Candidoza sau balanita? | Forumul Medical ROmedic

Candidoza sau balanita?

26-02-2018
cretu78
Nu este medic/terapeut
cretu78
Buna ziua. Ma confrunt cu o problema de aproximativ 4 luni la care nu ii gasesc rezolvare desi am vizitat mai multi medici. Totul a inceput cu senzatii de mancarime, usturime senzatie de arsura pe glandul penisului si pe preput. Mi-a aparut si un punctulet rosu in partea dreapta a frenului pe gland. Am fost la un dermatolog, am fost diagnosticat cu candidoza. Dupa mai multe tratamente si vizite la acest medic nu am scapat de problema. Tratamentele au constat in: spalaturi cu ceai de musetel si bicarbonat de sodiu dupa care Nidoflor. Apoi au mai urmat diverse schimbari de tratament. Triamcinolon S, Lomexin, Hidrocartizol 1% (pt iritatie a pielii preputului), o crema preparata la farmacie (Acid boric+hidrocortizol) care mi-a produs o arsura pe gland (mi s-a albit si decojit pielea de pe gland. Pe langa toate acestea am mai luat pastile: Fluconazol, sumetrolim, alerid si tamalis (schimbate la fiecare control). Dupa toate acestea am schimbat medicul. Al doilea medic nu mi-a zis ce am dar mi-a dat urmatorul tratament: solutie nitrat de argint compresa, dupa care travocort. Dupa o saptamana spray cu apa termala si continuare cu travocort. S-a mai decojit inca de doua ori pielea pe gland dupa aceste tratamente, dar am constatat o ameliorare.
Din pacate dupa intreruperea tratamentului imi reapar: roseata preputului, usoare senzatii de arsura si mancarime, gland uscat, punctuletul rosu inca exista.
Va rog sa ma ajutai macar cu un sfat sau ce tratament as mai putea incerca pentru ca nu mai am incredere si nervi sa ma mai duc la medici.
Scuze pentru mesajul lung, dar am incercat sa ma fac cat mai bine inteles.
Va multumesc!
2 comentarii
0
26-02-2018, ora 23:53
Alexandru158
Nu este medic/terapeut
Alexandru158
Am avut exact la fel ca tine, mancarimi si mici usturimi asemanatoare arsurilor, + un fel de bubite pe gland + preput inrosit. Am fost la un doctor dermatolog foarte bun, avea experienta o dovada fiind varsta ( Aprox 55 de ani ) si am fost diagnosticat cu balanita. Pastilele ce ti le-a dat sunt bune dar mi-a spus ca o greseala ce o fac multi e sa te dai cu crema deoarece "sufoca" problema. Iti zic ce sa faci ca sa scapi si dupa 2 saptamani sa raspunzi aici daca a functionat : Spala-te cu ceai de TEI dupa fiecare urinare si sterge bine sa nu raman deloc ud pentru ca umezeala si caldura ajuta balanita, si dupa fiecare dus sa te stergi bine incat la fel, sa nu fie deloc ud glandul penisului si preputul. Eu aveam zilnic o sticla plina cu ceai de tei si cu o gaura in capac ca sa ma pot spala dupa fiecare urinare, in cam 1-2 saptamani ( cat a zis si doctorita ) a inceput sa se cojeasca toata roseata aceea sitoate bubitele si a trecut. Ai incredere si incearca caci garantez ca va merge, altfel nu scriam atat, mult noroc !
0
02-03-2018, ora 06:14
Codrin123
Nu este medic/terapeut
Codrin123
Buna ziua, domnul de aproximativ 55 ani. O situație asemănătoare, de 5 zile am mâncărimi, nu foarte dese și o chestie branzoasa pe capul penisului și acesta fiind puțin roșu. Am primit de la farmacie un săpun pentru zona asta și o crema cu care mi s. A spus sa ma dau de 2 ori pe zi pe cap. Sa încerc ceva natural cum ați spus? La Dvs la funcționat?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: