Dementa mixta 61 ani
Buna ziua tuturor!
Rog sfaturi- multe sfaturi
Tatăl meu
Bărbat 61 ani. A fost diagnosticat la începutul acestui an cu dementa mixta. Nu stiu sa va spun stadiul, ideea este ca acum mi-am dat seama ca el avea semne de boala de mai bine de 2 ani.
Ok
L-am diagnosticat când L-am si internat intr-un spital de psihiatrie. În ziua ieșirii din spital, a ajuns acasă si primul lucru pe care l-a făcut (cât m-am dus eu sa ii iau reteta) el a băut o jumătate de țuică. (El fiind alcoolic inrait)
Refuza sau uita sa isi ia tratamentul. Daca il ia.il ia cu alcool.
El locuiește singur, pentru că nu accepta pe nimeni cu el, si...chiar dacă ar accepta.fiind alcoolic este ffff violent, si, deci, cam nimeni nu sta cu el.
Ce ma fac cu el?
Eu nu il pot supraveghea non stop. Si oricum nimeni nu se va intelege cu el. Refuza orice.
Ce e de facut?!?!?!
Sunt disperată ca isi mai pune câteodată mâncare pe foc si uita de ea si se culca.
Rog sfaturi- multe sfaturi
Tatăl meu
Bărbat 61 ani. A fost diagnosticat la începutul acestui an cu dementa mixta. Nu stiu sa va spun stadiul, ideea este ca acum mi-am dat seama ca el avea semne de boala de mai bine de 2 ani.
Ok
L-am diagnosticat când L-am si internat intr-un spital de psihiatrie. În ziua ieșirii din spital, a ajuns acasă si primul lucru pe care l-a făcut (cât m-am dus eu sa ii iau reteta) el a băut o jumătate de țuică. (El fiind alcoolic inrait)
Refuza sau uita sa isi ia tratamentul. Daca il ia.il ia cu alcool.
El locuiește singur, pentru că nu accepta pe nimeni cu el, si...chiar dacă ar accepta.fiind alcoolic este ffff violent, si, deci, cam nimeni nu sta cu el.
Ce ma fac cu el?
Eu nu il pot supraveghea non stop. Si oricum nimeni nu se va intelege cu el. Refuza orice.
Ce e de facut?!?!?!
Sunt disperată ca isi mai pune câteodată mâncare pe foc si uita de ea si se culca.
7 comentarii
Practic vreau doar sa imi spuneti la ce sa ma astept.
Am slăbit 10kg in ultimele saptamani, nu dorm noaptea de grija lui, dar...pe de altă parte sunt conștientă că nu pot face mai.mult. familia si sotul au început să îmi interzică sa mai merg la el pentru că imi risc sănătatea (fizică și mintala)
Ei stiu si il cunosc.
Care sunt urmările lipsei tratamentului sau a tratamentului luat aiurea cu alcool?
Care este următoarea faza a acestei boli?
Am slăbit 10kg in ultimele saptamani, nu dorm noaptea de grija lui, dar...pe de altă parte sunt conștientă că nu pot face mai.mult. familia si sotul au început să îmi interzică sa mai merg la el pentru că imi risc sănătatea (fizică și mintala)
Ei stiu si il cunosc.
Care sunt urmările lipsei tratamentului sau a tratamentului luat aiurea cu alcool?
Care este următoarea faza a acestei boli?
Diagnostic
Dementa vasculara mixta, corticala si subcorticala
Dementa vasculara mixta, corticala si subcorticala
Nu
A căzut pe strada, l-a luat salvarea, iar de la urgenta (pentru că era recalcitrant ) l-au transferat la psihiatrie
A căzut pe strada, l-a luat salvarea, iar de la urgenta (pentru că era recalcitrant ) l-au transferat la psihiatrie
Ar trebui facut tratamentul pentru dezalcolizare. Ar scapa de asta macar si si-ar lua medicatia.
Refuza orice!
Este asa de 40 de ani!
Nu avem nici o sansa!
Deci ceea ce ma intereseaza pe mine este la ce sa ma astept.
Deocamdata: are crize de nervozitate, uita f repede, spune acelasi lucru de f multe ori, il deranjează foarte tare gâtul ( spune mereu ca are ceva in gât care il jenează numai cand mananca)
Are mici dezechilibre în a merge
Este asa de 40 de ani!
Nu avem nici o sansa!
Deci ceea ce ma intereseaza pe mine este la ce sa ma astept.
Deocamdata: are crize de nervozitate, uita f repede, spune acelasi lucru de f multe ori, il deranjează foarte tare gâtul ( spune mereu ca are ceva in gât care il jenează numai cand mananca)
Are mici dezechilibre în a merge
Sfatul meu ar fi sa gasiti un centru specializat in ingrijirea varstnicilor cu patologii diverse, unde cu ajutorul medicului psihiatru si a personalului calificat, precum si prin lipsa accesului la alcool va putea sa inceapa procesul de dezalcolizare. Altfel evolutia cazului nu cred ca va fi una favorabila, alcoolul intensificand starile de nervozitate pana la momentul in care poate deveni periculos fie pentru cei din jur fie pentru propria persoana.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Sugestie imp pentru pers vârstnice cu de incontinenta de fecale, fara cea de urina.
- 0Orice sfat ar fi de ajutor
- 0Degenerescenta maculara si cataracta
- 3Abordarea pacientului cu dementa senila
- 0Terapia Bowen
- 0Despre batrani. Afectarea memoriei pe termen scurt
- 3Ulcer varicos batrana 80 ani cardiaca
- 6Dementa senila
- 0Fractura col femural neoperata
- 1Dementa senila