celiachie=intoleranta la gluten?

01-08-2008
eniko
Nu este medic/terapeut
eniko
Buna ziua! Am o fetita de 4 ani si 7 luni si in urma cu 3 ani a fost diagnosticata cu celiachie. In prezent tine regimul fara gluten si este foarte bine.Intotdeauna analizele ies negative, sunt atenta sa nu ii dau nici un produs care ar putea sa contina urme de gluten.
Totusi am citit in unele reviste ca multe mamici, au reintrodus produsele cu gluten in alimentatia copiilor dupa o anumita perioada de regim fara gluten ( 4, 6, 12 luni).Din cate stiu celiachia sau intoleranta la gluten este pe termen lung sau pe viata.
Poate sa dispara dupa cateva luni?
7 comentarii
0
06-08-2008, ora 00:00
Karin1992
Nu este medic/terapeut
Karin1992
Indiferent de cine v-ar spune ce, celiachia este o intoleranta la gluten care nu se vindeca nici o data. Cei care au fost diagnosticati corect si renunta la alimentatia fara gluten, se joaca cu viata lor sau a colilului celiac. Expertimentele de:azi tin, maine nu ca sa-mi revin sunt in detriemntul dezvoltarii, a sistemului imunitar si a viitorului care poate fi extrem de sumbru. Pe google sub termen cautare celiachie, primul mai gasiti informatii posibiliati de contact-informare
0
11-08-2008, ora 00:00
eniko
Nu este medic/terapeut
eniko
Va multumesc pentru ca ati citit anuntul meu si pentru timpul acordat sa imi raspundeti.
0
07-02-2011, ora 15:24
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Buna ziua

Si eu m-am confruntat cu problema asta...

De obicei medicina foloseste termenul INTOLERANTA pentru a desemna un raspuns al organismului ce nu implica sistemul imun.

Astfel se pare ca boala celiaca este un privilegiu pentru acea persoana, daca este diagnosticata la timp.

Mai concret puteti cauta pe google.

Cancerul renal si boala celiaca
Urmarile graului
+ alte articole pe acelasi blog.

In rest, topicul din profilul meu despre dieta fara gluten. Copilul dvs e
0
07-02-2011, ora 15:31
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Copilul dvs s-ar putea sa aiba o vulnerabilitate mai mare pentru autism si diverse boli autoimune. De aceea lactatele ar trebui excluse cu siguranta pana la 7-8 ani, dupa aceea doar ca delicatesa din an in pasti.

Oricum produsele fara gluten sunt o eroare imensa daca provin tot din grau, fiindca chiar daca a fost eliminat glutenul, ramane aglutinina germenelui de grau, un element nociv prin definitie.

Am inteles ca dupa o perioada mai lunga de excludere a glutenului, organismul ar putea tolera 10 mg de gluten, dar 50 cu siguranta nu le mai tolereaza.

De vazut si rolul glutaminei care mentine integritatea tractusului digestiv.
0
22-02-2011, ora 10:11
celiaclife.org
Nu este medic/terapeut
celiaclife.org
Ma numesc Marian si am un baiat Alex de 6 ani. Acesta a fost diagnosticat cu boala celiaca la varsta de 2 ani dupa aproape un an de chinuri, internari si diagnostice gresite, Acest lucru se datoreaza sistemului sanitar precar, in acesta specialitate mai putin cunoscuta care este celiachia sau enteropatia glutenica. Deoarece nu dorim nimanui sa trreaca prin momentele grele pana la diagnosticul corect, am infiintat Asociatia Romana de Boala Celiaca, care se vrea a veni in sprijinul persoanelor cu intoleranta la gluten. De 4 ani copilul nostru s-a dezvoltat normal este sanatos, acest lucru realizandu-se numai printr-o dieta aglutenica stricta. Dieta este destul de costisitoare din punct de vedere financiar dar datorita produselor fara gluten care incep sa apara in magazine incercam sa trecem mai usor peste acest impediment. Pentru un acces mai facil la informatii despre boala celiaca si despre diata aglutenica am realizat din fonduri proprii un site/blog http://celiaclife.org unde am incercat sa adun informatii cu privire la produsele fara gluten, producatori de produse fara gluten si importatori si distribuitori si linkuri catre acesti distribuitori, precum si informatii privind simptomele, cauzele si posibilitatile de diagnosticare. Mai multe informatii pe celiaclife.org.
0
08-12-2013, ora 11:54
FreeRide
Nu este medic/terapeut
FreeRide
Salut. Am ajuns aici, ca mai toţi ceilalţi, in urma unor probleme de sănătate.
Am aflat de curând ca am boala Celiaca(intoleranta la gluten) si viaţa mea s-a schimbat mai ales ca sunt mai gurmand de fel.
Totul a început cu hemoroizii, balonare, Râgâiala, antiinflamatoare pt hemoroizi care M-au făcut sa scuip sânge intr-un final datorită eroziunilor severe ale mucoasei stomacului urmate de boala Celiaca in urma endoscopiei.
In comerţ găsesc peste tot gluten iar produsele fără gluten sunt pline de E-uri, si ma refer la făini.
M-a speriat boala asta. Încerc sa evit glutenul dar parca apare si in produse cum ar fi si carnea pe grătar. Ma bolboroseşte la stomac cam orice mănânc si uneori vad in fecale alimente nedigerate cum ar fi fructele.
Se mai lăsa cu dureri abdominale in partea dreapta. Mi-am făcut analizele si au ieşit bine mai puţin transglutaminaza unde anticorpii erau in număr mare.
Nu sunt fumător si nici alcoolic. Am încercat toată viaţa sa fac sport, sa mănânc cât mai sănătos, pâinea fiind printre favorite.
Ştiu ca am nevoie de regim alimentar sever dar ma gândeam sa întreb daca, intr-un fel, mai pot ajuta la refacerea florei intestinale cu nişte suplimente probiotice. La fel as fi foarte receptiv si la propuneri de meniuri.
Mulţumesc mult.
0
05-10-2021, ora 19:51
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Boala celiaca sau intoleranta la gluten sau enteropatia glutenica este o afectiune autoimuna cronica, care dureaza toata viata, iar excluderea glutenului din alimentatie este singura modalitate de tratament.

Pe langa eliminarea glutenului din alimentatie, este important sa se monitorizeze periodic starea de sanatate a fetitei, graficul de crestere, evaluarea statusului nutritional la 6-12 luni in functie de recomandarile medicului gastroeneterolog si la nevoie administrarea de suplimente vitaminice si/sau minerale daca se obiectiveaza carente de nutrienti.

O alimentatie sanatoasa e important sa bifeze un aport energetic care sa sustina cresterea sanatoasa a micutei, nutrienti de calitate, evitarea grasimilor intens procesate, a prajelilor, a dulciurilor concentrate, a bauturilor carbogazoase si includerea in dieta a unei varietati de legume, fructe, leguminoase, cereale integrale fara gluten, lactate integrale, nuci, seminte, oua, pește gras etc. care sa acopere o gama cat mai larga de vitamine si minerale, in cantitati suficiente.

Puteti citi pe larg despre aceasta patologie in articolul urmator:
https://www.romedic.ro/boala-celiaca

Multa sanatate dvs. si fetitei si consultati-va cu medicul gastroenterolog ori de cate ori aveti astfel de nelamuriri. Dumnealui este cel mai in masura sa va ofere o recomandare avizata, sigura si eficienta pentru sanatatea fetitei dvs.

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician, Educator in Diabet
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nu evitați alimentele cu gluten dacă nu aveți boală celiacă (Studiu)
  • Noi speranțe de tratament pentru boala celiacă (inactivarea enzimei TG2)
  • Ești „nutricondriac”?
  • Cum afli dacă ai intoleranță la gluten
  • Noi descoperiri despre efectele glutenului și boala celiacă
  •