ce boli se pot trata cu ajutorul celulelor stem?
Buna ziua, am inteles ca daca recoltezi celule stem cand nasti acestea poti fi utile in cazul in care copilul se imbolnaveste. Insa pentru ce fel de boli se poti folosi acestea?
As dori sa fac aceasta procedura insa am nevoie sa stiu cat este de utila.
As dori sa fac aceasta procedura insa am nevoie sa stiu cat este de utila.
8 comentarii
Din umilele mele cunostinte cu privire la acest subiect, pot aminti cateva dintre bolile care pot fi tratabile cu ajutorul acestor celule, cum ar fi anemia aplastica, diabetul, leucemia sau beta talasemia. Cercetatorii incearca sa demonstreze ca acestea pot vindeca si boli precum Alzheimer sau Parkinson. Aceste celule pot ajuta de asemenea nu numai fatului, ci si rudelor de gradul 1. Costul pentru stocarea celulelor pe o perioada de 18-20 de ani este de aproximativ 1600-1800 de euro. In aceasta suma sunt incluse kit-ul de recoltare, recoltarea sangelui din cordonul ombilical si a unor mostre de sange de la mama, transportul mostrelor de sange catre banca de celule stem, testarea mostrelor de sange, prelucrarea mostrei din sangele din cordonul ombilical, stocarea celulelor stem pe o perioada de 18-20 de ani. Cu respect, in speranta ca v-am putut fi de ajutor !
Multumesc Tamanna.. sunt cateva boli enumerate. Si celulele chiar pot sa salveze viata copilului sau a unui membru al familiei (doar de gradul I.. altfel nu sunt compatibilitati?) daca le recoltez la nastere?
As mai avea o scurta intrebare, daca imi permiteti.. ce banci de celule stem sunt mai ok din punct de vedere al pretului si serviciilor. Scopul intrebarii este pur informativ.
Multumesc
As mai avea o scurta intrebare, daca imi permiteti.. ce banci de celule stem sunt mai ok din punct de vedere al pretului si serviciilor. Scopul intrebarii este pur informativ.
Multumesc
Da, chiar pot sa salveze vieti in anumite cazuri. Nu stiu daca exista si altfel de compatibilitati, insa cele mai des intalnite si folosite sunt cele intre rudele de gradul I. Imi pare rau, nu as putea sa va recomand o banca anume, deoarece nu cunosc preturile si ofertele fiecareia. Insa puteti accesa acest link http://www.copilul.ro/nastere/celule-stem/Bancile-de-celule-stem-din-Romania-a6023.html si sa va interesati. ATENTIE, daca doriti totusi sa urmati aceasta procedura, cititi cu atentie contractele si intrebati reprezentatii tot ceea ce nu va este in clar, pentru a putea lua cea mai buna decizie. O zi buna !
Am gasit unde mi-ati recomandat linkul si acesta http://www.copilul.ro/Banci-de-celule-stem-u67/.. habar nu aveam ca sunt atat de multe banci de celule stem!! Pai in conditiile acestea este foarte, foarte greu sa iau o decizie.. va trebui sa le scriu tuturor, sa ii intreb de preturi si conditii de recoltare, sa imi trimita contractele. Vai de capul meu..
Poate e mai usor sa le selectez cumva dupa niste criterii... eventual cele care stocheaza in tara vs. cele care nu stocheaza la noi. Poate sunt mai putine asa.. aveti idee daca este mai degraba recomandata stocarea in tara sau in afara?
Multumesc mult de tot pentru raspunsurile dvs.
Poate e mai usor sa le selectez cumva dupa niste criterii... eventual cele care stocheaza in tara vs. cele care nu stocheaza la noi. Poate sunt mai putine asa.. aveti idee daca este mai degraba recomandata stocarea in tara sau in afara?
Multumesc mult de tot pentru raspunsurile dvs.
Imi pare rau, nu am cunostinte cu privire la acest subiect si prin urmare nu va pot raspunde deoarece nu vreau sa va induc in eroare. Este necesara o cautare mai amanuntita pentru a afla care sunt bancile care ofera cele mai bune conditii, fie ca sunt de aici sau din strainatate. Imi pare rau ca de data aceasta nu v-am putut ajuta.
Am rezolvat relativ repede as spune, nu ma asteptam ca bancile sa reactioneze asa prompt. Mi-au raspuns imediat cei de la banca Regina Maria si am semnat si contractul.
Am aflat ce boli se pot vindeca cu ajutorul celulelor stem si mai ales, ce ma interesa pe mine, faptul ca (citez din ce mi-au spus): "Stocarea in bănci a celulelor stem este extrem de importanta pentru familiile cu o istorie de afecţiuni ale sângelui si ale sistemului imunitar, ca si boli care potential pot fi tratate prin transplant de celule stem din sângele cordonului ombilical. "
Multumesc pt. raspuns si linkul cu bancile de c.s. care m-a ajutat sa iau legatura cu ele.
O zi buna!
Am aflat ce boli se pot vindeca cu ajutorul celulelor stem si mai ales, ce ma interesa pe mine, faptul ca (citez din ce mi-au spus): "Stocarea in bănci a celulelor stem este extrem de importanta pentru familiile cu o istorie de afecţiuni ale sângelui si ale sistemului imunitar, ca si boli care potential pot fi tratate prin transplant de celule stem din sângele cordonului ombilical. "
Multumesc pt. raspuns si linkul cu bancile de c.s. care m-a ajutat sa iau legatura cu ele.
O zi buna!
Ma bucur ca ati reusit sa rezolvati si ma bucur ca v-am putut fi de ajutor. Numai bine si multa sanatate!
Mă numesc Laura Dumitrescu, sunt studentă în anul VI la Facultatea de Medicină generală din cadrul UMF "Carol Davila" Bucureşti şi realizez un studiu de opinie privind donarea şi transplantul de celule stem în România.
Vă rog să îmi acordaţi câteva momente pentru completarea următorului chestionar.
Vă asigur că toate datele furnizate de dumneavoastră rămân confidenţiale.
Vă mulţumesc!
Chestionarul se afla la link-ul: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEpqZFF4clUxdms4eUhuOEZQMXdlVVE6MQ
Vă rog să îmi acordaţi câteva momente pentru completarea următorului chestionar.
Vă asigur că toate datele furnizate de dumneavoastră rămân confidenţiale.
Vă mulţumesc!
Chestionarul se afla la link-ul: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEpqZFF4clUxdms4eUhuOEZQMXdlVVE6MQ
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3implant cu celule STEM
- 5celulele stem pot vindeca autismul?
- 4IRC si celulele stem
- 5clinica recuperare tetraplegie bucuresti - informatii
- 5Sindromul Overlap... traiesc cu speranta ca va intra boala in remisiune o perioada mai indelungata
- 2ciroza hepatica
- 0recoltare celule stem
- 1celule stem din dinti temporari
- 2Reconstructie degete celule stem
- 0Ce parere aveti despre celulele stem?
- 0SLA tratament celule stem Italia
- 1Infiltratii cu celule STEM - coxartroza
Mai multe informații despre: Celulele stem
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: