cancer de col uterin
soacra mea are77 de ani si a fost diacnosticata cu cancer de col uterin stadiul 3 abia ia facut biopsia, credeti ca sunt sanse sa se vindece, va multumesc si astept raspunsul dv
9 comentarii
Trebuie neaparat operata..
In stadiul 3 se poate interveni chirurgical inainte sau dupa radioterapie externa si /sau interna..este un stadiu avansat de cancer de col, dar inca se mai poate face ceva.supravietuirea la 5 ani e de cca 45%.
sant sanse ca la acest stadiu cancerul sa fie belign, va multumesc pt sfat
Nu...sa scrii rezultatul de la biopsie cand e gata pentru a-ti spune sigur despre ce e vorba..
biopsia a iesit si a fost diacnosticata cu carcinom scuamos keratinizant de col uterin, in descriere microscopica (fragmente tumorale cervicale alcatuite din proliferare de celule maligne de tip scuamos keratinizant cu pleomorfism nuclear marcat si mitoze atipice numeroase stroma cu infiltrat inflamator limfo-plasmocitar si granulocitar abundent), nu a fost operata, are si vezica afectata, incepe fizioterapia de luni, ce sanse are dupa aceasta fizioterapie? ce inseamna aceasta terapie, va multumesc
Acum am vazut raspunsul tau.e un cancer de col in care tumora s-a extins la organele pelvine [. vezica...] deci in stadiul IV.Sanse ca sa se vindece nu sunt.iradierea va reduce dimensiunile tumorii.se va decide pe parcurs ce e de facut, in functie de starea clinica, de gradul de extensie dupa iradiere..dar prognosticul este rezervat.
buna seara, va multumesc pt comentariu, dar daca nu va deranjeaza as vrea sa va mai pun cateva intrebari, se ia cancerul, de la wc sau de la baie, pt ca mie imi este foarte teama consum cate o sticla de domestos la cateva zile, si as dori sa va mai intreb, am vorbit cu dr si a zis ca dupa cele 25 de sedinte de radioterapie sa faca o pauza de o luna si pe urma sa vina la bucuresti sa ii faca o alta analiza de col, eu nu ineleg daca vrea sa o salveze nu trebuia sa ii faca operatia cat mai repede, va multumesc inca o data, cu respect Viorica
Ce a mai facut soacra ta, a fost operata ?
buna seara, soacra a facut o luna de radioterapie si la 1 decembrie ar trebui sa vina pt o analiza (asa ne-a spus) si pe urma sa vedem ce mai urmeaza, acum dupa radioterapie se simte bine, mananca si ia trecut si senzatia aceia de( strans) din zona burtii
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3cancer de col uterin
- 2O intrebare despre cancerul de col
- 7Mi s-a descoperit o rana fff mica pe col
- 13Rana pe colul uterin.
- 5conizatie- a doua interventie!
- 9Este posibil cancerul de col uterin?
- 5Cancerul de col uterin...ma ingrozeste
- 3informatii despre cancerul de col uterin
- 3am cancer de col utrerin... rog interpretare RMN!
- 0Interpretare analize secretie vaginala si de col uterin
- 6Test papanicolau, cancer de col uterin
- 5Rezultate Papanicolau si biopsie col uterin dupa ERAD
- 5Formatiune col uterin
- 2burta lasata si colul uterin moale la 34 saptamani
- 3interpretare BIOPSIE COL UTERIN
- 1colostomie dupa iradiere
- 0Cancer col uterin stadiul 1c
Mai multe informații despre: Cancerul de col uterin colul uterin
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: