chist, nodul sau ce ?

Buna !
Prietena mea are la sanul drept o formatiune de marimea unui bob de fasole care se deplaseaza usor la atingere, aparuta de vreo 2-3 luni, dureroasa la atingere si deseori dureroasa si fara a fi atinsa, cu o durere ce radiaza. A fost la un ecograf unde i-a fost depistat la acelasi san un chist de vreo 12 mm in alta zona a sanului. Dar acea formatiune nu a aparut pe ecograf absolut deloc. Doctorita endocrinolog care a facut ecograful nu a putut sa spuna ce este, doar ca are impresia ca nu este in san ci undeva sub el. Aveti vreo idee despre ce ar putea fi sau ce investigatii se pot face pentru a afla ce este ?
Va multumesc !
Prietena mea are la sanul drept o formatiune de marimea unui bob de fasole care se deplaseaza usor la atingere, aparuta de vreo 2-3 luni, dureroasa la atingere si deseori dureroasa si fara a fi atinsa, cu o durere ce radiaza. A fost la un ecograf unde i-a fost depistat la acelasi san un chist de vreo 12 mm in alta zona a sanului. Dar acea formatiune nu a aparut pe ecograf absolut deloc. Doctorita endocrinolog care a facut ecograful nu a putut sa spuna ce este, doar ca are impresia ca nu este in san ci undeva sub el. Aveti vreo idee despre ce ar putea fi sau ce investigatii se pot face pentru a afla ce este ?
Va multumesc !
3 comentarii

Pai depinde cati ani are prietena ta.Poate sa fie o formatiune nodulara de natura hormonala sau ceva mai grav.In functie de varsta ei ar trebui sa faca o mamografie sau sa repete ecograful la un alt medic.Dar cu siguranta medicul de familie ar putea sa o sfatuiasca mai bine ca sa faca.
numai bine
numai bine

Are 41 de ani. La ecograf nu s-a vazut absolut nimic. Zona era curata. Medicul de familie a trimis-o la ecograf, dar asa cum am spus, de acolo nu a aflat nimic.

daca are 41 de ani eu zic ca poate sa faca o mamografie, acolo o sa gasiti raspunsul la intrebarile voastre si intrebati un alt medic.Este de preferat sa nu se faca mamografie dar la acesta varsta ar fi mai bine sa scape de griji

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4nodul la san (3 luni)
- 6Nodul la san! Nu stiu la ce medic ar trebui sa ma adresez?
- 8mastoza chistica
- 6Nodul la sanul stang. Ajutor!
- 6Interpretare examen histopatologic
- 15Nodul sau chist?
- 8noduli la sani.. va rog
- 3a nascut o fetita de 3700 g si are foarte mult lapte
- 7chist mamar
- 15rezultat biopsie noduli mamari
- 4mastoza chistica bilaterala
- 4am noduli la ambii sani... unde sa ma operez?
- 9nodul la san
- 7Adenomatoza mamara.. mai multi noduli la ambii sani
- 9Simt noduli la san doar cand stau in picioare
- 2chisturi la sani
- 0Noduli la san - parere !!
- 0Chisturi cu lichid in sâni
- 2Nodul/gâlmă sub sfârc la fetiță de 9 ani
Mai multe informații despre: Noduli mamari
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: