Baietelul meu face pisu pe el la gradi
Am un baietel de 2 ani si 8 luni pe care, din motive lesne de inteles, a trebuit sa-l inscriu la gradi mai devreme, la grupa anteprescolara. Cand l-am dus prima data, abia ne familiarizasem cu olita, si incepuse sa ceara la toaleta. Mi-a racit de cateva ori, l-am mai tinut pe-acasa o saptamana, doua, dupa care l-am dus iar la gradi. Problema e ca acasa imi cere sa-l duc la toaleta sau sa-l pun pe olita sau, uneori, isi da singur panatalonii jos si se aseaza iar la gradi imi face pe el aproape zilnic si uneori de 2-3 ori pe zi. Cand il tin acasa se pototleste si cum il duc iar, incepe din nou distractia. E un dezastru. Nu mai pot. Azi, ingrijitoarea mi-a tinut o predica de jumatate de ora cum ca ar trebui sa-i pun scutec, ca nu-i vina dansei ca eu nu l-am invatat sa se abtina si nu poate sta toata ziua sa-l schimbe. Ma tem ca daca revin la pampers ii fac mai rau si n-o sa se mai termine niciodata pentru ca, da, copiii cu pampers nu sunt dusi deloc la toaleta in incinta gradinitei. Ce ma fac?
3 comentarii
Singurul lucru firesc si corect este de facut si la gradinita ceea ce se face acasa:folosirea olitei cand este nevoie.Este personalul ingrijitor doritor si dispus sa faca ceea ce ar trebui sa faca?
Nu. Nu este voie cu olita. Copiii sunt dusi la toaleta in grup si, uneori, la nevoie, daca cer din timp. Toaleta mi se pare cam departe pentru o grupa cu copii atat de mici. Am cerut sa vorbesc cu psihologul gradinitei. Mi-au sarit doamnele in sus: "Cum sa-l duci la psiholog atat de mic?". Insa eu nu ma gandisem nici o clipa ca cel mic ar avea vreo problema. Nu mi-am mai batut gura. Ce sa le mai cer?
Psihologul...o foarte bune idee, necesara si obligatorie...pentru personalul gradinitei !!! Trebuie sa stiti ca mai este mult pana departe!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3inca mai face caca pe ea
- 3cum sa-l invat la olita?
- 5cum sa scapam de pampers?
- 1sfaturi: baietelul meu face pe el la gradinita
Mai multe informații despre: Mersul la toaleta la prescolari
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: