boala les (boli autoimune)
Imi cer scuze ptr deranj, dar va mai deranjez cu o intrbare:Ma numesc olga 56 mi-ati mai raspuns vds v-am trimis analizele.MI-e teama de roseata de pe pometi.apare cu o senzatie de cald, temperatura, am avut asta 5-6 zile, apoi a disparut.POT face ceva ca sa nu ajung la ":fluture "pe toata fata? pot sa dau pe obraji cu o crema, sa tin un regim? Va amintesc ca eu cred ca am lupus din 2000 dar mi s-a pus diagnosticul in 2005 si iau 2 tb de plakenil pe zi.Durerile de oase sunt f mari zici ca ma taie cu bonfaierul in locuri diferite.Va multumesc anticipat, si va doresc un an excelent cu realizari maxime.daca e posibil astept un raspuns. E obligatoriu sa fac si aceasta eruptie de fluture sau nu? nu stiu ce sa fac sa ma vaccinez impotriva lui N1H1?Dupa vaccinul impotriva gripei 15 zile m-am chinuit, mi-a curs nasul si am avut simptome de raceala,.mai bine l-a suportat mama mea de 82 de ani decit mine.
5 comentarii
LES are drept manifestare patognomonica fluturele lupic, dar nu inseamna ca toti pacientii il vor face.Totusi, nu aveti ce face ca sa preveniti o manifestare fireasca a bolii.Legat de vaccinare, cred ca pacientii cu boli autoimune trebuie sa evite orice vaccinare, care ar aduce un aport antigenic suplimentar pe un vulcan de autoimunitate.
Buna ziua, as dori si eu parerea d-nului dr. Markus referitor la simptomele care le am daca pot fi considerate o boala de sistem. Am amorteli pe partea stanga, mana si picior, alergie la rece manifestata prin aparitia urticariei pe maini, fata, ureche, maini si picioare, sindrom Raynaud. Urticaria dispare intr-o jumatate de ora daca ma indepartez de factorii reci. Urmez un tratament cu antihistaminic dar si acesta nu face intotdeauna fata. Am facut o serie de analize precum FR, ASLO, ANTI-CCP, ANTI ADD DC, ANTI NUCLEARI, CRIOGLOBULINE, ANTI HEP B, C, si pentru glanda, toate au iesit bune in afara de o usoara scadere a hemogobinei si hematocritului. Urticaria a debutat cu rinita, senzatia de raceala. Ma ingrijoreaza mai mult senzatia de scadere a fortei musculare. As dori sa aflu pareri de la persoane care au simptome asemanatoare si ce analize ar trebui sa mai fac. Multumesc
buna ziua.de aprox 3 ani caut un diagnostic pt o boala autoimuna am fost suspect de LES de HAI si acum am diagnosticat polineuropatie si polimiozita
.ps analizele arata asa anticorpi jo ana asma adn dublu catenar LKM 1 sant ok emg releva o polineuropatie cronica axonala minora si o polimiozita cronica stabila biopsia arata muschiul cu minima afectare neurogena si nerv senzitiv prezentand o neuropatie de intensitate moderata. stiu ca in spatele acestor boli sta una de colagen autoimuna. ce ar putea fii ?
medicii din bucuresti colentina nu reusesc alt diagnostic decat cel dat de neurolog..
.ps analizele arata asa anticorpi jo ana asma adn dublu catenar LKM 1 sant ok emg releva o polineuropatie cronica axonala minora si o polimiozita cronica stabila biopsia arata muschiul cu minima afectare neurogena si nerv senzitiv prezentand o neuropatie de intensitate moderata. stiu ca in spatele acestor boli sta una de colagen autoimuna. ce ar putea fii ?
medicii din bucuresti colentina nu reusesc alt diagnostic decat cel dat de neurolog..
revin cu simptomele : dureri musculare articulare si neuropate prezente in forma continua si accentuate dupa efort.amorteli si parestezii in ciorap si in manusa cum se spune, oboseala cronica. VA MULTUMESC!
FlorinPitesti: Dureri neuropate sunt exact opusul fata de durerile din polimiozita/ dermatomiozita...inseamna ca boala e de origine neurologica si nu musculara.
Jo-1 ati facut?
Iasmina Maria: da, e f suspect pt o boala autoimuna ceea ce descrieti...
Jo-1 ati facut?
Iasmina Maria: da, e f suspect pt o boala autoimuna ceea ce descrieti...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 16lupus eritematos
- 1Les sau poliartrtita? Compatibila cu sarcina?
- 2vreau un copil?
- 7as dori un regim de slabit
- 2sarcina si LES
- 7lupus eritematos sistematic- detalii
- 11suspiciuni de lupus neconfirmate
- 9o parere avizata va rog
- 14suspiciune de LES
- 11oare am lupus?
- 3suspecta de lupus eritomatos sistematic + analize
- 4LES sau nu?
- 0Lupus eritematos sistemic
- 1Daca cineva are LES, va rog as dori sa iau legatura.
- 1LES
- 1Suspiciune Les
Mai multe informații despre: Lupusul eritematos sistemic - LES
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: