Colesteatomul

06-01-2023
Gab P
Nu este medic/terapeut
Gab P
Baietel de 7 ani cu historic de infectii la urechi, diagnosticat cu Colesteatom in urechea stanga. La 2 ani a avut in amandoua urechi garnituri pentru aerisire. Datorita COVID toate programarile sau anulat dar pana in 2019 el avea doar lichid in urechi.
Programarea a fost foarte scurta si nu am inteles daca asta e diagnosticul sigur. Baiatul are timpanul stang perforat si retras. Inca nu am facut scan sau RMI suntem pe lista de asteptare pentru ca locuim in Anglia. Unde se poate trata/ opera in Romania acest chist? De pe studiile medicale am inteles ca la copii boala asta este foarte agresiva si poate reveni. Cat de adevarat este concluzia asta?
3 comentarii
0
07-01-2023, ora 07:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
În orice oraș universitar din România exista profesori Orl.. Care după ce o sa vadă copilul și rezultatul RMN.. O sa ofere un răspuns competent
0
08-01-2023, ora 17:17
Gab P
Nu este medic/terapeut
Gab P
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
As dori sa va intreb daca putem calatori cu copilul cu avionul in conditia lui, timpanul stang perforat si retras? Acum suntem pe picaturi antibiotic pentru 7 zile, nu are scurgeri si nici dureri.
1
08-01-2023, ora 19:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da se poate zbura daca intelegeti cauza problemelor
Urechea sufer si se infunda din cauza unui nas infundat sau gat iritat. cand in rinofaringe este inflamatie se infunda trompa lui Eustache.
1 se desfunda bine nasul inainte de zbor
2. gatul NU trebuie sa fie iritat de sucuri acidulate, citrice, mancaruri acre...
.3 la decolare si aterizare copilul mesteca Gume
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: