condromalacie femuro-patelara
buna ziua!
am un baiat diagnosticat cu condromalacie femuro-patelara genunchi stang, patela alta genunchi stang
as putea primi niste sfaturi? ce ar trebui sa fac ? i s-a recomandat infiltratii cu gel.foarte costisitoare.
un tratament ceva?
nu i s-a recomandat pentru ca este alergic la medicamente.antiinflamatoare nesteroidiene si cam toti medicii se feresc de el.
si inca o problema.un neurom morton la acelasi copil? unde se poate opera cumva laparoscopic?
adica nu operatia clasica.la fel.e alergic la medicamente si din nou toti medicii de feresc de el.
va multumesc mult!
am un baiat diagnosticat cu condromalacie femuro-patelara genunchi stang, patela alta genunchi stang
as putea primi niste sfaturi? ce ar trebui sa fac ? i s-a recomandat infiltratii cu gel.foarte costisitoare.
un tratament ceva?
nu i s-a recomandat pentru ca este alergic la medicamente.antiinflamatoare nesteroidiene si cam toti medicii se feresc de el.
si inca o problema.un neurom morton la acelasi copil? unde se poate opera cumva laparoscopic?
adica nu operatia clasica.la fel.e alergic la medicamente si din nou toti medicii de feresc de el.
va multumesc mult!
10 comentarii
Buna ziua!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit de inteleg tocmai esentialul:
- varsta, greutate/inaltime;
- status ocupational si sporturi practicate;
- eforturi fizice practicate in mod normal;
- antecedente traumatice pentru acest genunchi.
La ora actuala, in medicina modenra nu se mai poate vorbi despre un """""neurom Morton"""". De fapt, este vorba despre o metatarsalgie de origine mecanica, care determina hipertrofia unui nerv inter-metatarsian, denumit arhaic ""neurom Morton"".
http://www.chirurgiapiciorului.ro/Chirurgia%20antepiciorului/Metatarsalgii, %20boala%20Morton.html
Nu se pune problema medicamentelor sau injectiilor pentru genunchi. Pentru metatarsalgia Morton trebuie tratata cauza (metatarsalgia) si in nici un caz nu trebuie amputat asa-zisul "neurom" (aceasta amputatie conduce la aparitia veritabilului nevrom al bontului de amputatie ).
Asteptam elemente relevante.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg ante-picior
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit de inteleg tocmai esentialul:
- varsta, greutate/inaltime;
- status ocupational si sporturi practicate;
- eforturi fizice practicate in mod normal;
- antecedente traumatice pentru acest genunchi.
La ora actuala, in medicina modenra nu se mai poate vorbi despre un """""neurom Morton"""". De fapt, este vorba despre o metatarsalgie de origine mecanica, care determina hipertrofia unui nerv inter-metatarsian, denumit arhaic ""neurom Morton"".
http://www.chirurgiapiciorului.ro/Chirurgia%20antepiciorului/Metatarsalgii, %20boala%20Morton.html
Nu se pune problema medicamentelor sau injectiilor pentru genunchi. Pentru metatarsalgia Morton trebuie tratata cauza (metatarsalgia) si in nici un caz nu trebuie amputat asa-zisul "neurom" (aceasta amputatie conduce la aparitia veritabilului nevrom al bontului de amputatie ).
Asteptam elemente relevante.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg ante-picior
in urma investigatiilor, rmn, raze si consult, etc.i s-a pus acest diagnostic de nerom morton.s-au facut si niste infiltratii cu diprofos dar inutile.mai multi medici din iasi i-au sugerat operatia.dar cand se ajunge la anestezie toti medicii se feresc de el.as putea cumva sa va trimit analize?sa platesc consultatie?poate spun prostii dar problemele sunt de asa mult timp si nu le gasesc rezolvare.si credeti-ma ca am incercat cam peste tot in iasi.
La ora actuala, in medicina moderna nu se mai poate vorbi despre un """""neurom Morton"""". De fapt, este vorba despre o metatarsalgie de origine mecanica, care determina hipertrofia unui nerv inter-metatarsian, denumit arhaic ""neurom Morton"".
Diagnosticul este exclusiv clinic, deoarece RMN-ul ofera un rezultat fals-pozitiv (nu se utilizeaza).
Infiltratia cortizonica determina distrugerea articulatiei metatarso-falangiene si luxatia acesteia. Aceste infiltratii sunt nu numai inutile, dar si distructive.
Pentru metatarsalgia Morton trebuie tratata cauza (metatarsalgia) si in nici un caz nu trebuie amputat asa-zisul "neurom" (aceasta amputatie conduce la aparitia veritabilului nevrom al bontului de amputatie ).
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg ante-picior
Diagnosticul este exclusiv clinic, deoarece RMN-ul ofera un rezultat fals-pozitiv (nu se utilizeaza).
Infiltratia cortizonica determina distrugerea articulatiei metatarso-falangiene si luxatia acesteia. Aceste infiltratii sunt nu numai inutile, dar si distructive.
Pentru metatarsalgia Morton trebuie tratata cauza (metatarsalgia) si in nici un caz nu trebuie amputat asa-zisul "neurom" (aceasta amputatie conduce la aparitia veritabilului nevrom al bontului de amputatie ).
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg ante-picior
Din ce spuneti dvs eu inteleg ca greutatea ar fi de vina.cauzele celelalte...pantofi ingusti sau mai stiu eu ce...au fost inlaturate.
Aveti perfecta dreptate: de vina sunt greutatea excesiva, efortul exagerat, incaltamintea inadecvata si, nu in ultimul rand, arhitectonica oaselor ante-piciorului.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg ante-picior
Da...incaltamintea nu cred ca e inadecvata...nu poate purta nimic decat un adidas.intr'adevar, imi amintesc ca pe o scrisoare medicala scria ceva despre arhitectura falangelor...ceva de forma unor ciocanele.(analizele sunt la baiat)...dar ce e mai important e ca trebuie inceput cu nutritionistul.
va multumesc mult pentru consiliere!
chiar nu ma asteptam sa fiti atat de profesionist si prompt!
chiar nu ma asteptam sa fiti atat de profesionist si prompt!
am accesat site-ul pe care mi l-ati trimis...la baiat nu se pune problema asa cum este exemplificat in fotografiile aratate.pe laba piciorului drept, parca, deasupra, nu in talpa,.intre metatarsinele degetului mic si urmatorul este un nerv care a dezvoltat inca o ramificatie si cica acea ramificatie ar trebui taiata...in talpa nu se vede nimic asa cum se arata in fotografiile de pe site, talpa piciorului are un aspect foarte normal.e undeva intre metatarsiene.in rmn se vede foarte clar acea ramificatie dezvoltata in plus.
:)...am explicat cu cuvintel mele.
:)...am explicat cu cuvintel mele.
Acolo, pe pagina de site, exista un capitol dedicat """Sindromului Morton"". NU trebuie sa va limitati la poze, ci trebuie sa lecturati textul scris.
Va rog sa lecturati cele scrise acolo, veti intelege despre ce este vorba.
Trebuie sa faceti abstractie de RMN, deoarece il veti opera degeaba, cu consecinte catastrofale (aparitia nevromului de bont de amputatie a nevului).
Diagnosticul este 100% clinic.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg ante-picior
Va rog sa lecturati cele scrise acolo, veti intelege despre ce este vorba.
Trebuie sa faceti abstractie de RMN, deoarece il veti opera degeaba, cu consecinte catastrofale (aparitia nevromului de bont de amputatie a nevului).
Diagnosticul este 100% clinic.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg ante-picior
Va multumesc foarte mult!sunteti exceptional!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Neurom MORTON la ambele picioare
- 1Terapia cu plasma analoga (PRP) sau acid hialuronic in condropatii
- 2Condromalacie retropaletara grad IV
- 1Condromalacia patelara acelasi lucru cu displazie patelara?
- 3Condromalacie patelara grad IV
- 0Condromalacie grad II
- 0Stie cineva va rog de ce mia ramas piciorul rosu dupa tromboza in talpa piciorului ?
- 1Condromalacie genunchi
Mai multe informații despre: Neurom Morton condromalacia patelara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: