Ceai de slabit... constipatie, usturimi dupa eliminarea scaunului, hemoroizi, gaze
Acum cam doi ani am baut pt o saptamana -doua un ceai de slabit. Dupa ce am terminat cura am inceput sa fiu constipata tot timpul, fecalele nu erau tari dar parca nu ieseau, trebuia sa astept foarte mult pana mi se dechidea sfincterul.Am fost la un doctor si mia dat prafuri cu fibre care a ameliorat pentru o perioada problema.Acum cateva luni am inceput sa am uneori, dimineata senzatii de defecare urgenta, cu presiune spre partea din fata si usturimi dupa eliminarea scaunului. De doua saptamani simptomele s-au agravat:am tranzit intestinal intens in zona de sub buric, senzatie de presiune in anus, defecatie incompleta si strangulata, hemoroizi, gaze.Sunt foarte ingrijorata.Am sa merg saptaman viitoare sa imi fac niste analize dar daca puteti sa-mi dati un sfat pana atunci ar fi foarte bine. Multumesc.
3 comentarii
Aveti o simptomatologie care poate sugera foarte multe afectiuni. Adresati-va urgent unui medic gastroenterolog.
de cind ma stiu sint cam constipat.Ce ma ingrijoreaza este ca de la un timp ma cam doare in timp ce am scaun si o perioada dupa aceea.citeodata mai simt si o intepatura in anus.de obicei ies cu laxativesau dupa ce ma deranjez intentionat la stomac.citeodata mai simt o intepatura in zona apendicitei.mentionez ca m-am operat de apendicita la 6 ani.Acum m treizeci.mai mentionez ca ma doare in special cind scaunul este tare.Aveti idee, e ceva grav? sint speriat de nu se poate.
Am avut aceeasi problema, anul trecut timp de patru luni am avut zilnic scaune cu sange, hemoroizi si fisuri anale tot din cauza curelor de slabire, am ajuns la dependenta de laxative si a fost cumplit. In disperare de cauza nemaistiind ce sa mananc am tinut 6 luni un regim foarte strict care continea trei mese pe zi la distanta de min 4h intre ele, fructe la micul dejun, salate complete si iaurturi cu cereale. Intr-un an problema mea s-a rezolvat, prin foarte multa disciplina si rabdare, miscare (min 3 km zilnic pe jos), hrana foarte echilibrata nutritiv (studiaza listele de pe etichetele produselor pentru un maxim de energie la un minim de substante inutile gen grasimi, zaharuri etc). Acum am reinceput sa mananc normal si constat ca problemele au tendinta sa revina, in special balonarile, dar in principiu miscarea si dieta mediteraneana nu au cum sa strice. Mult succes:)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3hemoroizi sau cancer anal?
- 6Am nevoie de un sfat al unor medici romani ca is mai buni ca toti.
- 9ma inteapa ceva jos in partea dreapta niste intepaturi cate o data zici ca este o lama de cutit
- 39Ce sanse de supravietuire exista fara chimioterapie?
- 9imi vine mancarea inapoi dupa orice masa va rog sa ma ajutat
- 9colon iritat
- 5are hemoroizi de 2 sau 3 ani - ce tratamente (naturale) sunt bune?
- 40Cancer de colon?
- 9adenocarcinom bine diferentiat cu aspecte ce sugereaza infiltrarea in submucoasa
- 6Escrescenta tare cit o aluna in zona anusului
- 7Nu stiu nici doctorii ce boala am!
- 35Constipatie de vreo 10 ani
- 7Ciroza, fara alcoolism
- 4Tratamente constipatie, balonare-activia-metamucil
- 2cancer la colon, adenocarcinom tubulovilos bine diferentiat
- 1am de circa 2 ani colon iritabil
- 2treaba mare dureros, mă chinui mult timp și fac rar la 3-4 zile
- 1mancarime si un junghi timp de cateva minute dupa operatie hemoroizi
- 2Apetit foarte crescut, constipatie, gastrita
- 3Constipație anafranil
Mai multe informații despre: Hemoroizi Constipatia Analiza gazelor respiratorii Colonul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: