopica si nu semnifica nici o alergie specifica?
- 1Dermatita atopica
- 1Dermatită atopică
- 1Dermatită atopică
- 0Iritație la încheieturile gleznelor/pliuri
- 1Dermatita atopica
Mai multe informații despre: Dermatita atopica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: