borelia sau borelioza?

185 comentarii 1 23 ..... 6 7 Înainte ›
0
12-10-2010, ora 16:31
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
Am fost azi-dimineata la Dct Gogoase si mi-a zis ca rezultatul mi-l da abia vineri pt ca este f ocupat!:(
Inseamna ca nu or sa mai fie la fel de sigure rezultatele decat cele lucrate la cald?pt ca ati scris mai sus ca le lucreaza in aceeasi zi :(
0
12-10-2010, ora 22:04
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
Am incredere in Dl Dr Gogoase pt ca la el mi-a ramas speranta...sper sa nu fie nimik grav si sa ma fac bine..!
0
13-10-2010, ora 00:16
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Din experienta pe care o am pot spune ca rezultatele de la Fundeni sint destul de bune iar probele sint lucrate pe loc, chiar daca rezultatul este dat dupa o zi sau doua.

Cu stima,
Dr. Ion
0
13-10-2010, ora 20:57
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
Sper sa aveti dreptate si sa am parte de analize corecte! Dar ce se lucreaza? Igg sau igm?
Si ma cauta de principalele parazitoze si bacterii?
0
14-10-2010, ora 09:50
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
ma scuzati daca sunt prea insistent si poate pun intrebari ciudate, , , dar vrea sa scap de starea asta in care ma aflu...sa aflu ce am si sa traiesc normal...
Va multumesc pt toate informatiile pe care mi le-ati dat pana acum...!
0
18-10-2010, ora 20:00
MStan
Nu este medic/terapeut
MStan
Avand in vedere teoria infectioasa a sindroamelor autoimune, credeti ca sclerodermia poate fi si ea determinata de o infectie? Puteti recomanda un set de analize sau evetual tratament (in afara corticoterapiei) pentru sclerodermie?
0
19-10-2010, ora 00:12
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimate pacient,

nu stiu daca imi adresati mie aceasta intrebare, dar cred ca mai in masura ar fi sa raspunda la aceasta intrebare Dr. Markus. Oricum v-as recomanda sa incercati sa luati legatura cu distinsul meu coleg si oricum intrebarea este legitima mai ales ca in ultima vreme apar din ce in ce mai multe indicii ca lucrurile cam asa stau.

De mai bine de un an de cind lucrez in Romania la toti pacienti suspicionati sau diagnosticati cu SM care mi s-au adresat am reusit DE FIECARE data fara exceptii sa diagnostichez neuroborrelioza si asta chiar cu ajutorul mai multor laboratoare, adica fara nici cel mai mic dubiu ca n-ar fi. La fel si cu lupusul, de fiecare data iese micoplasma! Iar in BPOC apar simkaniile (chlamidii) si lista incepe sa fie din ce in ce mai lunga, pe masura ce aceste cautari se extind.

Problema mea insa este alta si anume una legata de competente, deoarece eu nu sint nici internist si nici neurolog si nici reumatolog sau pneumolog sa pot interveni in tratamentul SM sau al lupusului sau a altor afectiuni cronice, DAR daca gasesc borrelia sau micoplasma, acestea le pot trata, mai mult chiar infectioasele tin oarecum de specializarea mea.

De aceea este mai putin important ce cred eu, dar Dr. Gogoasa si Dr. Uscatescu din Fundeni sint un inceput pentru a vedea in ce masura aveti SAU NU o infectie, sau mai bine zis daca cumva exista pe fondul acestei afectiuni autoimune si o microbacterioza.

DACA da atunci recomandarea mea este sa tratati aceasta infectie, dupa care putem vedea in ce masura efectele sindromului autoimun dispar, se atenueaza sau raman nemodificate.

Personal prea putin ma intereseaza lupusul sau scleroza multipla, dar curios este faptul ca daca pacientul scapa de borrelii sau de micoplasme ii dispare si SM respectiv lupusul! DAR iarasi atit lupusul cit si SM nu sint problemele de care eu trebuie sa ma ocup, ci neurologii, internisti.

@angelboy
Dr. Gogoasa cauta intr-un screening ELISA atit IgG cit si IgM, dar nespecific la intreaga clasa de borrelii, chlamidii, micoplasme dar si alti paraziti intra sau extracelulari. Adica daca iese borrelia, nu stim de care, dar exista alti microbiologi sau parazitologi care pot nuanta diagnosticul. De asemenea daca iese una sau alta putem banui coinfectiile (ricketii/wolbachii, bartonelle, babesii, anaplasme etc.) care de asemenea se pot diagnostica in alte laboratoare precum cel din Budapesta al Dr. Boszic.

Important este sa le gasim iar TOCMAI acest lucru este deosebit de greu, dupa cum vedeti prea usor diagnosticul in astfel de infectii nu este. De altfel si tratamentul acestor infectii este unul destul de complicat si sinuos datorita in primul rind al vasculitei si sindromului autoimun, dar cel putin exista un tratament, iar daca acesta este aplicat corect chiar se si scapa de astfel de infectii.

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
0
29-10-2010, ora 19:55
maryymeda
Nu este medic/terapeut
maryymeda
pt.dl.dr.BOGDAN buna seara.am reusit sa fac rost de toate datele centrului din constanta.eu abia peste 3 saptamani ajung in tara si prima vizita va fi la dumneavoastra...am sa va rog sa citit urmatoarele randuri si daca ma puteti ajuta si cu cel mai mic sfat.in urma cu vreo 3 saptamani am inceput sa iau doxiciclina(v-am scris mai sus)am luat 2 saptamani...prima saptamana mi-au disparut cruntele dureri de coloana si de picioare...in cea de-a doua am avut probleme cu respiratia, extrasistole, dureri de cap...doctorul care mi-a recomandat acest medicament(este un doctor oncolog)el mi-a descoperit boala, mi-a spus sa intrerup 3 zile si sa reiau sa vedem daca sunt reactii adverse ale acestui medicament.am lasat 3 zile( timp in care au aparut durerile de spate), si am reluat dupa 3 zile am inceput cu aceleasi simptome...acum mi-a sugerat sa le las 2 sapt si sa merg sa le schimbe...ma aflu in norvegia iar aici sistemul medical ca si timp este un dezastru.inca mai astept de 6 luni o programare la reumatolog.am mers plangand si cu dureri cumplite la spital si mi-au spus ca nu imi pot face nimik.deci pana ajung in tara singurul om in care am incredere sunteti d-voastra...ma simt foarte rau...imi amortesc mainile noaptea, nu pot sa dorm, dureri de spate, ma ustura carnea, ma dor genunchii, dureri de cap si am ceva noduli subcutanati care ma ustura, extrasistole, ameteli.ma ustura pielea capului, si am pe gamba stanga o durere un fel de carcel plus simt intepaturi ca niste ace in tot corpul.de 4 ani traiesc in aceste chinuri.acum insa sunt din ce in ce mai puternice...cu respect si multumiri
0
16-11-2010, ora 15:57
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata doamna,

incercati sa urmati recomandarile medicilor care v-au examinat, si incercati sa nu luati in considerare nici un sfat, din partea oricui fara un examen clinic, respectiv bazat pe elemente de laborator. Toate discutiile de pe acest forum sunt doar teoretice si au un caracter informativ, in nici un caz nu este insa recomandat sa initiati sau sa efectuati o terapie numai pentru ca un medic sau altul a scris pe internet "ca ar fi buna"!

Daca medicul care v-a investigat pe dvs. a initiat tratamentul amintit mai sus de dvs. trebuie sa urmati acest tratament deoarece acesta cunoaste intreg tabloul clinic al dvs. in urma investigatiilor facute de el, chiar daca tratamentul acesta, teoretic ar fi ineficient in cazul unei borrelioze, acest lucru nu poate fi afirmat decat dupa o investigatie clinica si de laborator care sa certifice o eventuala prezenta a unei afectiuni.

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
0
20-11-2010, ora 17:28
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
@ Dr Ion Bogdan
mi-a iesit la fundeni micoplasma, toxoplasma si giardia pozitiva...
eu sunt in cont internat de atunci la bals si nu am diagnostic, pt ca am toate analizele negative!
mi s-a administrat rocephin si klacid timp de 7 zile in spital si starea subfebrila nu a incetat.Kiar daca ar fi micoplasma ar fi fost neutralizata de tratamentul antibiotic destul de puternic.
pentru toxoplasma repet acum analiza la cantacuzino.
In rest sunt suspicionat de sindorm SLA din cauza contractiilor musculare involuntare, si urmeaza sa fac EMG.
0
25-11-2010, ora 23:54
angelboy
Nu este medic/terapeut
angelboy
am refacut serologia de trichinella la cantacuzino si mi-a iesit un igg f mare, si medicul de acolo mi-a spus ca e posibil de aici sa mai am starea subfebrila si sa mai fac o cura cu albendazol
mi-a iesit si toxoplasma igg pozitiv...nu stiu daca e si asta...dar e posibil pt ca mi se intampla sa vad puncte de diferite culori si dimensiune care dispar f repede...
ce parere aveti?
mi-am facut fund de ochi si a iesit normal!
0
27-11-2010, ora 15:48
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimate pacient,

sapte zile de tratament antibiotic dupa schema de mai sus in cazul micoplasmozei, are mai mult un efect paleativ. De regula, parazitii intracelulari precum micoplasma, borrelia, toxoplasma, necesita poliantibioterapie pe luni, uneori ani de zile. Ganditi-va ca tuberculoza se trateaza prin asocierea mai multor antibiotice pe o perioada de 6 luni pana la 2 ani. Asa ca cele 7 zile de antibioterapie pe care le-ati facut dvs. pot constitui intr-adevar inceperea unui tratament antibiotic pentru una dintre aceste infectii.

Atat, micoplasmoza, cat si toxoplasmoza si giardia, de regula nu dau febra, dar micoplasmoza provoaca imunosupresie, adica dezvoltati mult mai usor tot soiul de infectii. Trichinelloza, spre exemplu, poate explica acest sindrom subfebril.

Toxoplasma, in asociere cu micoplsma, sau micoplasma in asociere cu borrelia pot da o simptomatica similara SLA-ului, daca borrelia nu este insotita de micoplasmoza deseori simptomatica este cea similara cu scleroza multipla. Deseori, prezenta micoplasmei sau a unor sindroame autoimune face ca anticorpii antiborrelia sa nu mai poata fi evidentiati. Oricum, in cazul prezentei micoplasmei si a IgM-urilor si IgG negative la borrelia dar cu valori mari, peste 0, 400, este foarte probabila si prezenta acesteia.

In Romania, din nestiinta, se vehiculeaza in lumea medicala, eronat, informatia ca valori mici a IgM-urilor inseamna o infectie mai mica, iar valori mari inseamna o infectie mai mare, acest lucru fiind o aberatie. O infectie, ori este iar atunci trebuie tratata, ori nu este. Nu exista un grad de diferentiere al acestor infectii. Acesti anticorpi nu sunt altceva decat raspunsul organismului la prezenta unui infectii, raspuns care poate fi mai mic sau mai mare. In astfel de situatii, in care suspiciunea de borrelie persista, se recurge la metodele directe de diagnostic ale bacteriei, cum este de exemplu, microscopia in camp intunecat.

Abia dupa ce aflam cu exactitate germenii si subspeciile implicate in procesul infectios putem dezvolta o schema de antibioterapie complexa, in conformitate cu protocoalele internationale, si trata aceste infectii.

La fel ca si in cazul tuberculozei, atat micoplsma, cat si borrelia se pot trata, schemele de antibiotic sunt complexe si de lunga durata.

Oxigenoterapia hiperbara are o eficienta crescuta (tratamentul desfasurandu-se pe durata a 1-2 luni) si desi este extrem de scumpa, se foloseste destul de des, tocmai pentru ca inlocuieste ani de antibioterapie.

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
0
05-01-2011, ora 16:09
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Buna ziua dl doctor!
Am unele nedumeriri in legatura cu modul de transmitere al acestei bacterii borelia de la persoana la persoana. Recent am primit in vizita acasa un cuplu de prieteni care au descoperit ca au aceasta boala. Au facut analize si le-a iesit la amandoi aceasta bacterie(au ajuns la dr Gogoasa, dr Uscatescu, dr Tatiana Rosca, si li s-a facut si o programare la un doctor din Budapesta unde inca nu au mers). Li s-a explicat ca se ia in urma unei muscaturi de capusa, dar nu se stie care dintre ei a fost muscat sau cand. Ce nu am inteles eu (deoarece nu mi-au explicat) este cum se poate sa aibe amandoi boala, cum s-a transmis la celalalt de catre cel ce a fost muscat. Oare prin contact sexual? Ma nelinisteste aceasta problema deoarece asa cum spuneam mai sus i-am primit cateva zile la mine acasa si mi-e frica sa nu ma fii infectat si eu. Se poate lua bacteria folosind aceiasi baie (de la toaleta, de la dus) sau printr-un sarut pe obraz? Sau poate prin folosirea ustensilelor de bucatarie(tacamuri, vesela, pahare). Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Sunt foarte speriata si nu stiu daca ar trebui sa fac si eu analizele de depistare, in conditiile in care am intrat in contact cu ei. Nu inteleg cum se poate transmite bacteria altfel decat prin muscatura de capusa!
Va multumesc si astept un raspuns din partea dvs!
0
14-01-2011, ora 17:13
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata doamna,

borrelia se transmite prin hematofagi, si in special prin capuse, dar poate fi transmisa si de la mama la fat, sau prin transfuzii de sange contaminat.

De asemenea, si alti hematofagi precum pleosnitele sau tantarii pot transmite borrelii, acestea avand o raza limitata, intervin in transmiterea borreliei doar in conditiile unei infestari masive in randul populatiei.

Un alt aspect al borreliozei il constituie faptul ca este insotita de o serie de coinfectii, unele dintre ele, precum micoplasmoza, se pot lua prin sarut sau folosirea ustensilelor de bucatarie in comun.

Referitor la prietenii dvs. este posibil ca amandoi sa fii fost muscati de capusa, de un alt hematofag sau este la fel de posibil ca unul dintre ei sa fie purtator asimptomatic de multa vreme (cu imunitate buna) si sa fie descoperit ocazional ca urmare a imbolnavirii celuilalt. Important este ca cei doi sa efectueze microscopia in camp intunecat pentru determinarea speciilor de borrelii implicate si a coinfectiilor, moment in care, daca acestea sunt identice putem sa afirmam ca o infectare a avut loc in acelasi timp.

Cu stima,
Dr. Ion
0
19-01-2011, ora 23:10
giorgiana_05
Nu este medic/terapeut
giorgiana_05
D-le doctor, exista vreun caz de borelioza vindecat complet, fie cu ajutorul oxigenului hiperbaric, fie cu ajutorul antibioticelor?
As dori sa aud si opinia unei persoane vindecate de borelioza daca exista.
0
20-01-2011, ora 14:07
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
buna ziua, la mine de exemplu exista anticorpii antimicoplasma si antishigella desi infectiile conform analizelor nu mai exista. Probabil ca microbacteriile se stabilesc in tesuturi si nu pot fi detectate la simpla analiza a sangelui. Eu am dezvoltat o afectiune sistemica, cel mai sigur colagenoza.
Incerc programul marshall care are ca baza minociclina si alte cateva antibiotice care, teoretic, al trebui sa distruga bacteriile impricinate, oricere ar fi ele. Colagenozele sunt pricinuite cam de acelasi tip de bacterii si se urmareaste distrugerea lor dupa cere atacul anticorpilor ar trebui sa inceteze. Distrugerea bacteriilor presupune tratament sustinut pe termen lung dupa o anumita schema de tratament.
0
20-01-2011, ora 14:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Atentie mare la antibiotice!!
Dupa ce v-ati "dat peste cap" organismul incercand sa-i "stimulati imunitatea" prin vaccinuri, acum incercati ceva si mai periculos, si anume tratament antibiotic prelungit.
Antibioticele trebuie prescrise in situatii foarte clar detreminate, si anume in infectii microbiene. In caz contrar, va veti distruge rapid flora intestinala, va veti distruge si mai mult sistemul imunitar.
Va inteleg disperarea de a incerca orice tratament posibil, insa nu trebuie sa neglijati ca antibioticele distrug infinit mai mult organismul decat Metothrexatul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
20-01-2011, ora 14:21
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
O sa incerc si eu la dr. Gogoasa la Fundeni.
Cred ca daca exista o infectie cu micoplasma ar fi mai bine sa fie tratata decat sa suprimam imunitatea. Nu stiu, o sa mai cer pareri si altor doctori decat reumatologilor
0
20-01-2011, ora 14:39
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
conform schemei lui marshall antibioticul se ia in doze mici 50 - 100 mg. la 48 ore. Efectul este potentat de combinatia de medicamente care este blanda cu organismul. Nimeni nu a avut reactii adverse in urma acestei scheme de tratament.
Desigur ca prefer sa ma sustina un doctor de aici. Am facut programare maine la dl Dr. Gogoasa. Sa vedem ce zice si dansul.
0
21-01-2011, ora 16:41
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
@ georgiana_05

Desigur ca exista nu numai un caz concret, ci chiar multe cazuri de borrelioza care au fost vindecate fie numai cu ajutorul antibioticelor, fie cu o combinatie intre oxigenare hiperbara si antibiotice sau numai cu ajutorul oxigenarii hiperbare.

Intrebarea care se pune in neuroborrelioza este ce intelegeti prin vindecare? Daca va referiti la faptul ca borrelioza ca infectie a fost eradicata, raspunsul este afirmativ, de altfel acesta este si scopul tratamentului. Intr-o alta ordine de idei, aceasta infectie genereaza leziuni neurologice, leziuni articulare, dar si alte tipuri de leziuni, unele dintre ele ireversibile. Adica, daca infectia a produs lezarea unor centrii motori (neurologici), chiar daca pacientul scapa de infectie, de mers nu mai merge, sau merge foarte greu. La fel cum, daca in cazul micoplasmozei se ajunge la o nefropatie, chiar daca infectia este eradicata, rinichii tot nu vor mai functiona.

Datorita potentialului major de distrugere a unor segmente neuronale cerebrale si medulare, in cazul borreliozei, toxoplasmozei, richetsiozei, articulare in cazul borreliozei si micoplasmozei, renale in cazul micoplasmozei, pulmonare in cazul simkaniei sau genitale in cazul micoplasmozelor sau chlamidiozelor, infectiile cu nanobacterii trebuie identificate si tratate rapid, inainte de a genera aceste leziuni IREVERSIBILE.

Atat micoplasma, cat si borrelia creeaza in principal vasculita, adica lezarea endoteliului vascular, vasculite ce stau la baza afectiunilor descrise mai sus, vasculite ce pot, la randul lor, genera o serie de alte afectiuni ireversibile.

Asa ca daca intelegeti prin tratamentul acestei boli infectiose ca un pacient paralizat va mai putea merge vreodata raspunsul este negativ, insa acest pacient cu o infectie cu nanobacterii are o paralizie cerebrala progresiva care evolueaza datorita infectiei, iar tratamentul acestei infectii nu face altceva decat sa elimine caracterul progresiv al paraliziei cerebrale, pacientul ramanand cu o paralizie cerebrala care nu mai evolueaza, daca infectia este tratata.

Pacienti cu borrelioza sau cu micoplasmoza desigur ca avem in tratament si in Romania, chiar un numar considerabil, bineinteles si pacienti vindecati de aceasta infectie. Deoarece tratamentul se intinde pe multe luni, uneori ani, abia acum incepem sa vorbim de primii pacienti vindecati ce si-au inceput tratamentul de peste un an de zile.

@ Irina Toma

Atat colagenozele (in special lupusul), cat si scleroza multipla sunt inflamatii nespecifice CU O CAUZA NECUNOSCUTA.

Adica, atata vreme cat avem de-a face cu o inflamatie a carei cauze nu o stim, dar am exclus toate posibilele cauze ale unei inflamatii de acest tip, desigur ca solutiile restante sunt terapiile imunomodulatoare.

Cea mai mare catastrofa insa, este sa nu recunoastem o infectie, in special cu nanobacterii si sa o tratam ca o leziune inflamatorie de cauza necunoscuta. In astfel de situatii, terapia cu antiinflamatoare steroide, nu face altceva decat sa exacerbeze infectia generand o serie de leziuni grave, ireversibile, cum ar fi necroze aseptice diseminate la nivelul tuturor articulatiilor sau agravarea in timp a leziunilor neurologice.

De aceea este deosebit de important sa excludem posibilele cauze infectioase a unor sindroame inflamatorii si numai dupa ce stim sigur ca nu avem de-a face cu o astfel de infectie sa ne hazardam ca avem de-a face cu o leziune inflamatorie de cauza necunoscuta cum ar fi lupusul sau SM.

Nanobacteriile nu sunt altceva decat bacterii foarte mici care au un ciclu de viata si care traiesc in interiorul celulelor organismelor complexe. Acestea se pot trata cu ajutorul unor scheme complexe, scheme care includ antibioterapie, dar si o serie de antinflamatorii nesteroidiene, anticoagulante, protectoare gastrice, hepatice, imunostimulante.

Terapia Marshall nu o folosesc, decat in cazurile rare in care nu am alte mijloace la dispozitie.
Acest plan complex de tratament are o eficienta demonstrata in multe cazuri, dar o durata de tratament de MULTI ani, pe care personal nu o pot intelege.

Schemele de poliantibioterapie complexe propuse de Donta si Burascano le consider cele mai apropiate de realitatea cotidiana si le aplic, acestea constand in poliantibioterapie subdozata de durata, constituita din asocierea unei tetracicline de generatie noua sau macrolida de generatie noua cu un antiparazitar sau antimalaric si o chinolona de generatie noua sau o cefalosporina. Toate acestea asociate cu imunostimulante, anticoagulante, antinflamatorii naturale, protectoare gastrice PE DURATA A CEL PUTIN DOUA CICLURI DE VIATA AL PARAZITULUI CU O PAUZA DE CEL MULT JUMATATE DIN CICLUL DE VIATA AL PARAZITULUI.

Toate acestea au loc sub monitorizarea atenta a pacientului, in special a TNF-ului, desigur in cazul cresterii acestuia prin administrarea blocantilor de TNF si controlul periodic parazitologic cu ajutorul metodelor directe (PCR sau bright light microscopy/ dark field microscopy).

Desigur ca dl. Dr. Uscatu are dreptate cand afirma ca un tratament prelungit cu antibioticele de sinteza are o serie de inconveniente si creeaza o serie de reactii ce trebuie compensate, dar o mare parte dintre aceste probleme pot fi compensate daca inlocuim antibioticele de sinteza cu oxigenul hiperbar, numai ca putini sunt aceia ca isi pot permite acest medicament, in conditiile in care sistemele de sanatate nu deconteaza acest tratament cum este cazul Romaniei.

Asemanator nanobacteriilor, si osteomielita, infectiile osoase se pot trata fara antibiotic, numai cu ajutorul oxigenului hiperbar, dar necesita zeci de sedinte de oxigenoterapie hiperbara. Fara ajutorul tratamentului de oxigenare hiperbara, in cazul infectiilor osoase, folosim luni de antibioterapie, intinse pe ani si zeci de ani, multiple interventii chirurgicale, unii pacienti tratati de mine in Germania, si-au capatat osteomielita la Stalingrad si pe alte campuri de lupta ale celui de-al doilea razboi mondial, dar asta in conditiile in care STATUL GERMAN a stiut sa-si onoreze responsabilitatile fata de acesti bolnavi tratati o jumatate de secol, cu toate antibioticele posibile si imposibile si a decontat fiecare sedinta de oxigenoterapie hiperbara necesara in conditiile in care in Germania, aceasta este de 4 sau 5 ori mai scumpa decat aici.

Cu stima,
Dr. Ion
0
21-01-2011, ora 21:41
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Dl Doctor Ion, multumesc pentru raspuns. In cazul meu reumatologii au spus ca ar fi artrita reactiva ( spondilartropatie seronegativa ) in observatie poliatrira seronegativa - artrita reumatoida dar nu sunt sigur.
De sase luni incoace m-au trimis acasa fara trament, doar cu AINS, sa asteptam sa se mai declanseze ceva ca sa se poata face diferentierea. In ultima vreme, la insistentele mele disperate am primit sulfasalazina si mai nou methotrexat dar cu jumatate de gura, toti fiind convinsi ca nu e nevoie de imunosupresor in cazul meu.
Nu stiu ce am si ce tratament sa-mi aplice, sunt nesiguri si ridica din umeri neputinciosi.
Asta ma innebuneste si n-am liniste pana nu aflu ce se intampla de fapt si incotro merg.
Manifestarile bolii sunt predominant articulare dar ma dor si muschii, oasele, coloana, coastele...absolut orice particica a corpului e dureroasa. In decembrie am avut afectare la un ochi. Intre timp mi-a trecut.
Anul trecut pe vremea asta aram slabita si vesnic obosita, ma luptam cu cateva infectii care tot recidivau si am facut prostia sa fac o cura de stimularea imunitatii cu cantastim. De atunci s-au declansat toate aceste probleme.
Infectiile erau cu virusi pentru care nu exista tratament si mi s-a spus ca numai imunitatea buna ii poate
elimina din organism in timp de cateva luni.
Acum ma lupt cu aceasta afectiune autoimuna, infectiile n-au mai revenit insa s-a instalat atacul autoimun.
Nu stiu in ce masura poate fi reversibil si ce ar trebui sa fac pentru asta.

Astazi am fost la dl. Doctor Gogoasa. A fost un balsam pentru sufletul meu. Am discutat cu dansul mai multe
dar asteptam sa iasa rezultatele si apoi vom vedea in ce directie o sa ma mai indrept.
Daca ma puteti ajuta cu un sfat in legatura cu acest program Marshall pe care l-am inceput v-as fi profund recunoscatoare.
0
21-01-2011, ora 22:28
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
P.S. pana acum n-am facut analize de parazitologie sa vedem daca micoplasma sau alte bacterii mai exista. Doctorii mi-au prescris doxicilina 10 zile fiind de parere ca bacteria oricum nu mai exista ci au ramas doar anticorpii.
Absolut toate analizele de sange sunt Ok, n-am facut febra si nu exista niciun semn de inflamatie. Nu o data medicii mi-au dat trimitere la psihiatrie si mi-au prescris calmepam
0
21-01-2011, ora 23:04
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata doamna,

in cazul unei fibromialgii asociate cu afectarea cimpului vizual sau nevrite optice ma gindesc in primul rind in a exclude micoplasmoza, deseori implicata in vasculite osoase si articulare, dar care creaza imunosupresie si favorizeaza aparitia si persistenta manifestarilor clinice ale toxoplasmozei. La fel si cu giardia, care daca nu dispare e un semn indirect de micoplasmoza.

Desigur ca nu numai specii de micoplasma pot sta la baza fibromialgiei sau a multor reactii autoimune, DAR atunci cind dam de micoplasma, care intotdeuna o gasim in sindromul de oboseala cronica, tratamentul acesteia duce nu numai la disparitia simptomaticii dar si a manifestarilor autoimune. Micoplasma o gasesc deseori ca stind la baza aparitiei edemului osos fara antecedente traumatice (uneori si borrelia), edem care pe articulatiile portante genereaza necroza aseptica. Un simplu RMN de sold evedintiaza aproape in totdeuna in micoplasmoza, alaturi de sacroileita, edem la nivelul colului femural fara corespondent in capul femural, daca pacientul nu este pe imunosupresoare, iar daca intra pe imunosupresoare gasim si edem la nivelul capului femural sau chiar zone de necroza aseptica, preponderent intre cap si colul femural.

Deoarece micoplasmozele in primul rind sint vasculite tratamentul anticoagulant este deosebit de important, in rest trebuie avut grija la dozarea antibioterapiei daturita riscului de reactie Herxheimer. Daca micoplasmoza a declansat reactii autoimune, cum este cazul lupusului, tratamentul este oarecum mai dificil.

Despre schemele Marshall cel mai bine ar fi sa va informati la colegul meu Dr. Markus, acesta avind o experienta de mai multi ani in acest tip de tratamente, eu prefer o antibioterapie mai agresiva. Schema Marshall are avantajul unui pret extrem de redus al tratamentului, asociat unei eficiente deosebite, dar dezavantajul unui tratament de lunga durata, de ani. La polul opus in CFS provocat de micoplasmoza exista un studiu stiintific, publicat in NIH de catre o echipa de medici belgieni (EIke Van Hoof), inca din anii 90, constind in trei saptamani de oxigenoterapie hiperbara.

Intre aceste doua modalitati de terapie exista si poliantibioterapia cu dezavantajul unui pret considerabil crescut fata de de Marshall (in special datorita terapiei adjuvante), dar mult mai ieftin decit HBOT dar si cu o durata considerabil crescuta fata de HBOT, insa mult mai mica decit Marshall.

CIT despre infectiile virale desigur ca cheia combaterii lor o constituie inbunatatirea imunitatii, dar dupa combaterea unei posibile imunosupresii datorate micoplasmozei. De altfel cantastim-ul, sau echivalentele occidentale, fac parte din arsenalul terapeutic al tratamentul poliantibiotic al micoplasmozei, dar in etapa terminala a acestui tratament si nici de cum initiala.

Cu stima,
Dr. Ion
0
21-01-2011, ora 23:09
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
P.S 10 zile de doxiciclina in micoplasmoza la fel ca si biseptolul in osteodiscite se pot incerca, dar personal nu cred ca aceasta reprezinta o abordare serioasa a acestor infectii. Cit despre semne inflamatorii daca acestea nu au fost gasite nu inseamna si ca nu exista. Important in medicina este si sa stii unde sa le cauti!
0
22-01-2011, ora 00:03
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
acum. avand in vedere ca tratamentul actual pentru poliartrita de exemplu, e pe viata... ba uneori e ineficient si trebuie inlocuit cu ceva mai puternic dupa cativa ani si combinat cu cortizonice expunand bolnavii la multe alte afectiuni, doi, trei sau cinci ani cat necesita marshallul mi se pare totusi un parfum.
Dupa cum probabil stiti, marshall nu se bazeaza foarte mult pe antibiotice cat pe acel olmesartan care creste de fapt imunitatea si o mentine la un nivel la care organismul teoretic poate elimina toata gama de bacterii care sustin anumite maladii autoimune. Antibioticul este folosit in doze mici, 50 mg. la 48 ore si nu pe toata durata tratamentului ci pe o perioada mai scurta sau mai lunga in functie de fiecare pacient in parte.
Aici intervine marea mea problema... cine poate sa-mi spuna cat este nevoie in cazul meu. Ce investigatii medicale sa fac pe parcurs...
Imi e teama si de reactia Herxheimer. Eu fac o cura de detoxifiere de cateva luni si toate organele functioneaza normal dar daca se intampla totusi ceva nu stiu unde sa apelez. Deocamdata cred ca am facut o infectie urinara
si am dureri de mijloc in spate. E posibil sa fie de la eliminarea toxinelor ?

Pe miercuri o sa primesc rezultatele de la Dl. Gogoasa si atunci probabil vom sti mai bine ce terapie ar trebui urmata.
O sa va scriu din nou atunci sa ma ajutati cu un sfat.
Multumesc
0
22-01-2011, ora 00:56
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
nu e exclus sa fie vreo combinatie cu toxoplasma pentru ca am pisici in casa de 10 ani si de cateva ori m-au muscat /zgariat cand le tineam la tuns ca sunt persane cu par mare. Si. bineinteles ca le curat nisipul zilnic.
0
22-01-2011, ora 01:24
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata Doamna,

vorbim de doua lucruri complet diferite: una este o afectiune autoimuna a carei cauza este necunoscuta, asa ca implicit tratamentul acesteia ne este la fel de necunoscut, iar ceea ce facem este doar o incercare de a limita daunele fara prea multe daune colaterale, iar alta este o infectie cu un microrganism, sau cu mai multe!

ORI cind vorbim de o micoplasmoza sau o alta infectie precum borrelioza desigur ca tratamentul este ceva mai complex decit 10 zile de doxiciclina, dar in nici un caz atit de complex incit sa se intinda pe ani de zile, sau ma rog asta este parerea mea, oricum in privinta tratamentului nanobacteriilor teoriile sint destul de controversate.

Herx apare la doze mult mai mari, decit cele folosite in aceste scheme si oricum exista o medicatie specifica menita sa limiteze Herx-ul foarte mult. Dar despre Herx va pot vorbi mult, in Constanta nu cred ca este o saptamana fara sa vad un Herxheimer, in special sub hiperbara, de altfel una din problemele majore ale hiperbarei o constituie Herx-ul, deoarece multi dintre pacienti au diferite infectii cu nanobacterii, dar fara vre-o manisfestare clinica si deseori vin pentru una dar scapa si de alta, mai ales ca in Constanta lucram des cu schemele adinci de HBOT unde fara o pregatire prealabila a pacientului, Herx-ul apare aproape la fiecare sedinta.

Ideea de baza in tratamentul micoplasmozei, a multor specii de micoplasma, este de asemenea tratamentul incrucisat, deoarece cam tot ce pupati infectati (desigur daca aveti aceasta infectie), iar daca incercati sa va tratati va puteti reinfecta. In cele mai multe cazuri micoplasmoza este asimptomatica sau cvasiasimptomatica, dar detectarea acesteia la un membru al familiei necesita tratament si nu numai al celor cu care convietuiti de aceeasi specie ci si de alte specii (ciini, pisici, hamsteri sau alte animale), tratamentul insa este mult mai usor de conceput si administrat, in absenta unei patologii autoimune.

Cel mai bine insa ar fi sa va adresati Dl. Dr. Markus, D-sa dispune de o experienta vasta in domeniu si in special cu aceste scheme de terapie, eu nu le prea folosesc si am o experienta redusa cu aceste scheme.

Cu stima,
Dr. Ion
0
22-01-2011, ora 01:32
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
La fel cum nu este exclus sa fi luat TOXOPLASMA din alta parte, de exemplu de la un alt purtator de micoplasma si sa va infectat pisicile proprii! De altfel cred ca numarul pisicilor infectate de stapini cu toxoplasma (ma refer la cele tinute numai in apartament) depaseste cu mult pe cel al stapinilor infectati de pisicile proprii!
0
23-01-2011, ora 13:37
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Dl Dr. Ion, imi cer scuze ca v-am atras intr-o discutie privind problema mea. mai ales ca mi-ati spus de cateva ori ca nu sunteti prea familiarizat cu acel program de care aminteam. E pacat ca se gasesc si in Romania niste medici tineri si deschisi provocarilor, care sa accepte sa inteleaga si sa aplice un asemenea program.
Programul se bazeaza pe ideea ca aceste boli asa zise autoimune precum lupusul, scleroiza multipla, artrita reumatoida, sarcoidoza, fibromialgia si toate din grupa asta, sunt boli infectioase care geneareaza un anumit tip de inflamatie TH1. Deci nu ar fi chiar doua lucruri total diferite cum spuneti, ci diferite doar prin faptul ca una ia in considerare si componenta autoimuna. Chiar daca nu se cunosc pe deplin cauzele declansatoare ale bolii, s-a demonstrat ca in majoritatea cazurilor ele raspund la tratamentul folosit de acest program. Dvs. ati spus ca, de exemplu micoplasmozele insotite de manifestari autoimune pun anumite probleme tratamentului si ca abia dupa trei ani incep sa se vada primele semne ce ar confirma eficacitatea tratamentului practicat in prezent.
Marshall foloseste ca baza a tratamentului un medicament bland cu organismul, deloc toxic si fara reactii secundare, care deblocheaza anumiti receptori si blocheaza altii, ajutand imunitatea sa se regleze la un nivel optim astfel incat, in timp, organismul sa se vindece si sa se regenereze prin resursele proprii.
Aplicat in stadii incipiente ale bolii, programul da rezultate in aproximativ un an. El necesita mai multi ani doar in cazul stadiilor foarte avansate de boala.
Desigur ca tratamentul prin oxigenare hiperbara e de preferat in majoritatea infectiilor cronice, el fiind mai rapid si mult mai eficient dar pentru cazurile in care acesta nu poate fi folosit sa se poata apela si la o solutie de avarie precum cea propusa de Marshall si abia dupa ce toate acestea se dovedesc ineficiente sa se apeleze la imunosupresoare, citostatice, cortizonice s.a. care sunt foarte toxice, deregleaza organismul si au eficienta pe termen scurt.

In cazul meu... pot sa spun ca am fost mereu un om foarte activ, ma implicam in multe proiecte, am facut in acelasi timp doua facultati din care la una optasem sa fac doi ani intr-unul, aveam cateva firme, procese de care ma ocupam personal, drumuri lungi prin toata lumea, conduceam si cate 1000 Km. intr-o zi. aveam impresia ca nu exista nimic ce nu pot face, ca nimic nu e prea mult pentru mine. Nu simteam niciodata ca ma suprasolicit si eram mereu deschisa provocarilor. Undeva aici am clacat !! Pe fondul unei activitati asa intense, si a stresului probabil...organismul a slabit si n-a mai putut anihila bacteriile si virusii la care suntem pana la urma expusi cu totii.
In ultima vreme devenisem foarte obosita, nu mai puteam face mare lucru, oboseam si daca megeam pan' la Sinaia, oboseam daca urcam un etaj pe scari. Ma izolasem de lume, vorbeam mai mult la telefon, aveam senzatia ca orice prezenta umana imi ia aerul, orice interactiune ma obosea excesiv, eram praf !!! Poate in acel moment m-ar fi ajutat un doctor bun care sa ma indrume ce sa fac... poate m-ar fi ajutat tehnica folosita de Dvs.
Am apelat la cantastim intr-o incercare disperata de a ma redresa.
Acum am inteles ca orice redresare daca ar fi posibila e de durata. Nu ma grabesc si nu vreau sa mai fac vreo prostie cu viata si sanatatea mea. O sa incerc sa vorbesc cu Dl. Dr, Markus. Ma duc la Sighet daca e nevoie.
Poate ca rezultatele ce le voi primi de la dl. Dr. Gogoasa ma vor pune pe o directie corecta.

Si o intrebare pt. sora mea care se chinuie de vreo 5 ani cu o sinuzita cronica. Are 35 ani si aparent nu are alte probleme de sanatate. Se poate vindeca prin metoda folosita de dvs ?

Multumesc de timpul acordat
0
23-01-2011, ora 13:39
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
...ma ingrozeste gandul ca pisicutele ar putea fi in pericol in preajma mea !! Trebuie s-a rezolv problema macar de dragul lor.
Adaugă un comentariu / răspuns
185 comentarii 1 23 ..... 6 7 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.