bacil piocianic - pseudomonas aeruginosa.. cum scap?

19-08-2008
stanitchi
Nu este medic/terapeut
stanitchi
Am fost operata de hernie de disc in luna februarie 2008. In luna mai am aflat de ce imi supura operatia in urma unei antibiograme, prin recoltarea secretiei din operatie, rezultatul fiind un microb intraspitalicesc -pseudomonas aeruginosa. In data de 23 mai si 28 mai am fost operata si mi s-a scos punga de puroi formata. Intrebarea mea - defapt strigatul meu de AJUTOR - este: CUM POT SCAPA DE ACEST BACIL FOARTE PERICULOS?
5 comentarii
0
19-08-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Bacilul piocianic este primul microb care castiga rezistenta la antibiotice; sugestii:toaleta riguroasa a plagii operatorii, schimbarea de 2 ori pe zi a pansamentului, pana la cicatrizare;tratament antbiotic conform antibiogramei( preferabil asociere de antibiotice foarte potente), stimularea imunitatii prin administrarea de Cantastim, 1 fiola subcutan la interval de o saptamana, in total 10 fiole; se face inca o cura dupa 3 luni; de asemenea, tot pentru cresterea imunitatii, miere cu propolis, zilnic;numai bine;
0
25-08-2008, ora 00:00
stanitchi
Nu este medic/terapeut
stanitchi
Am facut un tratament cu CEFORT, dar nu a dat rezultate asa de bune. Ultimul tratament pe care l-am terminat a fost in data de 22.08.2008. Din pacate eu sunt polialergica: ampicilina, penicilina, gentamicina si propolis. Plaga este inchisa, dar la ultimul RMN mi s-a spus ca mai exista inca puroi, dar in mai multe puncte, pe partile moi. Eu as dori un tratament ca sa pot scapa de el definitiv sau sa-l fac macar inactiv.
V a multumesc pentru raspuns si daca se poate as dori sa ma ajutati, am mare nevoie, deoarece am doi copii si vreau sa-i vad cum cresc.
0
30-05-2010, ora 18:15
baciucristia_SV
Nu este medic/terapeut
baciucristia_SV
Pentru bacilul piocianic se face tratament cu atibiotice, conform biogramei. De regula este sensibil doar la câteva antibiotice. Problema este daca dupa terminarea tratamentului acesta poate sa reapara.
0
18-07-2010, ora 10:11
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimata Doamna,

nu partile moi sint problema acestor infectii iatrogene ci afectarea discurilor vertebrale si a a structurilor osteoarticulare. Ceea ce aveti Dvs poarta denumirea de osteodiscita iatrogena.

Infectiile osoase sint deosebit de greu de tratat si constituie sursa numarul unu de dezvoltare a rezistentei la antibiotice, deoarece acestea patrund greu sau de loc intr-un segment osos afectat de edemul osos rezultat in urma infectiei. astfel ca agentii patogeni implicati vin in contact cu antibioticul, dar in cantitati reduse, selectionindu-se astfel tulpini din ce in ce mai rezistente la diferite antibiotice.

Tratamentul discitei este unul complicat, include interventii chirurgicale, antibioterapie sustinuta si de lunga durata si oxigenoterapie hiperbara, DAR aplicat corect duce intotdeauna la vindecarea pacientului si eradicarea focarului de infectie.

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
24-05-2011, ora 00:51
alf77seven
Nu este medic/terapeut
alf77seven
buna sunt tatal unui copil de 5 ani care a fost depistat cu pseudomonas in urma unui exudat faringian, initial a fost "tratat" conform antibiogramei cu COLISTIN (injectii) 500 000 u.i /12ore timp de 5 zile am refacut exudatul si i s-a gasit acelasi pseudomonas, si antibiograma cu sensibilitate la gentamicina, colistin, norfloxacin, ciprofloxacin, netilmicin, imipenem, ceftazidim, meropenem. Ce este de facut, astept un raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: