Bursita suprapatelara f. Dureroasă care nu trece de 4 luni

04-02-2019
Rada13
Nu este medic/terapeut
Rada13
Buna ziua!
In luna octombrie 2018, am inceput sa simt niste dureri la nivelul genunchiului stâng, in momentul indoirii si a folosirii articulatiei. Cand am vazut ca nu trec cu simple geluri antiinflamatoare, am consultat un medic reumatolog.

In urma consultatiei si a unui rmn prescris de el, rezultatul a fost colectie lichidiana mica la nivelul bursei suprapatelare, ce se extinde in lateral. Mi s-a spus ca se numeste bursita, mi s-a recomandat o perioadă de repaus si 10 zile de tratament cu Aflamil si sa ma dau cu Sindolor gel de 2 ori pe zi, mi s-a zis ca e banala in cazul persoanelor active.
Le-am făcut. Din noiembrie încoace, sunt doar in repaus, tot efortul ce il fac este mersul pe jos.
Cu toate acestea sinptomele persista. Uneori, trec zile intregi fara durere. Alteori, ( azi spre exemplu) ma trezeste din somn, e intensa, abia pot sa imi indoi genunchiul sau sa fac lucruri normale precum sa ma asez pe scaun. E genul de durere care provoaca distres, nu e doar un disconfort pe care sa il pot ignora.
Sunt ( eram, pana in octombrie..) o persoana activă, fac sport, nu sunt supraponderala, am 23 ani. Este foarte frustranta aceasta conditie, peste tot mi s-a spus ca e banală, și totusi 4 luni mai tarziu eu inca ma chinui cu ea.

Domnilor doctori, ce as putea sa fac? Inspre ce specialist sa ma indrept pentru alte consultări, care ar putea fi explicația? Mă duc oriunde, dar nu stiu incotro. Ce alt medic in afara de reumatolog pot consulta?

Ma tem sa nu rămână așa, eu merg pe munte, lucrez în tabere cu copii, am nevoie de mobilitate, e parte din stilul meu de viață...
Vă multumesc din suflet pentru atenție si răspuns.
1 comentarii
0
04-02-2019, ora 11:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Acest gen de suferinta este datorata, cel mai adesea, supra-solicitarii mecanice (efort fizic exagerat).
Daca este asa, singurul tratament imaginabil este repausul relativ timp de multe luni.
Chiar si mersul pe jos solicita mult articulatia si impiedica vindecarea suferintei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bursita genunchiului
  •