chistul dermoid care a reaparut
Buna ziua! in urma cu o luna finuta mea in varsta de 3 ani a fost operata in zona gatului, diagnosticata cu chist dermoid, regiunea cervicala anterioara. Acum acel chist i-a reaparut. Despre ce poate fi vorba? din ce cauza a reaparut si ce ar fi de facut? va rog mult sa raspundeti, multumesc
9 comentarii
poate fi vorba de un chist de canal tireoglos, o patologie congenitala.
Solutia este a mergeti in clinic universitara..unde au posibilitatea investigatiei...canalului in intregime..un CT..cu contrast.
Si inlaturarea canalului integral..nu numai chistul!
Solutia este a mergeti in clinic universitara..unde au posibilitatea investigatiei...canalului in intregime..un CT..cu contrast.
Si inlaturarea canalului integral..nu numai chistul!
ce complicatii pot aparea in urma inlaturarii chistului de canal tireoglos? va intreb deoarece un apropiat al familiei noastre, desi a implinit 3 saptamini de la interventia chirurgicala, nu da semne de cicatrizare, incizia continuind sa supureze. medicii l-au asigurat ca nu este o infectie post operatorie si l-au sfatuit sa aiba rabdare. virsta poate fi o problema? dinsul are 42 de ani, dar pina acum nu a stiut de existenta acestui chist mentionez de asemenea ca rezultatul biopsiei si al testelor sanguine sint in limite normale, doar nivelul transaminazelor fiind moderat crescute. cu multumiri, beatrice d
canalul tireoglos are traect de la limba pana la piele.. si trece pe langa osul hioid.
depinde cat din traiect a fost scos.. si daca a fost rezecat si osul hioid.
daca mnu e scos tot traiectul sun sanse mari de recidiva.
depinde cat din traiect a fost scos.. si daca a fost rezecat si osul hioid.
daca mnu e scos tot traiectul sun sanse mari de recidiva.
am un baietel de2 ani, si nu de mult am descorepit ca i-a aparut in zona gitului un chist mobil de marimea unui bob de mazare, am fost cu el la doctor si din cite am inteles nu este foarte grav.va rog sa-mi spuneti ce urmari pot aparea in timp.
imi pare rau.. dar nu pot sa va spun nimic concret. zona gatului este o zona foarte larga care cuprinde multe structuri( vase, nervi, ganglioni limfatici)
nu stiu ce fel de chis are copilul si in ce zona a gatului a aparut.
faceti investigatii( ecografie cervicala.s.a) care o sa ajute la stabilirea unui diagnostic concret.
nu stiu ce fel de chis are copilul si in ce zona a gatului a aparut.
faceti investigatii( ecografie cervicala.s.a) care o sa ajute la stabilirea unui diagnostic concret.
Buna ziua.
Acum doua luni mi s-a umflat gatul foarte tare si aveam dureri la inghitire.Am facut doua ecografii, una in timpul inflamatiei si a iesit ;"cervical anterior in etajul superior-colectie lichidiana cu dimensiuni globale 23, 512, 5 mm, cu perete cu aspect neregulat, grosime maxima 2, 5 mm, cu septuri la interior, absenta adenopatiilor laterocervicale bilateral.La a doua ecografie dimensiunile au iesit mai mici, chistul nefiind simptomatic ;"submandibular, medial, supralaringian, se evidentiaza un chist de 1410mm, cu perete fin, cu continut fluid dens, septuri interne fine, nevascularizat.Problema e ca de acum doua luni am avut vreo trei recidive dar simptomele au fost mult mai putin agresive, adica s-a umflat putin si durerea moderata a cedat repede la antiinflamatoare sau analgezice.Ce fel de chist e, trebuie operat? Doctorul la care am fost a spus ca nu e urgent si daca nu ma deranjeaza sa il las asa cum e doar daca nu mai creste, dar la scurte intervale apar simptomele.Precizez ca la examenul clinic, cand umflatura se retrage, nu se simte nimic la palpare, cel putin asa a sesizat doctorul.
Acum doua luni mi s-a umflat gatul foarte tare si aveam dureri la inghitire.Am facut doua ecografii, una in timpul inflamatiei si a iesit ;"cervical anterior in etajul superior-colectie lichidiana cu dimensiuni globale 23, 512, 5 mm, cu perete cu aspect neregulat, grosime maxima 2, 5 mm, cu septuri la interior, absenta adenopatiilor laterocervicale bilateral.La a doua ecografie dimensiunile au iesit mai mici, chistul nefiind simptomatic ;"submandibular, medial, supralaringian, se evidentiaza un chist de 1410mm, cu perete fin, cu continut fluid dens, septuri interne fine, nevascularizat.Problema e ca de acum doua luni am avut vreo trei recidive dar simptomele au fost mult mai putin agresive, adica s-a umflat putin si durerea moderata a cedat repede la antiinflamatoare sau analgezice.Ce fel de chist e, trebuie operat? Doctorul la care am fost a spus ca nu e urgent si daca nu ma deranjeaza sa il las asa cum e doar daca nu mai creste, dar la scurte intervale apar simptomele.Precizez ca la examenul clinic, cand umflatura se retrage, nu se simte nimic la palpare, cel putin asa a sesizat doctorul.
nu ai avut curiozitatea, cand te doare gatul sa faci un simplu consult ORL ???????
Ba da, am avut curiozitatea, dar era exact in perioada sarbatorilor de Paste si am amanat dupa.., dupa, am fost chiar la mai multi doctori ORL si am obtinut rezultatele pe care le-am scris mai sus.Speram totusi la un sfat, apostrofarile nu isi mai au rostul acum.Multumesc !
chisturile si adenopatie din acea zona.. pot fi de la probleme ORL si de la probleme dentare
daca medicii care au palpat si au examinat..nu au gasit nimic suspect. de ce mai cauti at raspuns la distanta... la cineva care NU a vazut si nu a palpat aceil chist?
ai rezolvat toate problemele dentare?
daca medicii care au palpat si au examinat..nu au gasit nimic suspect. de ce mai cauti at raspuns la distanta... la cineva care NU a vazut si nu a palpat aceil chist?
ai rezolvat toate problemele dentare?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: chistul dermoid