Ce inseamna HBs?

Buna seara! Am aflat de curand ca partenerul meu a fost diagnosticat in trecut cu virusul hbs, a luat tratament iar acum e purtator inactiv, la insistentele lui m-am hotarat sa imi fac analizele pentru hepatita B. Acum astept rezultatele. As dori sa stiu ce mai am de facut pentru a ma proteja de aceasta boala deoarece vrem sa ramanem impreuna dar sunt cam speriata. Putem avea o viata fara riscuri de infectare pentru mine si eventual pe viitor pentru un copil?
2 comentarii

Antigenul Hbs reprezinta antigenul de suprafata al virusului hepatitei B (AgHBs)care este un component al invelisului extern al virusului.
Detectarea AgHBs in ser indica prezenta infectiei cu virusul hepatitei B. Aproximativ 5-10% din adulti nu pot elimina virusul din organism dupa infectie si devin purtatori cronici de AgHBs, putand insa transmite infectia prin sange infectat sau contact intim.
Detectarea AgHBs in ser indica prezenta infectiei cu virusul hepatitei B. Aproximativ 5-10% din adulti nu pot elimina virusul din organism dupa infectie si devin purtatori cronici de AgHBs, putand insa transmite infectia prin sange infectat sau contact intim.

Multumesc pentru raspuns! In cazul meu deci el este purtator cronic de AgHBs, iar eu ce masuri trebuie sa iau pentru a nu contacta virusul? Daca analizele imi vor confirma si mie infectia ce tratament trebuie sa urmez, sau la ce doctor trebuie sa apelez? Multumesc si toate cele bune!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4interpretare HBc pozitiv
- 33purtator sanatos aghbs
- 0Interpretare analiza Antigen Hbs
- 0Ac anti hbs pozitiv
- 3Hepatita B. agHBS negativ/pozitiv
- 4Va rog o interpretare pentru analize medicale - Antigen HBs pozitiv
- 0Aghbs Cantitativ
- 1Aghbs pozitiv / Achbs pozitivi
- 1Aghbs pozitiv dar si Ac hbs pozitivi...la ce rezultat poate duce acest lucru in viitor ?!
- 1Am Aghbs pozitiv dar si Ac hbs pozitivi
Mai multe informații despre: ag hbs pozitiv