Bronșita astmatiforma

19-07-2023
Andreea Flori
Nu este medic/terapeut
Andreea Flori
Buna ziua, am și eu un băiețel in vârsta de 4 ani, am fost cu el la medicul de familie și mi sa spus ca are bronșita astmatiforma, copilul nu tușește, nu are febra, nu se simte rău doar singura problema este ca respira cam greu, mi sa dat, (ALGIN, AERIUS, ERDOMED, SINGULAIR ȘI PREDNISONĂ-RICHTER) de la farmacie mi sa spus ca nu are legătura tratamentul cu ce are copilul și de unde a dedus ca are bronșita astmatiforma !
1 comentarii
0
21-09-2023, ora 00:24
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Ar putea avea polipi (cu sau fără bronșită) - nu poate respira pe nas, dar poate respira pe gură, de ex. doarme cu gura deschisă (problemă de ORL) ?
Sau problema a apărut brusc, ca o răceală, dar fără alte simptome decât că respiră mai greu?
Copilul se plânge el însuși că nu poate respira bine, sau doar ați văzut dumneavoastră?
Respiră mai accelerat (mai multe respirații pe minut) ? Un copil de 4 ani ar trebui să aibă cam 21-25 respirații pe minut (peste 26 înseamnă că respiră prea "des").
Se aude un sunet în timpul respirației, respirația "flueiră" când expiră ?

Este greu de spus de la distanță, dar dacă respiră mai greu (sau mai "des") ar trebui să îl vadă un pediatru.
Copiii de vârsta aceasta fac frecvent boli / infecții respiratorii, majoritatea sunt probleme ușoare.

Multă sănătate!

Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Adaugă un comentariu / răspuns