Buna ziua! am dolicocolon - rezectie sau ingrasare?
În urma unei colonoscopii, apoi o operatie laparoscopica diagnostica mi-au spus că am dolicocolon.Simptomele mele sunt următoarele:gaze, balonare, durere in partea dreapta si contractii ale burtii.orice as mânca imi face rau.Doctorul chirurg mi-a spus că singura soluție este să mă ingras, în acest mod colonul se va mai destinde ptr.ca este f cudat si acesta este motivul durerilor mele...am 32 de ani si la h de 1, 56 am 42 de kg.credeti ca daca reusesc sa ma mai ingras voi scapa de acest chin, deoarece alt medic mi-a spus că singura soluție este rezectia unei părți din colon. Pe cine sa cred?in continuare ma simt f rau si nu mai stiu ce sa fac.Mi-e frica sa nu se întâmple ceva rau, vreo ocluzie ceva desi scaun am in fiecare zi.Multumesc
2 comentarii
Colonul este prins cu ligamentele pe partea interna a abdomenului, iar cu timpul se formeaza si grasime in jur. Cad slabesti sau esti slab, aceasta grasime nu mai exista si nu mai contribuie la fixarea colonului.
Cand te ingrasi, nimic nu garanteaza ca grasimea se va depune fix in zona colonului si il va fixa. Ba mai este posibil ca grasimea care se depuine pe abdomen sa apese pe colon si sa il impinga mai jos.
Cand te ingrasi, nimic nu garanteaza ca grasimea se va depune fix in zona colonului si il va fixa. Ba mai este posibil ca grasimea care se depuine pe abdomen sa apese pe colon si sa il impinga mai jos.
Buna seara!
Si atunci ce ma sfătuiți să fac...de atâta timp, după atatea tratamente cu ibutin, kebene, spasmomen, etc.ma simt la fel de rau și toata viata mea a devenit un chin...
Ce altceva as mai putea face pentru a afla cauza acestor dureri insuportabile?
Va multumesc încă o dată.
Si atunci ce ma sfătuiți să fac...de atâta timp, după atatea tratamente cu ibutin, kebene, spasmomen, etc.ma simt la fel de rau și toata viata mea a devenit un chin...
Ce altceva as mai putea face pentru a afla cauza acestor dureri insuportabile?
Va multumesc încă o dată.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3tumoare colon
- 8transaminazele
- 6Daca sunt operata de neoplasm colon, pot lua Colonix?
- 7este necesar sa merg la oncologie??in ce fel ne poate ajuta?
- 2dupa operatia de colon
- 11cancer colon?
- 86adenocarcinom de colon
- 11probleme de colon
- 3cancer de colon... exista sanse sa apara la ex biopsic o tumora benigna?
- 6colon iritabil si tin in continuu tratament dar degeaba nu-mi revin
- 21dureri in partea stanga jos
- 4scaune dese dupa operatia la colon...este grav?
- 33Cancer de colon, metastaze ficat si plamani
- 17Cancer de colon malign gr.3
- 40Cancer de colon?
- 1colon-operatie
- 4analize cancer colon... posibilitati, opinii, intrebari si raspunsuri
- 0Cum pot regla tranzitul digestiv dupa ce mi sa montat o stoma provizorie pe colon?
- 0Recomandari recuperare dupa operatie la colon
- 1Colon
Mai multe informații despre: Colonul dolicocolon
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: