corioretinita seroasa centrala

03-06-2009
noname00
Nu este medic/terapeut
noname00
am fost diagnosticat cu aceasta afectiune. care sunt sansele sa imi recapat perfect vederea la ochiul stang? mentionez ca am vod=0.7.
2 comentarii
0
04-06-2009, ora 08:43
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Coriretinita seroasa centrala este frecvent idiopatica( fara o cauza), alte cauze: infectii ( ar fi bine sa faci determinarea Ac antitoxoplasma, Ac antitoxocara, Ac antimicobacterieni, am citit de curand si despre frecventa mai ridicata a afectiunii la pacienti care au infectie cu Helicobacter pylori)boala de colagen( lupus), Sd Cushing, fumatori, alergeni; mai frecventa la barbati decat la femei si mai frecventa la barbatii tineri( 25-50 de ani), barbat tanar cu tip A de personalitate;in 50% din cazuri, apar recurente;de asemenea, poate fi afectat in cateva saptamani si celelalt ochi( pana la 25% din pacienti); Anatomic, afectiunea se caracterizeaza prin prezenta unui defect focal la nivelul epiteliului pigmentar retinian si decolarea retinei neurosenzoriale fata de epiteliul pigmentar retinian la nivelul maculei, datorita acumularii de lichid din coroida; fara tratament , afectiunea poate dura pana la cateva luni, pana la 6 luni, prin urmare, recuperarea vederii se face treptat , posibil in cateva luni;60% din pacienti recupereaza AV de 1( ai sanse de 60 % sa recapeti vederea totala);Si chiar daca s-a obtinut vederea 1, majoratea pacientilor raman cu usoare metamorfopsii( distorsionarea discreta a imaginilor); Sugestii terapeutice: in OS( ochiul stang) Cosopt colir 1 pic de 2 ori pe zi( sau Azopt, Trusopt 1 pic de 3 ori pe zi), cateva saptamani sau luni, pana la imbunatatirea AV si in functie de aspectul FAO; Indocollyre 1 picatura de 5 ori pe zi ;Luteinomega 3 1cpr pe zi, 6 luni; claritine 1 tb pe zi seara, 14 zile; Daca dupa 6 luni nu obtinem rezultate, facem angiofluorografie si laserterapie( fotocoagularea punctului de fuga-defectul epitelial); Atentie insa!Exista risc crescut de neovascularizatie coroidiana in zona foveolara dupa fotocoagulare laser si trebuie sa recomandam tratamentul laser cu circumspectie; numai bine
0
04-06-2009, ora 09:30
noname00
Nu este medic/terapeut
noname00
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.