ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Ce analize se fac pt a se descoperi boli luate de la animale?

01-10-2007
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Ce analize trebuie efectuate pt a se determina daca o persoana a primit o boala de la un animal?De ex:leptospiroza, echinocoza etc.
4 comentarii
0
08-10-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Exista o serie de anticorpi care se pot doza in sange, Ac anti echinococcus, anti toxoplasma, anti toxocara; de asemenea, un examen coproparazitologic, o coprocultura si un sumar de urina cu urocultura. Bolile mai severe, cum ar fi leptospiroza, dau simptome de obicei, mai putin simptomatice pot fi infectia cu Toxoplasma sau Toxocara.
0
09-10-2007, ora 00:00
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Multumesc, dar mai am o rugaminte la d-voastra.Aceste boli sau o parte din ele se depisteaza 100% prin coprocultura sau ar trebui facute analizele de sange pt ca doar acestea reprezinta garantie 100%?Si-a facut coprocultura si nu i-a iesit nimic, dar ma intreb i-a facut coprocultura si pt aceste bacterii sau numai pt cele scrise pe hartie:salmonella, shigella, yersinia (aparand in dreptul fiecareia "absent")?
0
11-10-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Coprocultura este utila pentru infectiile bacteriene, si e bine ca au iesit negative probele despre care ati spus. Ac anti echinococcus, anti toxoplasma, anti toxocara se fac in sange pentru paraziti mai rari, cum ar fi Toxoplasma, chistul hidatic sau Toxocara, dar sunt necesare doar cand exista o banuiala certa de infectie sau e vorba de o persoana gravida. Utila este o alta analiza a scaunului, pe langa coprocultura, examenul coproparazitologic.
0
12-10-2007, ora 00:00
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Mi-a facut si examenul coproparazitologic si a iesit si acesta negativ.O sa merg sapt viitoare sa imi fac analizele de sange si o sa cer sa mi se faca pt acestea, ma gandesc ca toate laboratoarele fac aceste analize sau nu?Ma ingrijorez pt faptul ca am o catelusa de 18 ani si de cativa ani s-a umplut de umflaturi si chisturi, dr veterinari zic ca e vb de cancer, dar nu stiu ce sa zic de umflaturile acelea...Si ce e ciudat e ca si mie mi-a aparut acum m mult de 1 an o umflatura in partea stanga jos chiar pe coaste...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Zoonozele