copil diagnosticat cu rahitism

12-04-2006
strumfita73
Nu este medic/terapeut
strumfita73
Copilul meu de la 3 luni a fost diagnosticat cu rahitism.la 9 luni la controlul de laortopedie ni s a spus caci capul femurului nu era format si sa maresc doza de vigantol, in plus la un an si jumatate fontanela nu era inchisa, 0.5/0.5 mm, iar medicul ortoprd ne a spus caci oasele femurului sunt foarte subtiri si sa ii dau 4 picaturi de vigantol si calciu.Copilul meu transpira foarte tare iar la piciorute ni s a mai pus diagnosticul picioare valg bilaterale.Este vreo problema cantitatea de vigantol? Va multumesc anticipat
4 comentarii
0
11-07-2006, ora 00:00
drcodrina
Nu este medic/terapeut
drcodrina
Nu este nici o problema cu nr. de picaturi de Vigantol, copilul transpira din cauza rahitismului. Dar nu ati intrbat si un pediatru despre ce este vorba, pt. ca nu trebuie neglijat acest rahitism, actionati acum, cit nu este prea tirziu
0
25-02-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Este posibil ca doza de Vigantol picaturi sa nu fie suficienta pentru tratamentul rahitismului si atunci sa fie necesara administrarea schemei injectabile de corectie a rahitismului (in general 3 injectii a 200.000 ui vitamina D). Mergeti la medic pentru a evita deformarile osoase si tulburarile de crestere!
0
19-05-2014, ora 01:19
mirunaandra
Nu este medic/terapeut
mirunaandra
buna ziua! bebelusa mea de 5 luni si 3 saptamani are fontanela din spate neinchisa. mentionez ca fontanela anterioara este in regula, conform medicilor pediatri la care am fost. Din ce cauza este neinchisa fontanela posterioara (care cf medicului trebuia sa se inchida pe la 3 luni) si ce se poate intampla daca nu se inchide pana la 7 luni, asa cum mi-a zis ultimul dr?
0
15-07-2014, ora 19:57
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Nu va creati angoase fara motive!!! Fiecare copil se dezvolta in maniera proprie.Inchiderea fontanelelor au individual termene largi.Urmariti evolutia perimetrului cranian pe graficul destinat acestuia.Sant surprins ca ati consultat medici pediatri si totusi va mai puneti astfel de probleme.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul