ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Bronșita acuta

10-12-2018
PopescuDavid
Nu este medic/terapeut
PopescuDavid
Buna seara, băiețelul meu de 1 an jumătate a început cu 3 zile de febra, apoi puțin roșu in gât și imediat după, muci, care ii auzeam mai mult in gât, cu aspiratorul nazal nu reușeam sa scot mare lucru. Cred ca mucii au început sa coboare și începuse un harcait pe care îl simțeam și când ii puneam mâna pe spate. Am mers la urgenta iar diagnosticul a fost de bronșita acută, acolo i-au făcut hemi im și aerosoli cu dexa. Am plecat acasă cu tratament augmentin și dexa in aerosoli. Antibioticul nu am reușit sa ii asministrez iar aerosoli i-am făcut cu ser. Țin sa Menționez ca bebele nu a primit niciodata antibiotic sau alte medicamente inafara de nurofen, am folosit mult uleiurile esentiale. După 2 zile mucii au început sa se fluidifice și sa curgă însă nu in totalitate, acum tușește din cauza lor și nu se poate odihni. Cum sa ii eliminam, nu știe nici sa scuipe și nici nu ii vărsa. Multumesc
10 comentarii
0
11-12-2018, ora 19:54
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Puteți să îl tapotați ușor pe spate pentru a facilita eliminarea secrețiilor. Puteți cumpăra un mucolitic (înmoaie și fluidifică secrețiile) care se poate administra și la copiii sub 2 ani, precum FLUIMUCIL 2% pediatric, soluţie orală. De asemena, puteți să-i faceți instilații nazale cu apă de mare sau ser fiziologic. (QUIXX este un
spray nazal hipertonic pe bază de apă de ocean). Aștept să-mi spuneți dacă au fost de folos aceste sfaturi și dacă copilul se simte mai bine. Mulțumesc!
0
11-12-2018, ora 20:38
PopescuDavid
Nu este medic/terapeut
PopescuDavid
Am cumpărat înainte sa văd mesajul Dvs bromhexin. După aerosoli sau după Quixx e Ok sa aspiram secrețiile? Medicul de la urgenta ne-a spus sa nu îl mai aspiram, doar sa ii ștergem pur și simplu secrețiile care curg in exterior
0
11-12-2018, ora 22:21
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Este suficient să le ștergeți, fără aspirare. Dacă folosiți ce v-am recomandat, ar trebui să se fluidifice și să se elimine bine și fără aspirare.
0
07-01-2019, ora 00:03
PopescuDavid
Nu este medic/terapeut
PopescuDavid
Buna seara, va mulțumesc pt ajutor, a mers foarte bine tratamentul, de atunci a mai avut odată secreții nazale dar am început din timp aerosolii cu Fluimucil și au trecut. Sunt însă pe gânduri, mi se pare totuși ca deși nu mai are muci, respira parca cam greu. Pana la 1 an jumătate ne-am confruntat cu un ușor roșu in gât și cu muci de 3-4 ori, se poate sa aibă astm? Nu a făcut niciodata crize de tuse, cu apnee. Ma puteți îndruma cum sa îl investighez?
0
07-01-2019, ora 00:05
PopescuDavid
Nu este medic/terapeut
PopescuDavid
Menționez ca este un copil foarte agitat și in continua mișcare...sa respire greu din cauza agitatiei, efortului oarecum?
0
13-01-2019, ora 15:41
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Diagnosticul de astm poate fi pus după ce copilul are 5 ani, până la această vârstă este dificil de pus un astfel de diagnostic. Copii au o frecvență respiratorie mai crescută decât adulții, deci e normal dacă respiră mai des decât dumneavoastră. Faptul că respiră mai dificil poate fi de la efort, sau poate avea vegetații adenoide (polipi-aceștia dispar și fără intervenție chirurgicală până la vârsta de 5 ani). Dacă are polipi și sunt voluminoși, afectând procesul respirator, trebuie îndepărtați chirurgical (o intervenție simplă). Dacă apar și alte simptome, precum cianoză periorală sau a extremităților (colorație albăstruie a buzelor și a unghiilor de la mâini și de la picioare), are episoade de leșin, obosește la eforturi mici, atunci trebuie investigat și cardiologic, și pulmonar. Sper să vă fie de folos ce v-am scris. O seară liniștită!
0
07-07-2019, ora 21:38
PopescuDavid
Nu este medic/terapeut
PopescuDavid
Buna seara. Nu mai știu ce sa fac cu tusea copilului, din ianuarie după un episod de bronsita tratat cu antibiotic( azitrox) ii curge nasul încontinuu și tușește productiv din cauza secrețiilor, am încercat picături de betabioptal in nas, tot felul de siropuri de tuse și granule homeopate, nu reusim sa scăpăm. In Iunie a mai făcut o herpangina pe care am depășit-o fără antibiotic in rest nimic grav. Totuși mi se pare cam mult sa ii curgă nasul atata timp și sa tușească, secrețiile sunt uneori galbene alteori incolore, seara la culcare când primește suzeta zgomotele din nas sunt deranjate, deși sufla nasul și nu mai iese nimic, zgomotul persista pana adoarme. Ce putem face?
0
08-07-2019, ora 19:03
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! O tuse care persistă atâta timp este cronică, și fiind însoțită și de expectorație purulentă (galbenă) sugerează o infecție bacteriană. Vă recomand să mergeți la un medic pediatru sau infecționist pentru investigații și conduită terapeutică de specialitate, nu va trece cu remedii homeopate. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
0
09-07-2019, ora 22:32
PopescuDavid
Nu este medic/terapeut
PopescuDavid
Problema nu e tusea neaparat, ca tușește de maxim 5 ori pe zi și când ii spun eu sa tușească ca mi se pare încărcat din cauza secrețiilor iar atunci tusea se rupe. Cel mai tare ma deranjeaza seara la culcare când bea laptele sau folosește suzeta ca de aude acel zgomot din nas sau gat(ca nu îmi dau seama de unde vine) deși sufla nasul pana nu mai iese nimic. Ma gândeam da ii fac un exudat nazal sau și faringian?
0
10-07-2019, ora 15:44
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Mergeți la un medic pediatru ORL pentru a investiga aceste simptome, și dacă va fi nevoie de exudat nazal/faringian vi le va recomanda acesta. Secrețiile acelea purulente și persistente sunt o problemă, mai ales că sunt în cantitate semnificativă. Dacă nu ține de pediatru, mergeți la boli infecțioase. O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: