Cauzele principale ale bolii Alzheimer (cunoscuta ca si Diabetul de tip III)
Trei componente dietetice care demonstrează că promovează demența și boala Alzheimer sunt zahărul (în special fructoza procesată), cerealele și grăsimile trans
Cercetările publicate în revista Neurologie din Octombrie 2019 au constatat o legătură puternică între consumul de grăsimi trans și incidența demenței și diversele subtipuri ale acesteia, inclusiv boala Alzheimer.
Persoanele cu cel mai mare nivel de grăsimi trans aveau un procent de 74% mai mult să dezvolte demență. Cei din al doilea cvartal cel mai mare aveau un risc cu 52% mai mare
Dietele bogate în carbohidrați sunt asociate cu un risc crescut cu 89% pentru demență, în timp ce dietele bogate în grăsimi sănătoase sunt asociate cu un risc redus de 44%
Până la jumătate din toate cazurile de Alzheimer ar putea fi, de asemenea, prevenite prin abordarea altor factori de viață modificabili, cum ar fi inactivitatea fizică, depresia, fumatul, hipertensiunea arterială, obezitatea mediului înconjurător și diabetul.
Cercetările publicate în revista Neurologie din Octombrie 2019 au constatat o legătură puternică între consumul de grăsimi trans și incidența demenței și diversele subtipuri ale acesteia, inclusiv boala Alzheimer.
Persoanele cu cel mai mare nivel de grăsimi trans aveau un procent de 74% mai mult să dezvolte demență. Cei din al doilea cvartal cel mai mare aveau un risc cu 52% mai mare
Dietele bogate în carbohidrați sunt asociate cu un risc crescut cu 89% pentru demență, în timp ce dietele bogate în grăsimi sănătoase sunt asociate cu un risc redus de 44%
Până la jumătate din toate cazurile de Alzheimer ar putea fi, de asemenea, prevenite prin abordarea altor factori de viață modificabili, cum ar fi inactivitatea fizică, depresia, fumatul, hipertensiunea arterială, obezitatea mediului înconjurător și diabetul.
1 comentarii
Industria alimentară adoră grăsimile trans, deoarece sunt ieftine pentru a produce, durează mult timp și oferă alimentelor un gust și o textură deosebită. Pe lângă mâncarea prăjită, grăsimile trans se găsesc în crema de cafea, prăjituri, cruste de plăcintă, pizza congelată, fursecuri, biscuite, biscuiți și zeci de alte alimente procesate. ”
Grăsimile trans sunt diferite de o grăsime nesaturată de o singură moleculă de hidrogen din partea opusă a unei legături de carbon.13 Această schimbare pozițională este responsabilă pentru diferența de caracteristici a grăsimii și pericolul crescut pentru sănătatea ta.
În afară de demență, dovezi puternice leagă și grăsimile trans cu inflamația și dezvoltarea rezistenței la insulină și a bolilor de inimă (toate acestea se întâmplă de asemenea să fie factori de risc pentru Alzheimer).
Grăsimile trans sunt diferite de o grăsime nesaturată de o singură moleculă de hidrogen din partea opusă a unei legături de carbon.13 Această schimbare pozițională este responsabilă pentru diferența de caracteristici a grăsimii și pericolul crescut pentru sănătatea ta.
În afară de demență, dovezi puternice leagă și grăsimile trans cu inflamația și dezvoltarea rezistenței la insulină și a bolilor de inimă (toate acestea se întâmplă de asemenea să fie factori de risc pentru Alzheimer).
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: riscul de dementa
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: