BPOC
Buna ziua! Tatal meu a fost diagnosticat cu bpoc stadiul III ! in urma unui control periodic la spitalul de pneumologie a facut si CT (pe langa spirometrie, analize de sange si sputa) in care a reesit urmatorul diagnostic:
-modificari distrofice emfizematoase mixte (centrolobulabre, paraseptale, periscizurale si de tip chistic)
-leziune macronodulara noncalcica, cu contur infiltrativ de aprox 12/13/20 mm, dispus in segmentul posterior LSD
-aderente liniare si arciforme sechelare cu racorduri pleurale lingular superior LSS, segment apical, cu caracter liniar si macronodular(conglomerat macronodular antero-bazal de 37/18mm)
-fara colectii pleurale supraadaugate
-faracolectii intrapericardice
-fara mase adenopatice mediastinale
-GSR cu caracter pseudonodular, predominant dreapta (diamnetrul 17/20mm), posibil adenoame
-fara modificari de structura osoara de tip osteolitic sau osteosclerotic in segmentul examinat. Osteofitoza marginala perivertebrala toracala
DIAGNOSTIC
-BPOC SADIUL III DE RISC C
-EMFIZEM PULMONAR
SUSPICIUNE MAJORA NEOPLASM LOB SUP DR
Intrebarea mea este: este cancer in faza incipienta sau asteptam bronhoscopia, respectiv PET CT si apoi tragem concluzii? imi intelegeti ingrijorarea!
Multumesc!
-modificari distrofice emfizematoase mixte (centrolobulabre, paraseptale, periscizurale si de tip chistic)
-leziune macronodulara noncalcica, cu contur infiltrativ de aprox 12/13/20 mm, dispus in segmentul posterior LSD
-aderente liniare si arciforme sechelare cu racorduri pleurale lingular superior LSS, segment apical, cu caracter liniar si macronodular(conglomerat macronodular antero-bazal de 37/18mm)
-fara colectii pleurale supraadaugate
-faracolectii intrapericardice
-fara mase adenopatice mediastinale
-GSR cu caracter pseudonodular, predominant dreapta (diamnetrul 17/20mm), posibil adenoame
-fara modificari de structura osoara de tip osteolitic sau osteosclerotic in segmentul examinat. Osteofitoza marginala perivertebrala toracala
DIAGNOSTIC
-BPOC SADIUL III DE RISC C
-EMFIZEM PULMONAR
SUSPICIUNE MAJORA NEOPLASM LOB SUP DR
Intrebarea mea este: este cancer in faza incipienta sau asteptam bronhoscopia, respectiv PET CT si apoi tragem concluzii? imi intelegeti ingrijorarea!
Multumesc!
29 comentarii
Bună seara! Stadializarea se face pe baza CT toracic pe care deja îl aveți. După ce aveți rezultatul de la biopsie (obținută prin fibrobronhoscopie sau toracoscopie) mergeți la un oncolog cu toate rezultatele și acesta va stadializa cancerul și vă va spune ce opțiuni terapeutice sunt. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Deci este.pana la urma... Va multumesc frumos! O seara frumoasa si multa sanatate!
Bună ziua! Aspectul este foarte sugestiv pentru un cancer, mai ales că are și caracter invaziv, dar până nu aveți rezultatul anatomo-patologic de la biopsie nu se poate spune sigur că este cancer. Dumnezeu să vă ajute să treceți peste această încercare! Dacă mai aveți nevoie de ajutor vă stau la dispoziție! O zi liniștită!
Va multumesc frumos ! Următorul pas este bronhoscopia... ! Sper din tot sufletul sa fie bine! Va multumesc din suflet ! O seara frumoasa
Buna dimineata! Am o nelămurire care nu imi da liniste. Procedura de bronhoscopie cu luare de probe din plaman, este invaziva sau non invaziva?? Adica poate deschide cutia pandorei sau nu? Ca aud tot felul de teorii... Multumesc!
Bună seara! Se intră cu un tub destul de subțire și flexibil pe gură pe arborele bronșic până se ajunge la leziune de unde se prelevează un fragment. Este o metodă invazivă, dar foarte sigură. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Buna ziua! Multumesc frumos! Urmează să facă programarea pentru bronhoscopie si revin cu amănunte... Va multumesc frumos! Sănătate și o zi frumoasa!
