chist sebaceu
va rog mult de tot un raspuns...de vre o cateva luni am observat o pata mica albastrie la nivelul omoplatului usor umflata si la atingere este ca o galma nu doare doar ca e ca un mic nodul subcutanat in urma unui control dermatogic medicul a pus diagnosticul de chist sebaceu recomandand excizia la intrebarea mea daca diag e sigur 100% mi s a spis ca nu si atunci cum sa il operez daca nici macar nu stiu de ce natura e nodulul(chist).in urma ecografiei de parti moi se poate forma totusi o parere daca e benign sau malign.???? si daca e mic si nu deranjeaza e musai excizia..??????
6 comentarii
Foarte probabil este un chist sebaceu sau un lipom, nu este musai sa l scoti.
Buna ziua,
Mergeti sa faceti o echografie de parti moi -cutanata pentru a sti daca este un chist sebaceu sau o formatiune vasculara. Echografia nu stabileste Daca este o formatiune benigna sau maligna; doar examenul anatomopatologic stabileste acest lucru. Nu este obligatorie excizia.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Mergeti sa faceti o echografie de parti moi -cutanata pentru a sti daca este un chist sebaceu sau o formatiune vasculara. Echografia nu stabileste Daca este o formatiune benigna sau maligna; doar examenul anatomopatologic stabileste acest lucru. Nu este obligatorie excizia.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
buna ziua dl doctor am fost intr adevar la o ecografie de parti moi si diagnosticul a fost urmatorul leziune circumscrisa necompresibila dezv tegumentar sau si subtegumentar de maxim 8mm ecogena, inomogena discret cu traiecte vasculare incluse cel mai probabil hemangion eate grav???
buna ziua,
hemangiomul este o formatiune vasculara benigna care nu se malignizeaza, deci nu pune probleme.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medoc primar dermatolog
hemangiomul este o formatiune vasculara benigna care nu se malignizeaza, deci nu pune probleme.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medoc primar dermatolog
va multumesc tare mult.sunt inca speriata sper sa fie doar atat...si sa nu fie de alta natura..multumesc inca odata zi frumoasa sa aveti
Buna ziua,
Pentru certitudine puteti sa mai cereti parerea unui alt medic dermatolog.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Pentru certitudine puteti sa mai cereti parerea unui alt medic dermatolog.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4acnee f. severa - chist sebaceu-nodul
- 4chisturi sebacee... pe nas
- 2chist cutanat pilonidal
- 13Keratoconjunctivita???
- 4Chist sebaceu!
- 4Chist sebaceic - operare sau nu?
- 4Chist sebaceu
- 0chist sebaceu
- 0Chist sebaceu sarcina
- 2Chist sebaceu suprainfectat
- 4Chist sebaceu infectat operat