degetul mare de la mana dreapta, intepenit, greu de indreptat...
buna seara si la multi ani !! am 43 de ani si de o buna perioada imi intepeneste degetul mare de la mana dreapta, iar la indreptarea lui cu ajutorul maini se aude un ' trosk', am fost la medicul de familie, mi-a dat un unguent... ( frectie la picior de lemn... ), durerea, intepenirea... persista si este din ce in ce mai groaznica, mai dureroasa. durerea se duce pana la cot si chiar la suptiori.ce sa fac?? la ce medic sa ma duc?? ce sa iau?? ce o fi oare. va rog ajutati-ma, ma doar de un an deja... ;) va rog ajutati-ma nu stiu incotro sa o apuc. va multumesc anticipat
11 comentarii
Mergi intai la un dr Neurochirurg sa te consulte.
Daca doctorul neurochirurg va considera ca problema nu este de domeniul sau, atunci poate fi de la o infectie cronica, undeva in corp.
Ai cumva sinuzita - ai nasul infundat sau iti curge?
Simti mucozitati in gat sau te doare gatul si este rosu?
Urinezi normal sau putin si des, poate chiar ai durere sau usturimi?
Ai probleme cu dantura - carii?
Iei ceva medicamente?
Daca doctorul neurochirurg va considera ca problema nu este de domeniul sau, atunci poate fi de la o infectie cronica, undeva in corp.
Ai cumva sinuzita - ai nasul infundat sau iti curge?
Simti mucozitati in gat sau te doare gatul si este rosu?
Urinezi normal sau putin si des, poate chiar ai durere sau usturimi?
Ai probleme cu dantura - carii?
Iei ceva medicamente?
Buna seara, sunt operata de tiroida acum 3 ani jumatate, am avut puroi in gat, dar a trecut, cu sinuzita nu cred ca sunt probleme, nasul nu curge, dantura este ok, far carii, singurul medicment pe care il iau este eutyrox ptr glanda. multumesc pentru sfat, este un inceput, chiar nu stiam de unde sa incep. multumesc
Daca ai avut puncte de puroi in gat, inseamna ca a fost o infectie cu streptococ.
Este posibil sa nu fi scapat de aceasta bacterie din gat si de aceea sa ai astfel de probleme articulare.
Ar fi bine sa faci un exudat faringian cu antibiograma, ca sa stii sigur la ce antibiotic este sensibila bacteria, pentru a face un tratament corect.
Medicul ORL iti va da tratament, care trebuie luat la ore fixe, altfel devine bacteria rezistenta la antibioticul luat. Nu trebuie intrerupt timp de 10 zile.
In dimineata cand mergi la analiza, nu te speli in gura, nu mananci si nici nu bei apa, deasemenea trebuie sa treaca 10 zile de la ultima pastila de antibiotic luata, in caz ca ai luat.
Altfel, iese rezultatul fals negativ.
Daca nu ai scapat de streptococ, chiar daca nu mai sunt simptome prea evidente local, o sa ai probleme in timp si cu alte articulatii ( sold, genunchi).
Este posibil sa nu fi scapat de aceasta bacterie din gat si de aceea sa ai astfel de probleme articulare.
Ar fi bine sa faci un exudat faringian cu antibiograma, ca sa stii sigur la ce antibiotic este sensibila bacteria, pentru a face un tratament corect.
Medicul ORL iti va da tratament, care trebuie luat la ore fixe, altfel devine bacteria rezistenta la antibioticul luat. Nu trebuie intrerupt timp de 10 zile.
In dimineata cand mergi la analiza, nu te speli in gura, nu mananci si nici nu bei apa, deasemenea trebuie sa treaca 10 zile de la ultima pastila de antibiotic luata, in caz ca ai luat.
Altfel, iese rezultatul fals negativ.
Daca nu ai scapat de streptococ, chiar daca nu mai sunt simptome prea evidente local, o sa ai probleme in timp si cu alte articulatii ( sold, genunchi).
Mai poate fi o infectie vaginala cu bacterii ( e-coli, enterococ, streptococ), care deasemenea pot produce astfel de dureri articulare. bacteriile emit toxine in organism care irita articulatiile.
O infectie mai veche cu e-coli, poate da si o lipsa de fier, deoarece aceasta consuma fierul din organism.
Ar fi bine sa faci o analiza de secretie vaginala cu antibiograma.
Pentru analiza, nu te speli in vagin, nu ai contact sexual cu 72 de ore inainte si sa treaca 10 zile de la ultimul antibiotic luat, in caz ca ai luat, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
O infectie mai veche cu e-coli, poate da si o lipsa de fier, deoarece aceasta consuma fierul din organism.
Ar fi bine sa faci o analiza de secretie vaginala cu antibiograma.
Pentru analiza, nu te speli in vagin, nu ai contact sexual cu 72 de ore inainte si sa treaca 10 zile de la ultimul antibiotic luat, in caz ca ai luat, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
nu am luat antibiotic, nu am luat nimic. culmea nu m-a durut gatul, aveam doar o jena usoara si am descoperit ca am pungi cu puroi in gat, care au trecut cum au aparut. nu le-am dat importanta, dar se pare ca nu am facut bine. ma doare groaznic degetul, se intepeneste, nu pot sa il indrept.. si atunci este foarte tensionat. l-am frectionat, l-am uns, l-am bandajat..., doar ca durerea este din ce in ce mai acuta si parca a inceput sa ma doara pana la cot si tot asa. multumesc ptr sfaturi. o sa vad daca gasesc vreun laborator deschis mine ( ar trebui sa fie ) si sa fac exudatul cu antibiograma...
Ar fi bine sa faci si secretia vaginala cu antibiograma, este mult mai probabil sa fie de aici problema.
Vezi ca am mai scris un comentariu mai sus, dar a aparut inaintea celui scris de tine.
Vezi ca am mai scris un comentariu mai sus, dar a aparut inaintea celui scris de tine.
ok, am vazut mesajul. o sa incerc sa fac investigati mai amanuntite. am crezut ca este ceva banal, dar vad ca nu este asa. chiar trebuie sa rezolv problema. multumesc mult pentru ajutor si pentru sfaturi
Autor: filizismail
duceti-va la un chirurg bun in chirurgia mainii, din cele descrise pare a fi o boala banala numita "digitus saltans", tratamentul ar fi operativ, in anestezie locala, dureaza cam 10 minute
Autor: tema
nu speriati oamenii necajuti, de multe ori bolile sunt locale, nu trebuie sa cautati in spatele lor boli sistematice. nu este imposibil, insa sa excludem in prima faza cele locale si simple
duceti-va la un chirurg bun in chirurgia mainii, din cele descrise pare a fi o boala banala numita "digitus saltans", tratamentul ar fi operativ, in anestezie locala, dureaza cam 10 minute
Autor: tema
nu speriati oamenii necajuti, de multe ori bolile sunt locale, nu trebuie sa cautati in spatele lor boli sistematice. nu este imposibil, insa sa excludem in prima faza cele locale si simple
Nu-i asa? Mai simpla-i operatia! Daca era de la bacterii...asta e! Ghinion!
A taiat, a cusut si gata! Daca mai doare si in alta parte, mai taie o data si tot asa. Ce sa ne mai incurcam cu o grozavie de tratament, cateva zile.
La oamenii necajiti ce mai conteaza o operatie in plus, nu-i asa?
Din pacate, cam asa mai gandesc unii oameni.
Noroc mare ca nu au ajuns doctori!!!!
A taiat, a cusut si gata! Daca mai doare si in alta parte, mai taie o data si tot asa. Ce sa ne mai incurcam cu o grozavie de tratament, cateva zile.
La oamenii necajiti ce mai conteaza o operatie in plus, nu-i asa?
Din pacate, cam asa mai gandesc unii oameni.
Noroc mare ca nu au ajuns doctori!!!!
degetul meu de mana mie mi se pare foarte mare cum fac sa il miscorez si cat mar costa? sau daca exista cv sa pot face acasa sa mil micsorez cum?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 43probleme cu pielea de pe palme
- 9pete maronii pe mana
- 9Amorteala
- 28m-am taiat la mana dreapta nervul ulnar complet si medianul partial
- 10Acum o luna mi s-au umflat spatele in partea stanga
- 6Amortire deget inelar si mic mana stanga de aprox. 3 saptamani
- 6dureri de maini, imi amortesc, de la cot in jos
- 39Fractura metacarp 5
- 10Accident rutier, operatie mana. Suruburile le pot tine in mana sau trebuie scoase?
- 10informatii tija
- 28Mana umflata dupa mastectomie
- 4durere mana dreapta
- 10chist la incheietura
- 3taietura adanca la mana
- 3Durere incheietura mana
- 3falanga umflata
- 2Umflatura in zona mainii drepte in dreptul incheieturii zona osului trapezoidal.
- 4Nu pot intinde complet mana.
- 6am o senzatie ca imi vine puternic sa-mi misc mainile si picioarele HELP
- 1imposibilitate de miscare a mainii
Mai multe informații despre: Mana
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: