conjunctivita virala

27-07-2009
luc2free
Nu este medic/terapeut
luc2free
Acum 3 saptamani baiatul meu cel mic(3 ani) a facut in urma unei raceli, o forma foaryte urata de conjunctivita cu membrane.

Am luast-o si toti cdeilalti 3 membri ai familiei, dar dureaz foarte mul si e foarte sacaitoare.

Ne ounet toti de ceva tim ciloxan si Indocolir, dar in loc sa scapam vad ca se agraveaza.Eu de exemplu nu mai am secretie lacrimala, mi se usuca ochiul stang foarte rau si imi pun ser din 2 in 2 ore.

E posibil sa aibe o durata atat de lunga?
1 comentarii
0
27-07-2009, ora 19:09
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Va recomand ingiena locala riguroasa, cu un sampon " No Tears"; Ar fi bine sa faceti un examen bacteriologic al secretiei conjunctivale, determinarea Ag chlamydial, determinarea Ig M si IG G Anti HVS tip1 ; pana obtinem un rezultat la aceste investigatii, in functie de care vom reconsidera tratamentul, va recomand in cursul zilei: Colbiocin 1 picatura de 5 ori pe zi, 10 zile;apoi, la 5 minute, Corneregel( lubrifiant ocular, care combate uscaciunea)-1 aplicatie in sacul conjunctival inferior, de 5 ori pe zi, 10 zile, iar seara, dupa igiena locala, cu sampon pentru bebelusi, Floxal unguent oftalmic sau Ac fucithalmic -1 aplicatie in sacul conjunctival inferior si la nivelul marginilor palpebrale, 10 zile; da, conjunctivita cu membrane are o evolutie trenanta; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.