ciclosporina actioneaza mai bine cu steriozi?
![carmen27](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
as vrea sa stiu daca ciclosporina actioneaza mai bine cu steriozi (prednison) sau are exact acelasi efect si administrata singura.
am 21 ani, am sindrom nefrotic, am luat tratament cu cortizon 9 saptamani si se pare ca sunt corticorezistenta si acum incep cu ciclosporina.
dorinta mea e sa-mi scot prednisonul total din organism.
am 21 ani, am sindrom nefrotic, am luat tratament cu cortizon 9 saptamani si se pare ca sunt corticorezistenta si acum incep cu ciclosporina.
dorinta mea e sa-mi scot prednisonul total din organism.
3 comentarii
![Dr. Alina Maria Bălţăţeanu](/arata_img.php?img=cont_13603.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Tratamentul cu ciclosporina se face numai sub supravegherea unui medic cu experienta in prescrierea imunosupresoarelor; Daca s-a demonstrat corticorezistenta, ciclosporina poate fi luata in considerare ca alternativa terapeutica;Ce varsta ai ? Doza recomandata la adulti este de 5 mg pe kg corp pe zi, in doua prize, administrate pe cale orala;daca efectul ciclosporinei singure nu este satisfacator, se recomanda asocierea de doze mici de corticosteroizi ( prednison 0, 25-0, 5 mg pe kg corp)care se administreaza oral;Daca dupa trei luni de tratament cu ciclosporina, nu se observa nici ameliorare, tratamentul trebuie intrerupt;dozele se ajusteaza in functie de nivelul proteinuriei si creatinina, fara a depasi la adulti 5mg pe kg corp pe zi;Creatinina si proteinuria se verifica la fiecare 2 saptamani in primele 3 luni de tratament; numai bine
![carmen27](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
toate astea le stiu si sunt montorizata in fiecare saptamana..problema e ca nu am incredere totala in doctorul ce se ocupa de cazul meu...dupa cum am zis am luat prednison 9 saptamani si am inceput de cateva zile cu ciclosporina-300 mg pe zi-am 60 kg-150 dimineata si 150 seara.
am luat cate 12 bucati pe zi prednison asta inseamna 60 mg si acum doctorul a spus ca-l reducem dar cu cate 10 mg la fiecare saptamana. mi se pare ca e prea mult prednison asociat cu ciclosporina, stiu ca nu-l poate scoate brusc din corp dar e prea mult sa iau pe zi 300 mg ciclosporina si 50 mg prednison acum.
si daca ma duc tot asa cu 10 mg mai putin de prednison, doar intr-o luna il scot din corp si atunci deja voi avea o luna de tratament cu ciclosporina.
cum sa reduc doza mai repede de prednison? se poate?
am luat cate 12 bucati pe zi prednison asta inseamna 60 mg si acum doctorul a spus ca-l reducem dar cu cate 10 mg la fiecare saptamana. mi se pare ca e prea mult prednison asociat cu ciclosporina, stiu ca nu-l poate scoate brusc din corp dar e prea mult sa iau pe zi 300 mg ciclosporina si 50 mg prednison acum.
si daca ma duc tot asa cu 10 mg mai putin de prednison, doar intr-o luna il scot din corp si atunci deja voi avea o luna de tratament cu ciclosporina.
cum sa reduc doza mai repede de prednison? se poate?
![Dr. Alina Maria Bălţăţeanu](/arata_img.php?img=cont_13603.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Medicul terapeut decide ritmul in care va fi scazuta doza de prednison; unii medici scad doza si la trei zile;numai bine
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: Sindromul nefrotic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: