Ce sa aleg? contraceptive
![Daniela1402](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua, am luat vreo 5 ani c orale, marvelon, rigevidon, cu pauze dese, de 1-3 luni.
Acum, am 29 ani..mai si fumez..putin, dar tot fumat este, si as vrea sa renunt la ele, insa nu ma pot hotari la o metoda contraceptiva.
Nici nj am citit prea multe, caci am vazut ca toate au riscuri.
Ma puteti ajuta va rog cu sfaturi sau sa mi spuneti ce metoda are mai putine riscuri, si binenteles fara riscuri de ingrasare sau slabire.
De la marvelon nu am avut nici greturi, , nici nu.m am ingrasat, au fost ok.
Steriletul mi se pare..ciudat rau, implantul nu il vreau, si se poate sa il respinga organismul, si m am gandit la injectiile acelea lunare sau la 3 luni.
Ce imi puteti spune despre ele? Au aceleasi efecte adverse ca si pastilele, doar ca se administreaza..venos. sau?
De la pastile..mai nou nu pot inghiti pastilele, imi fac greata singura, pt ca am luat ffff multe vitamine pe perioada sarcinii, si le si uit des sa le iau.
Va multumesc pt eventualele raspunsuri.
O zi frumoasa!
Acum, am 29 ani..mai si fumez..putin, dar tot fumat este, si as vrea sa renunt la ele, insa nu ma pot hotari la o metoda contraceptiva.
Nici nj am citit prea multe, caci am vazut ca toate au riscuri.
Ma puteti ajuta va rog cu sfaturi sau sa mi spuneti ce metoda are mai putine riscuri, si binenteles fara riscuri de ingrasare sau slabire.
De la marvelon nu am avut nici greturi, , nici nu.m am ingrasat, au fost ok.
Steriletul mi se pare..ciudat rau, implantul nu il vreau, si se poate sa il respinga organismul, si m am gandit la injectiile acelea lunare sau la 3 luni.
Ce imi puteti spune despre ele? Au aceleasi efecte adverse ca si pastilele, doar ca se administreaza..venos. sau?
De la pastile..mai nou nu pot inghiti pastilele, imi fac greata singura, pt ca am luat ffff multe vitamine pe perioada sarcinii, si le si uit des sa le iau.
Va multumesc pt eventualele raspunsuri.
O zi frumoasa!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Metoda contraceptiva pentru sex la 2-3 saptamani
- 9Primul act sexual
- 2Ce pot folosi ca metoda de contracepție?
- 0Contracepție - Am 35 de ani, pot lua anticoncepționale?
Mai multe informații despre: metoda contraceptiva
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: