Dacă sunt obez cat timp e ok sa fac mișcare zilnic fără să obosesc corpul și inima?

09-07-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Că totuși obosesc repede chiar și la 15 minute având 126 de kg la 1, 81 înălțime.
Am citit că persoanele obeze nu trebuie să facă sport prea mult că își obosesc inima și corpul.E adevărată chestia asta?
Azi am făcut 15 minute dar vreau sa cresc după două săptămâni la 30 min.
Și am un aparat de vibromasaj gen Vibroshaper care te urci pe el și nvinreaxa tare, scrie că poate înlocui sportul și are efecte asemănătoare în numai 15 min, mă gândeam să fac la el când nu am chef sa fac mișcare adevărată.Macar 3 zile pe sapt și restul bicicletă.E bine?
Mi-e frica sa nu îmi obosesc corpul și inima care și așa e obosita de la greutatea aproape de obezitate morbidă și puls
care la mine e de obicei mai marit.
Cine mă poate lamuri/ajuta?
1 comentarii
1
11-07-2022, ora 17:42
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mai bine discută cu un nutriționist cu care să întocmești un plan pentru greutatea la care vrei să ajungi. Știu că unii recomandă sportul după ce ai pierdut deja câteva kg, iar pentru început un mers alert de jumătate de oră sau o oră.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Sportul la obezi

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele unui program de exerciții asupra sănătății cardiometabolice și mintale la copiii supraponderali sau obezi
  • Ani de antrenament de anduranță remodelează grăsimea abdominală la adulții supraponderali sau obezi
  •