Cefalhematom nou-nascut

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, bebelusul meu de 3 saptamani are un cefalhematom de la nastere (nastere naturala), e destul de mare si desi s-a mai resorbit, inca e mare, puteti sa imi spuneti cam care este timpul de resorbtie sau daca ar trebui sa mergem la neurochirurg sa facem punctie, punctie pana la ce varsta se poate face?...nu i-am dat inca vigantol de teama sa nu se calcifieze hematomul...ce ma sfatuiti?
Va multumesc!
Va multumesc!
3 comentarii

Resorbtia cefalhematomului se face in luni de zile (3-4) si nu se intervine asupra lui. Este de preferat ca in acest interval de timp sa nu se admnistreze Vit.D3. Succes!

Va multumesc pentru raspuns domnule doctor!
Mai am o intrebare legat de acest cefalhatom si anume: acesta a inceput sa se intareasca mai sunt sanse sa se resoarba daca se intareste?... E recomandat sa il dau cu vreo crema cum ar fi cea de arnica sau sa nu il dau cu nimic, sa il las in pace?...
Mai am o intrebare legat de acest cefalhatom si anume: acesta a inceput sa se intareasca mai sunt sanse sa se resoarba daca se intareste?... E recomandat sa il dau cu vreo crema cum ar fi cea de arnica sau sa nu il dau cu nimic, sa il las in pace?...

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Operatie hematom gamba dr.cu colecție lichida infectata
- 3Operatie hematom
- 0Cefalhematom nou nascut
- 1Hematon la operatia de tiroida
- 0Indice biochimic cu risc ridicat
- 1Pata neagră pe buricul degetului de la picior
- 1Hematom dupa operatie
- 3Hematon
- 0Hematom bazal periovular
- 0Lovitura bâtă baseball
- 1Lovitură la sân