Cu drag! Aștept să-mi spuneți care este rezultatul de la biopsie și ce recomandări ați primit. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Va multumesc inca o data pentru amabilitate si pentru timpul acordat atunci când citiți si răspundeți la mesaje!
Pentru puțin! Atâta timp cât pot să vă ajut, o să o fac la capacitate maximă. O seară liniștită!
Buna dimineata! Am nevoie de un sfat! Tati meu a primit trimiterea pe cronic (ca a avut internare de o zi cand a facut CT), dreptul la alta trimitere, sa faca bronhoscopia in spital, abia peste 3 luni! A vb cu doctorita respectiva si a ramas ca revine in ianuarie cu internare in spital ptr investigatii si recuperare! Ce ma sfatuiti sa fac? Merg la privat pana atunci?? Sau... ?? :( nu stiu cum e mai bine..
Mentionez ca suntem din Timișoara si e vb de spitalul de pneumologie din oraș... :(
Bună ziua! Dacă nu reușiți în spitalul de stat, ar fi indicat să faceți fibrobronhoscopia la privat ca să vedeți ce este și să vedeți care este planul terapeutic de urmat, o așteptare de câteva luni ar putea modifica prognosticul. Să-mi scrieți dacă ați reușit să faceți biopsia prin fibrobronhoscopie și care este rezultatul. O zi ușoară!
Buna ziua! Am fost azi la un consult pentru o altă părere, (medic de chirurgie toracica) si ne-a spus că ne recomandă pet ct, nu bronhoscopie! Ne-a trimis la un centru de oncologie sa vedem ce trebuie pentru dosar (poate reusim prin casa de asigurări ) Daca este cazul o să-l opereze dar vrea sa stie sigur daca e caz de operatie sau nu! Nu i-a dat tratament (are doua spray -uri bronhodilatatoare date de medicul lui curant) doar l-a trimis la oncologie! Concluzia???.
Bună ziua! Ar fi bine dacă ați reuși prin casa de asigurări, altfel prețul este destul de mare pentru un PET-CT. Concluzia: chirurgul toracic probabil crede că este un cancer, dar vrea să știe dacă se poate interveni chirurgical sau este un caz depășit (prea avansat, prea invaziv), caz în care ar fi nevoie de tratament paliativ de la oncolog. Dacă mai aveți întrebări vă ajut cu drag! O zi liniștită!
Multumesc frumos! Marți vedem ce spune doamna doctor oncolog! Cat despre pret.facem un efort daca nu reușim! Nu este imposibil, multumim lui Dumnezeu ! Doar sa fie bine! Imi doresc părinții sanatosi si langa mine cat mai mult!!! Va multumesc din suflet ptr toata amabilitatea si desi nu va cunosc imi inspirați mare incredere! Multumesc pentru sinceritate!
Buna ziua! A fost tata la oncolog si i-a dat toate cele necesare ptr dosar! Trebuie dus la casa de asigurări, apoi la București si daca se aproba facem programare la pet ct... Nu i-a dat nici o analiză! Este normal? Acel CT este suficient? Are si ceva analize de sânge care i-au iesit cat de cat ok... dar.Nu trebuie ceva mai special? Zic si eu... Si așteptarea asta o fi ok? :( Multumesc. o zi bună si frumoasa!
Bună ziua! Da, este suficient, PET-CT este cea mai avansată explorare din punct de vedere al informației obținute. Sper să dea Dumnezeu să fie bine. Să vă rugați, să știți că ajută foarte mult! Toate cele bune și aștept vești îmbucurătoare de la dumneavoastră! O zi binecuvântată!
Buna ziua, am revenit! A facut tata acel PET CT si acesta este rezultatul: Nodul pulmonar solitar LSD metabolic activ compatibil cu malignitate primitiva...Asi dori sa imi explicati mai bine in cateva cuvinte...Va multumesc frumos si la multi ani de anul nou.
nodulul pulomonar este de 15/12 mm captant FDG (SUV Ibm-4, 4) situat central in LSD
nodulul pulomonar este de 15/12 mm captant FDG (SUV Ibm-4, 4) situat central in LSD
Bună seara! Celulele tumorale sunt mai active metabolic și astfel sunt evidențiate la PET-CT. Nodulul este metabolic activ și captează FDG, plus caracteristicile de la CT sugerează ceva malign. Ar fi bine să discutați cu un medic oncolog. Dumnezeu să fie cu dumneavoastră și sper să fie bine. Un an nou binecuvântat!
Am fost la medicul de chirurgie toracica si ne-a spus ca trebuie operat. Asta inseamna aproximativ jumatate de plaman drept extirpat...Avem de facut trei analize: probe functionale respirarorii, ECMO cardiac, D2CO. Ultima investigatie nu stiu ce inseamna...
Bună ziua! DLCO înseamnă capacitatea de difuziune a monoxidului de carbon, sunt explorări care se pot face repede chiar în aceeași zi. Respectați planul terapeutic al chirurgului toracic și sper ca totul să fie bine. Doamne ajută! O zi binecuvântată!
Buna ziua!!!! In aceste zile grele m-am gandit la dumneavoastra si ma rog sa aveti sanatate!!! Sa aveti grija si dumnezeu sa fie cu toti medicii!!! Va multumesc ptr tot si nu v-am uitat!!!! Dumnezeu sa va binecuvanteze sa va faceti treaba cat mai bine!!!!
Hristos a Înviat! Vă mulțumesc mult pentru aceste cuvinte din suflet! O zi binecuvântată!
Adevarat a inviat!!!! Am o intrebare. carnea rosie...in special de porc.este interzisa in cancer sau e doar un mit? va multumesc din suflet si va doresc multa sanatate!!! Dumnezeu sa va binecuvanteze!!!
Buna ziua. Tatal meu, in varsta de 70 ani, este in evidenta cu BPOC, neglijat terapeutic de aproximativ 2 ani (s-a simtit bine si a considerat, el, ca este cazul sa-l intrerupa).Acum 2 saptamani a suferit o raceala, tratata cu antibiotic injectabil 7 zile.Tratamentul l-a terminat in urma cu 3 zile:si-a mai revenit, inca mai tuseste, are frecventa respiratiei crescute, dar zice ca nu il doare nimic, si nici nu are senzatie de sufocare. A inceput sa ia si medicatia de intretinere pt BPOC (Symbicort 320/9 -2 pufuri/zi, Erdomed 2cp/zi, Aerius 1cp/zi) Totusi saturatia de oxigen este intre 86 si 91% si oboseste repede.Sunt explicabile valorile saturatiei si starea de oboseala, tinand cont de afectarea respiratorie de care a suferit si de BPOC-ul de care sufera?Il mai pot tine acasa sub monitorizare? E posibil ca in timp sa-si revina?Mentionez ca il conving cu greu sa mearga pentru investigatii.
Astept raspunsul dumneavoastra.Va multumesc din suflet.O zi buna.
Astept raspunsul dumneavoastra.Va multumesc din suflet.O zi buna.
Bună ziua! Da, valorile pulsoximetriei sunt justificabile de starea actuală a tatălui dumneavoastră. BPOC-ul este o boală cronică, nu se tratează, tratamentul încetinește evoluția acesteia. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi binecuvântată!
Va multumesc din suflet.O zi buna va doresc si multa sanatate.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5BPOC
- 4Bronhopneumopatie cronica obstructiva cu grad inalt de severitate
- 4BPOC exarcerbare infectioasa
- 5Haloterapia si Depresia in BPOC, un semnal important pentru psihiatrie
- 0Sarcoidoza si BPOC
- 8bpoc
- 2bpoc
- 3bpoc
- 1bpoc
- 1BPOC probleme echilibru
- 1diagnosticat cu BPOC
- 2BPOC stadiul III
- 0Bpoc sever
- 0Probleme cu Spiolto Respimat
- 0Adjuvant in BPOC
- 1Rezultat radiografie.
Mai multe informații despre: Bronhopneumopatia cronica obstructiva (BPOC)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: