Blefarospasm palpebral - exista remediu?
4 comentarii
In blefarospasmul benign esential, rezultate bune se obtin prin injectii cu toxina botulinica( de exemplu, preparatul Dysport); aceste injectii trebuie repetate la 3- 6 luni; numai bine
As dori un sfat medical pentru mama mea, asistent medical pensionar, in varsta de 62 de ani. Ea a fost diagnosticata cu blefarospasm, acum cateva luni. Face tratament cu tiapridal, gingko biloba, prescrise de medicul neurolog. Tratamentul nu este foarte eficace, iar din cauza spasmelor a inceput sa nu mai vada. Din cauza blefarospasmului, pleoapele i se inchid, are dificultati in a tine ochii deschisi. Precizez ca nu are nicio afectiune oftalmologica. Mi-e frica sa o las singura pe strada sa nu pateasca vreun accident. Pentru ca nu mai vede bine, are probleme in a-si indeplini treburile casnice, ceea o supara foarte tare. Medicul neurolog i-a dat o recomandare pentru medicul psihiatru, care i-a recomandat la randu-i, tratament cu tranxene, serlift. Insa rezultatele intarzie sa apara. Dintr-o persoana foarte activa a ajuns sa-si petreaca timpul mai mult in pat, si nu stiu sa procedam si la cine sa apelam ca sa fie din nou bine. Ce e de facut?
buna LINDA D. sunt disperata in aceeasi situatie ma aflu si eu cu mama mea, daca este posibil astept niste vesti de latine cu ce solutie a-ti gasit tu sau alte persoane in aceeasi situatie.multumesc anticipat
Mama mea se simte mult mai bine dupa ce a fost la neurolog. Se pare boala ei este una de natura neurologica, de cauza necunoscuta. Doctorul i-a prescris Rivotril, Romparkin, Vitalin, tratamente care sunt recomandate si in alte boli neurologice. Tratamentul este eficient, iar mama se simte mult mai bine, a inceput sa vada si merge pe strada neinsotita. Spasmele s-au rarit vizibil. Sfatul meu este sa mergi cu mama ta la un medic neurolog pentru ca sa-i prescrie dozele potrivite. Tratamentul este mai indelungat, dar cu rezultate f bune. Nu incerca tratamente naturiste a caror eficienta nu a fost dovedita in aceasta boala si nici botox! Multa sanatate
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Oare am blefarospasme ?
- 5a fost diagnosticata cu blefarospasm, acum cateva luni
- 1DIAGNOSTIC BOALA, BLEFAROSPASM
- 0Blefarospasm - zbaterea pleoapei superioare stângi, otită și limfangită
Mai multe informații despre: Blefarospasmul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: