Concediu medical-probleme

16-03-2010
silkening
Nu este medic/terapeut
silkening
Buna ziua,

In urma unui accident la ski, petrecut in alta tara, mi-am fracturat piciorul si am suferit o operatie in acea tara. La cateva zile dupa operatie am fost externata si am revenit in tara. In Romania am fost la un spital pt consultatie, conform indicatiilor, pentru a prea un dr de aici cazul meu medical. Din pacate, fiind prima data cand sunt nevoita sa stau in concediu medical, nu am stiut ca trebuie sa solicit concediul medical chiar pe luna in curs, in caz contrar nu se poate da retroactiv. Am aflat abia in luna martie ca ei nu imi pot da pe februarie concediul medical. Ca urmare, am fost sfatuita sa ma duc la dir de sanatate publica cu actele din austria legalizate si traduse, ceea ce am si facut. Ei bine povestea abia incepe..caci..cei ce aici mi-au spus ca nu m-am incadrat in cele 15 zile legale de depunere a actelor si nu mai au cum sa=mi dea. Dar oricum, ei mi-ar fi dat doar pentru perioada celor 3 zile de internare in spitalul din Austria, unde am fost operata. Pentru restul lunii februarie oricum nu imi puteau da, pt ca mai aveam nevoie de alte acte suplimentare de la doctorii de aici, cum ca fac recuperare si ca ei ma trateaza, etc. In fine, am solicitat de la dr de aici o adeverinta cum ca fac la ei recuperare si am venit pt radiografii si toate cele, au spus ca imi pot da. Sun din nou la Dir de asigurare sa ma asigur ca daca aduc recomandarea va fi ok si imi pot da concediul medical si raspunsul este: pai daca va da dr recomandarea, va puteti duce cu ea la dr de familie si dr de familie va elibereaza concediul medical. Fericita, sun dr de familie, ii expun problema si imi raspunde ca nu! El nu poate da concediul medical, pentru ca legea ii interzice sa acorde concediul medical pt cazuri de genul meu, cu probleme de operatie - domeniul ORTOPEDIE. Pana la urma...in speranta ca ma poate lamuri cineva...unde trebuie sa ma duc si cum pot sa-mi obtin concediul medical ? Trebuie sa mentionez ca inca sunt in recuperare, nu pot merge...

Multumesc !
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.