Cancer de prostata
In sept 2019 sotul meu a fost diagnosticat cu cancer prostata grad IV cu scor Gleassom 8 (4+4) si metastaze osoase confirmate de scintigrafie. La indicatia oncologului am facut ct si rmn cu substanta de contrast care au evidentiat ca tumora depasise capsula prostatica. Tratamentul initial a fost Casodex, Zometa si Diphereline. Am mers cu acest tratament din sept pana in dec 2019, cand psa a scazut la 12 ( de la 97 cand a fost descoperit). Tot in dec 2019 a facut o analiza in urma careia a rezultat ca tumora nu are componenta neuroendocrina. Pentru ca psa incepuse iar sa creasca, a inceput chimioterapie cu docetaxel. Intre timp am mai facut o analiza genetica ce a venit cu indicatie de tratament pt abiraterona, motiv pt care s-a intrerupt chimio( a facut 3 sedinte) la finele lui feb 2020. A facut si o operatie pt compresie medulara, in urma careia s-a recuperat si rapid si bine. Mentionez ca este un om foarte hotarat si motivat sa lupte cu boala. In urma tratamentului cu abiraterona ( din 27 feb si pana in prezent) starea clinica s-a imbunatatit. Insa psa a continuat cu variatiile, chiar foarte mari. A ajuns la 165, a scazut la 29, iar a crescut pana la 145, apoi 211 iar in prezent 295. Mai face in afara de zometa si diphereline si aranesp pt hemoglobina ( acum e 9, 6). Abiraterona o lua impreuna cu prednison insa o luna a avut inlocuit prednisonul cu dexametazona. Coincidenta sau nu, in aceasta ultima luna psa a crescut la 295. In urma ultimului rmn pe prostata situatia pare mult imbunatatita, aspect confirmat de oncolog. Insa la ct pe torace ( singurul facut !) ar fi vorba si de suspiciunea de metastaze pulmonare. Oncologul recomanda sa schimbe iar tratamentul cu o combinatie de doua chimioterapice. M-ar interesa parerea dvs pt ca mie nu-mi este clara aceasta schimbare a tratamentului, in ciuda starii clinice bune a pacientului. Va multumesc!
1 comentarii
Bună dimineața
Suntem intr-o situație similară, la 3 ani după ce vi s-a întâmplat dvs.! Doresc să iau într-un fel legătura cu dvs dar nu știu cum.Sper că lucrurile au evoluat spre bine și-mi puteți da speranță.Telefonul meu este 0723289320
Suntem intr-o situație similară, la 3 ani după ce vi s-a întâmplat dvs.! Doresc să iau într-un fel legătura cu dvs dar nu știu cum.Sper că lucrurile au evoluat spre bine și-mi puteți da speranță.Telefonul meu este 0723289320
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 17suspect cancer de prostata
- 14cancer prostata
- 3interpretare analize cancer prostata
- 3durere coloana + cancer de prostata
- 2cancer de prostata
- 344Cancer prostata- metastaze coloana vertebrala
- 852 ani si cancer de prostata
- 188cancer de prostata
- 2cancer prostata
- 38Zytiga - foarte eficient pentru tratarea cancerului prostatic
- 80Cancer de prostata
- 25Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata?
- 5radioterapie in cazul cancerului de prostata
- 14La intreruperea tratamentului hormona pentru cancer prostata dispar si bufeurile?
- 2cancer prostata - recomandare medic
- 8Cancer prostata - Cabazitaxel & Abiraterone
- 0Adenocarcinom de prostata scor Gleason 10 (Raulduke)
- 0Cancer de prostata avansat?
Mai multe informații despre: Cancerul de prostata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: