culorile urinei

17-01-2011
BobbyV
Nu este medic/terapeut
BobbyV
Buna ziua!

Am 25 de ani si vreau sa va adresez o intrebare. In primul rand doresc sa incep cu o scurta introducere la ceea ce vreau sa intreb. Sunt zile cand nu prea consum lichide, iar urinarea este mai rara cu o culoare normala si cand beau bere, urinez foarte des, tot cu o culoare normala. In zilele cand consum minim 2 litri de apa pe zi, urinarea este foarte deasa si incolora. Tatal meu a fost diagnosticat cu hepatica virala C, a urmat tratamentul cu interferon si acum este in acea perioada de 6 luni in care se va stabili distrugerea virusului sau revenirea lui. In tot acest timp si acum, tatal meu urineaza maroniu (ceea ce este si normal din cauza bolii). Imediat dupa ce a fost diagnosticat, am facut analizele specifice si au iesit bine. M-am ferit si ma feresc cum pot mai bine, ca masura de siguranta, desi sunt informat ca aceasta boala se ia prin contactul cu sangele persoanei infectate. Doresc sa specific ca si acum, tata consuma suc de sfecla rosie. De vreo doua zile consum si eu suc de sfecla rosie, iar dimineata dupa ce ma trezesc urinez inchis la culoare, maroniu. Daca urinez des, culoarea este normala, daca urinez mai rar, culoarea este maronie. Intrebarea mea este: Sa imi fac griji cu privire la o posibila hematurie, la o posibila infectie virala sau pur si simplu din cauza consumului de suc de sfecla rosie (o cana dimineata pe stomacul gol si o cana seara), urina mea este maronie? Simptomele specifice unei infectii virate nu le prezint (din documentare).

P.S. M-am speriat degeaba nu?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.