Bubita ca un cos aparut pe frunte
Buna ziua!
De vreo 2 luni mi-a aparut o bubita pe frunte. Initial am crezut ca este un cos deoarece asa arata, dar nu s-a retras nici acum.
Este efectiv de marimea unui cos, de culoare pielii.
Pare a fi o combinatie intre o basica si un cos. Nu ma doare deloc, nici la atingere. Nu este ca un papilom, pare umplut cu apa.
Stiti cumva ce ar putea fi?
Mentionez ca am 23 de ani si sunt de sex masculin.
Va multumesc anticipat!
De vreo 2 luni mi-a aparut o bubita pe frunte. Initial am crezut ca este un cos deoarece asa arata, dar nu s-a retras nici acum.
Este efectiv de marimea unui cos, de culoare pielii.
Pare a fi o combinatie intre o basica si un cos. Nu ma doare deloc, nici la atingere. Nu este ca un papilom, pare umplut cu apa.
Stiti cumva ce ar putea fi?
Mentionez ca am 23 de ani si sunt de sex masculin.
Va multumesc anticipat!
1 comentarii
Descrierea pe care o oferi sugerează că formațiunea de pe frunte ar putea fi un tip de leziune cutanată benignă, dar pentru a obține un diagnostic precis, ar fi cel mai bine să consulți un dermatolog. Bazându-mă pe descrierea ta, aș putea sugera câteva posibile cauze:
Cist Sebaceu: Acesta este un mic sac umplut cu sebum (o substanță uleioasă produsă de glandele sebacee) și apare adesea pe față și scalp. Cistele sebacee sunt de obicei nedureroase și se mișcă ușor sub piele.
Milia: Acestea sunt mici chisturi umplute cu keratină și apar adesea pe față. Sunt mici, de culoarea pielii, și au un aspect similar cu un cos, dar sunt mai duri la atingere.
Papilom Cutanat: Deși ai menționat că nu arată ca un papilom, unele tipuri de papiloame pot avea un aspect mai plat și se pot asemăna cu o basica.
Dermatofibrom: O altă posibilitate este un dermatofibrom, o mică creștere benignă a pielii care poate apărea ca urmare a unei leziuni minore, cum ar fi o înțepătură de insectă sau o iritație.
Basica: În unele cazuri, o basica poate persista pentru o perioadă mai lungă, mai ales dacă este situată într-o zonă unde pielea este mai groasă sau mai puțin elastică.
Ce Ar Trebui Să Faci:
Consult Dermatologic: Cel mai important pas este să consulți un dermatolog. Medicul va putea examina leziunea și, dacă este necesar, să efectueze teste suplimentare, cum ar fi o biopsie.
Evită Manipularea Leziunii: Nu încerca să stoarci sau să tai leziunea, deoarece acest lucru poate duce la infecție sau alte complicații.
Monitorizează Evoluția: Urmărește orice schimbări în dimensiune, formă, culoare sau simptome asociate leziunii.
În concluzie, pentru a obține un diagnostic precis și sfaturi adecvate despre tratament, este esențial să consulți un dermatolog. Leziunile cutanate pot avea multe cauze diferite, iar o evaluare profesională este cea mai sigură cale de abordare.
Cist Sebaceu: Acesta este un mic sac umplut cu sebum (o substanță uleioasă produsă de glandele sebacee) și apare adesea pe față și scalp. Cistele sebacee sunt de obicei nedureroase și se mișcă ușor sub piele.
Milia: Acestea sunt mici chisturi umplute cu keratină și apar adesea pe față. Sunt mici, de culoarea pielii, și au un aspect similar cu un cos, dar sunt mai duri la atingere.
Papilom Cutanat: Deși ai menționat că nu arată ca un papilom, unele tipuri de papiloame pot avea un aspect mai plat și se pot asemăna cu o basica.
Dermatofibrom: O altă posibilitate este un dermatofibrom, o mică creștere benignă a pielii care poate apărea ca urmare a unei leziuni minore, cum ar fi o înțepătură de insectă sau o iritație.
Basica: În unele cazuri, o basica poate persista pentru o perioadă mai lungă, mai ales dacă este situată într-o zonă unde pielea este mai groasă sau mai puțin elastică.
Ce Ar Trebui Să Faci:
Consult Dermatologic: Cel mai important pas este să consulți un dermatolog. Medicul va putea examina leziunea și, dacă este necesar, să efectueze teste suplimentare, cum ar fi o biopsie.
Evită Manipularea Leziunii: Nu încerca să stoarci sau să tai leziunea, deoarece acest lucru poate duce la infecție sau alte complicații.
Monitorizează Evoluția: Urmărește orice schimbări în dimensiune, formă, culoare sau simptome asociate leziunii.
În concluzie, pentru a obține un diagnostic precis și sfaturi adecvate despre tratament, este esențial să consulți un dermatolog. Leziunile cutanate pot avea multe cauze diferite, iar o evaluare profesională este cea mai sigură cale de abordare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2bube pe maini cu lichid si pe corp bube rosii
- 5iritatie vs. bubite cu apa atat pe maini, cat si pe fata
- 3Am la picior niste bubite mici cu un fel de lichid si sunt foarte multe
- 7basicute mici pe degete, cu mancarimi
- 16Bubite cu lichid la nivelul degetelor de la picioare
- 6Febra urmata de basicute pe tot corpul!!
- 4Bubite rosii pe corp, bubite cu lichid in palme :(
- 6bubite si iesiri in afara ale pielii
- 12Bubite rosii care apar numa vara
- 3bube cu puroi
- 4umflaturi tari din care curge mult sange
- 9Bubite ca niste cosuri cu un lichid transparent in varf!
- 3Basicute cu lichid, mancarimi la degetele de la maini [POZE]
- 5Basici tip furuncul pe posterior
- 0Basicute albe pe maini si picioare
- 2Vezicule dureroase urgent !
- 2Bubițe pe degete
- 0Bube și scurgere în zona intima
Mai multe informații despre: veziculele bubite cu lichid
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: